3 Kasım 2010 Çarşamba

Garip Futbol Ülkesi

Çok garip bir ülkeyiz.Bardağın dolu tarafına bakmak yerine her zaman boş kısmını kendimize dert edinir ve oradan hareket ile sorunları büyütürüz.Kendimize pay çıkarmayıda severiz.Herşeyi bilen bizler birilerine akıl vermekten geri kalmayız.Hayatımızın her alanında çoğunlukla bu durum böyledir.

Ülke insanı olarak spor konusunda da sorunluyuz.Hiçbir şeye tahammül edemeyiz,şampiyonluk harici her durumu memlekete meselesi gibi görür büyütürüz.Halbu ki yapılan işlerden ortaya çıkan durumdan zevk almayı beceremeyiz.Elbette her kişi tuttuğu takımın başarısını ister , her daim önde olsun ister ama bunun bir müsabaka olduğunu unutmamamk kaydı ile.

Ülkemiz son yıllarda Avrupa'da kariyeri çok parlak olan yabancı oyuncu ve yabancı teknik adamların tercih ettiği bir ülke oldu.Avrupa futbolunda pek söz sahibi olamasakta tanınırlık açısından bizler için olumlu bir durum.

Ülkemize gelen yabancı ve kariyeri asla tartışılmayacak hocaların açıkları arayıp duruyoruz.Onların Türk futboluna verebileceği , katabileceği şeyleri düşünmeden hakaret ediyoruz.Rijkaard en son canlı örnek olarak bu ülkeden kovaladığımız bir teknik adam.Rijkaard kariyer ve başarı anlamında dolu bir teknik adamdı.Futbol anlayışı bizler için ileri bir düzeyde olduğundan ve bizim yorumcu zırvalarının beyinleri bunu almadığından el birliği ile ülkeden gönderdik.

Şimdi sırada Schuster var gibi.Alınan yenilgiler ve memnun etmeyen futboldan sonra hedef tahtasında bu sefer Schuster  var.Oynanan son Sivas maçından sonra F.Tekke ile yaşanan olay basının eline büüyk bir koz daha vermiş oldu.Futbol öyle bir oyun ki Schuster   gibi bir adam için bile ne yapmış ki kariyeri ne ki dedirtebiliyor. Hemde bu sözleri söyleyenler iki kuruşluk futbol zekası olmayan insanlar.

0 yorum: