9 Ocak 2010 Cumartesi

Endüstriyelleşen Futbol ve Semt Takımları

Futbolun bir endüstri halini aldığı günümüzde ne yazık ki semt takımlarının isimlerini duyamaz olduk.Eskiden Türk futboluna bir çok yıldız oyuncu kazandıran ve tarihleri başarılar ile dolu olan bu takımlar artık unutululmuş durumdalar.Türk futbolununda 100 yıllık bir geçmişe sahip çok az takım var.İstanbul'un 3 büyük takımı haricinde Ankaragücü ve şuan artık amatör kümelerde mücadele eden Vefaspor ve Üsküdar Anadolu takımları.
***


Ülkemiz futbolunda en büyük sorunlardan biri olan ve ne yazık ki herkes tarafından bilinip söylenmesine rağmen hiçbir şey yapılmayan sorun insanların kendi memleketinin takımına yada semtinin takımına destek olmamasıdır.Ülkenin en uç noktasında yaşayan insan bile kendi memleket takımı yerine İstanbul'un 3 büyük takımına gönül vermiştir.Halbu ki bu takımları hayatları boyunca bir yada iki kez görmek fırsatını bile yakalayamayacakken kendi memleket takımlarına sırtlarını dönmüşlerdir.
***
Günümüz bilgi çağında Avrupa'dan bir çok takımı takip etme olanağına sahip oluyoruz.Hatta bazı takımları benimseyip onları özellikle takip etmeye başlıyoruz.İstediğimiz an o takımlar ile ilgili bilgileri toplayı paylaşabiliyor,onlar ile irtibata geçip bilgi sahibi olabiliyoruz.Adlarına internet siteleri kurabiliyoruz.Bunun altında yatan nedenler aslında çoğu zaman siyasi bazen ise tribün sevdalılarının farklı yönleri keşif etme duyguları.Hayatında Livorna,St pauli gibi takımların maçlarını takip edemeyecek insanlar bu takımlara gönül verebiliyor.Ama bunun yanında kendi ülkesinde ki takımların durumlarından bir haber olabiliyor.İngiltere liglerini internet ve televizyon aracıliğı ile takip ediyoruz.Oradaki alt ligleri izlediğimizde bile insanların futbola bakış açılarının ne kadar farklı olduğunu görüyoruz.Enaz Premier Lig izleyicisi kadar izleyici tribünlerde yerlerini alıyor ve takımlarını destekliyor.Ama ülkemizde ne yazık ki bu durum tam tersi oluyor.Anadolu'da oynanan süper lig maçlarında ki ortalama ile Anadolu'ya gelen İstanbul takımlarının maç ortalamaları ne yazık ki farklı oluyor.İnsanlar oraya kendi takımlarını desteklemeye değil İstanbul'un yıldızlarını izlemeye gidiyor.
***


Ülke olarak futbola bakış açımız ne yazık ki diğer Avrupa ülkeleri gibi değil.Bizler yanlızca futbolun kazanan tarafı olmayı ve hep yukarılarda olma yönünü seviyoruz.Ama rakiplerimiz tam aksine en alttan en yukarıya tüm takımları bir şekilde destekliyor ve taraftar bilinci oluşturmayı başarabiliyor.Ülkemizde daha önce adından en çok söz ettiren ve İstanbul'un 3 büyük takımına kök söktüren takımlar şuan için var olma savaşı içindeler.Bir Göztepe , Samsunspor , Kocaelispor , Malatyaspor , Sakaryaspor gibi takımlar ne yazık ki artık farklı kulvardalar.Bu takımlara yanlızca bir avuç diyebileceğimiz futbol ve tribün sevdalısı gönül veriyor.
***
İstanbul özeline dönersek,semt takımları olarak Türk futboluna en çok takım kazandıran şehir konumunda.Daha önceleri birinci liglerde mücadele etmiş takımlar var.Bakırköyspor , Zeytinburnuspor , Karagümrükspor , Vefa gibi takımlar bu endüstri haline gelen düzene ayak uyduramadılar.Çoğu şuan faaliyetlerini sürdürse bile o eski günlerdeki gibi cazipliğini kaybetmiş durumdalar.
***
Türk futbolunu yanlızca İstanbul'un 3 takımına göre endekslemeye devam eder isek yakın zamanda Anadolu'nun şuan için var olan takımlarının çoğunu göremeyeceğiz.İstanbul demek Türkiye demek olabilir ama futbol demek İstanbul demek değil.

Elvis Presley ve Boks

Maradona Televizyonu


Maradona internet ve televizyon üzerinden yayın yapacak bir kanal kuruyormuş.Maradona hayranları bu habere sevinmişlerdir.Maradona 2005 yılında bir talk show programı yapmış fakat tutmamıştı.Bu sefer ki projesi daha kapsamlı bir olay ve hayranlarını memnun edecek bir haber.Maradona biraları,maradona kilisesi derken Maradona televizyonuda gerekliydi ve artık oda var.

Guardilo En İyi Teknik Adam




Pep Guardiola 2009 yılının en iyi teknik adamı seçildi.Geçtiğimiz sezon Barca'nın başına geçen genç teknik adam bir sezon boyunca kazanılabilecek tüm kupaları kazandırdı takımına.Barca'nın bu büyük başarısında en büyük pay kendisinin.Bu emeklerinin karşılığınıda Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri (IFFHS) tarafından yılın teknik adamı ödülü ile taçlandırdı.

Diğer aday olan teknik adamlar ve aldıkları puan ve dereceler ise şöyle ;

1. Josep Guardiola (İspanya / Barcelona) 300 puan
2. Alex Ferguson (ESC / Manchester Utd) 137
3. Jose Mourinho (POR / Inter Milan) 66
4. Alejandro Sabella (ARG / ) 54
5. Mircea Lucescu (RUM / Shakhtar Donetsk) 50
6. Arsene Wenger (FRA / Arsenal) 44
7. Guus Hiddink (Ned / Chelsea) 38
8. Laurent Blanc (FRA / Bordeaux) 34
9. Jorge Daniel Fossati (URU / LDU Quito) 16
10. Felix Magath (GER / Wolfsburg / Schalke) 15

Lucescu'nun bu sıralamada beşinci olmasıda kendisinin ne kadar başarılı olduğunun bir kanıtı.Ne yazık ki ülkemizde hak ettiği değeri görememişti.İki büyük takımımızı şampiyon yapması,imparatorların yapamadığı şampiyonlar liginde çeyrek final oynamayı onun sayesinde görmüştük.Bir dahada ülkemize gelmez herhalde.

8 Ocak 2010 Cuma

Olmadı Itır Esen...




İnsanlar çok çabuk değişebiliyormuş bir kez daha anladık.Söz konusu bir koltuksa daha çabuk oluyor bu değişim süreci.Itır Esen bir muhalifti ama şimdi Demirören'in listesinden seçime girecek.Hayırlısı olsun onun için ama taraftarın gözünde değer kaybetti.

Marca Saçmalıkları




İspanyol Marca gazetesi okuyucuları arasında bir anket yaptı.Ankette Ces Fabregas transferine karşılık Higuain takasını sordular.Ankette büyük çoğunluk %87 gibi bir oran Fabregas için Higuanin Arsenal'e geçmesi gerektiğini düşünmüş.

Bu Marca gazetesi Real Madrid'e yakın bir gazete.Hatta Real Madrid takımının resmi yayın organı gibi.Böyle anketler yapmayı ve Real Madrid'e hergün bir futbolcu getirmeyi çok seviyorlar.İspanya'nın Fotomaç'ı yada Fanatik gazetesi gibiler.
Marca gazetesi daha geçtiğimiz günlerde Lugano , Carlos ve son olarakta Dos Santos için Real'in listesindeler diye haber yapmıştı.Marca'nın haberini ciddiye alanlar ise buralarda esip gürlüyorlardı.Marca'dan ricamız lütfen Delgado içinde bir anket yapında bizimde havamız olsun biraz...

Beşiktaş'ta İflas Tartışmaları


Beşiktaş'ta yaklaşan kongre öncesi mali durum ile ilgili başkan Demirören ve başkana dayı Murat Aksu farklı açıklamalar yapıyorlar.Demirören'e göre borçlar önemsiz ve kulübün marka değeri bu borcu karşılayacak güçte.Murat Aksu'ya göre ise kulüp iflas etme derecesinde kötü bir mali tabloya sahip.
***
Ortada dolaşan farklı rakamlar var.Rakamlara aslında pek takılmamak lazım.Malum bir kalem oynatmaya bakar bazı gerçekleri saklamak.Ama bazı gerçekler var ki onları gizlemek ve değiştirmek olanaksız.Değiştirilemeyecek ve saklanamayacak olan durum Beşiktaş'ın kötü yönetildiği ve borçlar hanesinin kabarmış olduğudur.Yıldırım Demirören Ankara'da üyeler ile bir araya geldiği toplantıda "ben paramı alırım arkadaş" dedi.Borç isteyen yoktu ondan.Kulübü sadece doğru düzgün yönetmesini istedi üyeler.Ama akılsız transferler , sokağa saçılan paralar , ödenen tazminatlar vs bu durumun oluşmasına neden oldu.
***
Beşiktaş tarihinin en başarısız başkanı oldu Demirören.Her açıdan başarısız olmasına rağmen kulübü kendisine borçlandırarak başkalarının aday olmasınıda engelledi.Korkuttu diğer aday olacak insanları.Kimse bu kadar borcun altına girmeye cesaret edemedi.Şampiyonlar ligine girerek büyük bir gelir hedeflendi ama bu para bile borçlara dağıtıldı.Sırada Tigana'nın olası tazminatı var.
***
Beşiktaş iflas falan etmez ama bu gidişle Demirören takımı her branşta iflas ettirene kadar başka olmayı hedefliyor.Demirörenin Beşiktaş'a yaptığını ne Aziz Yıldırım nede Adnan Polat yapamazdı.Rakiplerinin yıkamadığı Beşiktaş'ı kendi başkanımız yıkmak üzere.
***
Eğer bir kez daha seçilirse yıldırım demirören yeter tezahüratını daha uzun zaman duyacağız gibi.Tribün klasikleri arasında yerini alacak bu beste.

Togo Milli Takımına Saldırı



Togo milli takımını taşıyan otobüse Angola'da silahlı saldırı düzenlendi.Saldırı ile ilgili farklı kaynaklar farklı bilgiler veriyor şuan için.Bazı kaynaklar otobüs şoförünün öldüğünü bazıları ise 4 yaralı olduğunu söylüyor.Manchester City yönetimi internet sitesinden yaptığı açıklamada Adebayor'un saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.





Dünya Kupası öncesi Afrika kıtası için ciddi bir sınavdı aslında Afrika uluslar kupası.Avrupalı bir çok takım futbolcularını turnuvaya yollamak istememişti nedenlerinden biride bu can güvenliğiydi.Korkulan oldu..

Bu olaydan sonra Afrika Uluslar Kupası oynanırmı bilinmez ama bu olaydan sonra hangi milli takım sahada var gücü ile futbol oynar.Olayın futbol ile ilgisi yok.Tamamen siyasi olan bu olayda masum kişiler saldırıya uğradı ve yaralandı.

2010 Dünya Kupası Resmi Topu Jabulani

Taraftardan Gol Girişimi

Yılmaz Vural'dan İlginç Söz


Milli takım teknik direktörlüğü için ilgiç açıklamalar sürüyor.Yılmaz Vural'da bu kervana ilginç bir söz ile katıldı.

Yılmaz Vural ""Bu ülkede 5-10 tane antrenörün ismini torbaya atın ve çekin. Çıkacak kişi bu işi yapar diye düşünüyorum."

Alman Şampiyonu Rapid Wien !!!



Rapid Wien takımının 1940/1941 yılında Alman liginde şampiyon olduğunu biliyormuydunuz.Herşey 1938 yılında Nazi Almanyasının Avusturya'yı işgal etmesi ile başladı.Rapid takımı Alman liginde dahil edildi 1940/41 sezonunda ligde şampiyonluğa ulaştı.

Enstantane # 6




4 Aralık 1935 yılında oynanan Almanya - İngiltere maçından çok ilginç bir kare.İngiliz futbolcular Hitler selamı verirken

Y.D Şok Sözler




Demirören Ankara’da bürokrasi ve iş dünyasından 25 kişilik bir grup ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Hem kongre öncesinde planlarını anlattı, hem de üyelerin sorularını yanıtladı. Başkan işte bu yemekte alacakları konusundaki soru üzerine baklayı ağzından çıkardı: "Maddi sıkıntı yaşamayız. Para sorun olmaz. Sıkışırsak nakit akışını yine ben sağlarım. Seçimi kaybedersem de paramı alırım. Hele hele seçilen kişi kötü niyetliyse kongrenin ertesi günü alırım. Yeni gelecek kişiler zaten bunu göğüsleyeceklerdir. Bu göreve soyunduklarına göre bunu karşılayacaklardır."

Bu sözler resmen tehtid gibi.Beşiktaş kulübünün paralarını sokağa attınız peki bu paraları kim ödeyecek.

Atletico Madrid ve Ceza



Atletico Madrid için işler hiç iyi gitmiyor son olarak Kral Kupası'ndan sonra belki bir ceza olarak belkide temiz havadan faydalanmak için kar altında kros çalışması yapmışlar.

Boca Juniors Alt Yapısı



Takımlarımızın yaz kamplarında saçları kazımak modadır.Ama Boca Juniorslular işi biraz abartmış.Boca takımının alt yapısından A takıma yükselen gençler böyle zorlu bir süreçten geçiyorlar.Futbolcu değilde bildiğin Sat eğitim kampı herhalde Boca'nın eğitim kampları...Allah o çocukların yardımcısı olsun...

Hafta Sonu Futbol



9 Ocak Cumartesi
14:45 Hul City-Chelsea / Spormax
17:00 Arsenal-Everton / Spormax
17:30 Denizlispor-Sivasspor / TRT 1
19:00 Valladolid-Atlético Madrid / NTV Spor
19:30 Birmingham-Man United / Spormax
20:30 Trabzonspor-Denizli Belediyespor
21:00 Sevilla-Santander / NTV
21:45 İnter-Siena / NTV Spor
10 Ocak Pazar
13:30 Orduspor-Galatasaray / TRT 1
15:30 West Ham-Wolves / Spormax
18:00 Liverpool-Tottenham / Spormax
20:00 Real Madrid-Mallorca / NTV
20:30 Eskişehirspor-Fenerbahçe / TRT 1
21:45 Juventus-AC Milan / NTV Spor
22:00 Tenerife-Barcelona / NTV

7 Ocak 2010 Perşembe

Tahkim Af Etmiş !!!


Tahkim kurulu Galatasaray'a verilen -5 puanı ve bazı yöneticiler için olan cezaların kaldırılmasını kararlaştırmış.Ama oyuncuların ve coachun cezalarında herhangi bir indirime gidilmemiş.Birçok Galatasaraylı bu Tufan görünümlü Cemal olayında takımın ligden çekilmesi gerektiğini söylerken , bu durumu Galatasaray camiasına yakıştırmazken şimdi verilen bu kararla takımı şampiyon olmuşcasına seviniyor.Alınan kararların politik olduğu ortada.Birileri birilerini yine kurtarıyor ama olayda görünürde en masun görünen oyuncular ceza alıyor.Oyuncu bir takımda her denileni yapmak zorunda.Yapmazsa takımdan ceza alacak ama illa büyük başlar kurtulacak gerisi ne olursa olsun.Basketbolcular bu olayda en suçsuz ama en ağır yarayı alanlar oldu.Galatasaray camiasıda bu kararla ismini temize çıkarmış oldu gibi.Bir kulübün adı her türlü garip olayda bu kadar mı anılır...

Tribün Anları

Boca Juniors Çılgınlığı

Karizmanın Çizildiği An



İnternet sayfalarını gezerken bulduğum bir foto.Gattuso'nun içinde olduğu pozisyon sonrası asıl önemli.Gattuso gibi sert mizaçlı bir futbolcunun bu hale geldikten sonra o rakibi maçı nasıl tamamladı.Gattuso ile karşılaşmamak için hocasından oyundan çıkmak istediğini mi söyledi acaba.Mısırlı oyuncunun Gattuso'ya bakışı felaket olmuş...

Messi Arda'yı Tanımıyormuş !!!

Messi ve Arda kıyaslaması aldı başını gidiyor.Messi Hürriyet gazetesinden birine açıklama yapmış sözde.Haber tam bomba olmuş.Yok bilmem kimin yiğeninin karısı Messi'ye telefonda ulaşmış ve Arda'yı sormuş cevap olarakta Arda'yı tanımıyorum olmuş.Güler misin ağlar mısın yoksa işini sabaha mı bırakırsın cinsinden bir haber olmuş.

Verilen haber aynen aşağıda ki gibi...

"O, herkesin sevdiği sempatik bir futbolcu..
Ve O, dünyanın en büyük takımlarından biri olan Barcelona'nın yıldızı..
Onun adı; Lionel Messi..
Şu günlerde Türkiye'de bir tartışma var;
Ve bu tartışmanın odak noktasında da Messi ile Galatasaray'ın yıldızı Arda Turan var..
Kimine göre Messi, Arda'dan yüz kat daha iyi oyuncu..
Kimine göreyse Arda ile Messi aynı değerde.."

Böyle bir kıyaslamaya girmeye ne gerek var.Arda Türkiye'nin yıldız adayı Messi Dünya'nın en iyisi.Arda'yı bu kıyaslamalar içine sokmak yarardan çok zarar verecek cinsten.

Sonra haber devam ediyor ,


"Ünlü gazeteci Hıncal Uluç ise bu tartışmayı daha ileri bir seviyeye taşıyarak, Barcelona'nın Arda için Galatasaray'a üste 50 milyon dolar vermesi gerektiğini iddia ediyor.."

Artık belli bir yaştan sonra böyle yorumlar gayet yerinde.Allah'tan Messi için o futbolcu değil hatta futboldan ne alıyor ki gibilerinden sallamamış birilerinin büyük üstad dediği kişi...Malum Rijkaard için hoca değil hatta Galatasaray'ı  oynatamıyor demişti.


"Bir dönem Türkiye'de de gazetecilik yapan ve daha sonra Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Moldovan'ın kuzeni ile evlenip İsviçre'nin Zürih kentine yerleşen Yasemin Akduman Pelosi, hurriyet.com.tr adına FIFA'nın ödül töreninde tanıştığı Barcelonalı Messi'ye 0034634......... nolu cep telefonundan ulaştı.."

Haberin en bomba kısmı burası işte.Bizene röportajı yapanın öz geçmişinden.Daha  inandırıcı olsun diye mi bunu yazmışlar acaba.Messi'ye acaba ödemeli çağrı mı atmış , kaç dakika konuşmuşlar bunlarda haberde yer almalıydı aslında.

"Ve ona ''Türkiye'de seni Galatasaraylı Arda Turan ile kıyaslıyorlar.. Spor adamları ikiye bölünmüş durumda. Bu konuda sen ne düşünüyorsun?'' diye sordu.."

İşte beklenen soru  geliyor.Messi işi gücü bıraktı ve Türkiye'deki muhteremler acaba ne düşüyorlar  benim hakkımda diye kafa yoruyordu.Allah'tan Moldavan'ın kuzeninin karısı yetişti ve beklenen soruyu sordu.

Ünlü yıldızın bu konuda gülerek verdiği ilk cevap ''Gerçekten mi?'' demek oluyor ve devam ediyor; 


-''Açık söyleyeyim Arda'yı tanımıyorum.. Türk Milli Takımı hakkında fazla bir bilgim yok. Sadece Güiza'nın Türkiye'de oynadığını biliyorum. Bir de Manchester United'e 3 gol atan Tuncay vardı, onu biliyorum.. Ben bu konuda birşey söylemek istemem. Herkes sahada kimin ne olduğunu 
görüyor..''

Messi için çok zor bir cevap olmasa gerek.Sanki yurt dışında tanınan çok futbolcumuz varmış gibi sanki bir futbol yıldızı fabrikası gibi çalışıyoruz da Messi bizden birini tanımıyormuş.Vah vah ne hallere geldi Türk futbolu Messi Arda'yı tanımıyor...

Cristiano Ronaldo'nun İlk Lisansı




Şuan dünyanın en pahalı futbolcusu ünvanına sahip Ronaldo'nun futbola başladığı ilk günlerde Andorinha kulübünde  çıkan lisansı.Nerden nereye.Acaba o günlerde aklına gelirmiydi bir gün dünyanın en pahalı ve en popüler futbolcusu olacağı.

Tanıyabildiniz Mi?



Futbolu bıraktıktan sonra baya bir değişmiş fotograftaki ünlü futbolcu...

Tribün Anları

Estudiantes taraftarları ilginç görüntüler veriyor tribünlerde

Güney Afrikalı bir futbol sever.Bu yaz bu görüntülere sıkça rastlayacağız.

Ateşli bir Estudiantes taraftarı

Meksika taraftarları

Mahalle Aralarında Futbol



Fotograf karesi Afganistan'dan.Futbolun en saf halini gösteren bir kare.Çoğumuz çocukluğumuzda mahalle aralarında oynadığımız futbolu özler olduk.Mahalle aralarında oynanan futbolun tartışmaları kavgaları bir başka güzeldi.Şimdi yapılan tartışmalar bir çıkar için yapılıyor.Futbolun o en güzel anları top taşın üstünden gitti yada bel üstüydü gol sayılmaz tartışmalarıydı.Bu atışmalar daha da ilerlediğinde mahallenin abilerinden biri çıkar ve duruma el koyardı.Kimsede ses çıkarmazdı.Akşam saatleri yaklaştıkça her camdan , her kapıdan bir ses 'geç oldu hadi artık eve'...

İnsan bazen o günleri özlüyor.Şimdi tribünlerden , televizyon ekranlarından takip ettiğimiz futbolu böyle çirkinlikler içinde görmek bir futbol sever olarak bizleri üzüyor.Futbolun içinde olması gereken romantizim , sadelik ve saflık ne yazık ki artık günümüzde yok.Endüstri haline gelen futbol artık o eski günlerde ki gibi bir eğlence , bir spor aracı değil ne yazık ki..

Dönemin en popüler futbolcuları olurduk.Metin , Ali , Feyyaz , Tanju , Rıdvan olurduk.O zamanlar vakit kaybı olarak görülürdü futbol oynamak.Aileler çocuklarını futbol oynamasına kızardı.Ama şimdi aileler bile değişti.Artık belli yaşa gelen her çocuk babasının elinden tutup doğru bir takımın alt yapı seçmelerine yada yaz kurslarına gönderiliyor.Aileler artık futbolu bir spordan daha çok bir gelecek kurtarma olrak görüyor.Daha çocuk yaşta bu mantalite ile futbola başlayan çocuklar günümüzde ise milyon dolarların içinde , büyük şehirlerin cazibesi içinde kaybolup gidiyor.

Günün Karesi

Ninja Kaleci


Bounanotte'den Sevindirici Haber



Arjantinli orta saha oyuncusu Diego Buonanotte için hastane önünde bekleyen hayranlarına doktorları iyi haberler vermeye devam ediyor.Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve yanında bulunan 3 arkadaşını kaybedeb Bounanotte taburcu olmaya hazırlanıyor.Doktorları yapılan ameliyların iyi geçtiğini ve artık işin psikolojik olrak halledileceğini söyledi.Kazada 3 arkadaşını kaybede Bounanotte için bir soruşturma çaılığ açılmayacağı daha belli değil.

O Anlar


Milan : 5 Genoa : 2



İtalya'da devre arası bitti ve lig kaldığı yerden devam etti.Dün oynanan maçlar İtalya liginin alışık olduğumuz o kısır maç sonuçlarının aksine bol gollü geçti.Milan-Genoa maçıda bol gollü geçen malardan biriydi.Milan takımında gözler ikinci kez kiralık olarak takıma dönen Beckham üzerindeydi.İlk maçında formayı kaptı.Milan takımı aslında sahada ilk devrede oynadığı futboldan ayrı bir futbol oynamadı.Beckham'ın takım üzerinde ki etkisini görmek için bir kaç maç daha beklememiz gerekecek.Ronaldinho eski günlerine nazire yaaprcasına estetik ve güzel hareketleri ve gollü ile maçın adamı oldu.Kazandırdığı penaltı biraz tartışmalı olsada yinede Ronaldinho'nun gecesi oldu diyebiliriz.

Geona takımı sahaya tek forvet ile çıktı ve maçıda o şekilde tamamladı.Skor olrak geriye düştükleri anda bile forvet sayısını arttırmadılar ve böylece ilerde tehlikeli sayılacak pozisyon bulamadılar.İlk yarı 2-1 bitmişti ve ikinci yarının başında bulacakalrı gol belki maçı farklı bir noktaya çekecekti ama hemen ikinci yarıda yedikleri gol moral olarakta Genoa takımını dağıttı.Bu dakikadan sonra forvet hattına Crespo gibi tecrübeli bir forvet oyuncusunu sokması gerekirken son 10 dakikada forma verdi Genoa teknik heyeti.Bir nevi yenilgiyi kendileri hazırladı.



Huntelaar sezon başında Real Madrid takınından transfer edilmişti.Ama şuana kadar Milan takımının aradığı bir forvet olmadığı anlaşıldı.İsmi şu aralar transfer söylentileri arasında geçiyor.Dzeko'yu transfer etmek isteyen Milan takımı Huntelaar+25 milyon euor gibi bir ücret karşılığında Alman takımına teklifte bulunmaya hazırlanıyor.Huntelaar Hollada liginde gol kralı olmuş ve Real Madrid'in geçen sene yaşadığı forvet sıkıntısına çare olarak alınmıştı.Ama Huntelaar ne İspanya'da nede İtalya'da bekleneni veremedi.Takımlar Hollandalı golcüleri transfer ederken bir kez daha düşünecek bundan sonra.

Shaktar'a Yeni Bir Yıldız Adayı



Shakhtar Donetsk ara transferde takımı güçlendirmek için Brezilya'nın Gremio takımında oynayan Douglas Costa ile anlaşmaya vardı.Gremio takımında orta sahada oynayan Costa için Shaktar Donetsk 6,5 milyon euro ödeyecek.Lucescu'nun transfer hamlelerinin ne kadar isabetli olduğu düşünüldüğünde bu transferinde başarılı olacağını düşünmek gerekiyor.5 yıllık anlaşma yapılan Costa'nın kulübü Gremio'ya bir transfer halinde %20 pay verilecek.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Tolunay Kafkas'tan Yılın Sözü




"Bence Milli Takım'a dünyalı değil, uzaydan, Kripton'dan bir teknik direktör getirilsin. Olağanüstü güçleri olan..."

Veron Yeniden Avrupa'ya Döner mi ?


Veron ismi Avrupalı takımlar için önemli bir isimdir.İtalya ve İngiltere'de saygın bir isime sahiptir Veron.34 yaşında olmasına rağmen oyun zekası ve tekniğinden pek birşey kaybetmeyen Veron'u en son Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda izleme fırsatı bulmuştuk.Orada da görüldü ki Veron hala bu yaşta futbol adına en iyiyi yapmak için çabalıyor ve yarışmacı ruhundan birşey kaybetmemiş.

Veron ismi Avrupa'da bu aralar yeniden gündeme geldi.İngiliz takımı M.City ile anlaştıktan sonra transfer çalışmalarına hız veren Mancini'nin Veron'u kadrosuna katmak gibi bir düşüncesi olduğu konuşuluyor.Veron için Avrupa'da oynamak artık uzak bir ihtimalde olsa 34 yaşına gelmiş bir futbolcunun halen daha Avrupa'da br piyasası olması ve istenilen oyuncu olması dikkat çekici bir durum.Dubai'deki organizasyondan sonra yıldızı sanki yeniden parladı Veron'un.

İngiliz taraftarlar



İngiltere liglerinde hepimizin alışık olduğu bir durum vardır.Taraftarların çıkardıkları o sesler ,ve aynı anda verdikleri tepkiler çok hoştur.Sanki bir yerden kontrol ediliyormuş gibi tepkiler verirler ve bunu aynı anda yaparlar.Futbolcuların yaptıkları en ufak bir harekette, yaptıkları koşularda,verdikleri paslarda o muhteşem sesleri ve hareketleri ile tabiri caizse gaza getirirler.Yukarıdaki fotografta bunun bir göstergesi.Taraftar ve futbolcu anda aynı duyguları yaşıyor.Kaçan bir pozisyon sonrası verilen tepkiler aynı.Aynı anda sevinmeyi ve aynı anda üzülmeyi becerebilen İngiliz taraftarlar böyle güzel anların yaşanmasına neden oluyorlar.

Enstantane # 5



Sparta Prag taraftarlarının yaktığı meşaleler kaleci Craig Gordon'ı zor durumda bırakıyor

Stoke City 3-2 Fulham



İngiltere Premier Lig'de dün akşam oynanan maçta Stoke City Fulham'ı 3-2 yenmeyi başardı.Stok City'de ilk golü atan milli oyuncumuz Tuncay ne yazık ki ilk yarınınj bitimine az bir süre kala sakatlandı ve oyuna devam edemedi.Yoğun kar yağışı altında oynanan maç aslında orta sıralarda mücadele eden iki takımın beraberlik kokan bir maçıydı.Ama Stok City takımı daha 37 dakikada skoru bir anda 3-0 a getirdi.



İkinci yarı Fulham takımının maçı çevirmek için yaptığı ataklar ve değişiklikler maçın dönmesine yetmedi.Stok City üst üstte yaşadığı puan kayıplarınıda bu galibiyet ile geride bırakmış oldu.Tuncay içinde önemli bir geceydi ve bu sezon ki ikinci golüne imza atmış oldu.Sakatlığı konusunda şuan herhangi bir açıklama yok.Umarız ciddi bir sakatlık değildir.

Krallar Gibi



Barcelona takımının Kuveyt turundan bir görüntü.Fotograftakiler Jeffren ve Pedro.

Yeni Messi : Guido Vadala



Barcelona takımı yeni bir Messi bulmak üzere.Barcelona takımı yeni yıldızını yine Arjantin'den buldu.Henüz 12 yaşında olan ve özellikleri ile Messi'yi andıran bu genç futbolcu denenmek için Barcelona'da bir takım testlere girdi.İsmi Guido Vadala olan genç Arjantinli bundan sonra Barcelona alt yapısında olacak ve yeni bir yıldız olma yolunda ilerleyecek.Arjantinden yeni bir Messi daha çıkabilir böylelikle.

Ümit Özat Bombardımanı



Ümit Özat geçtiğimiz günlerde yaptığı röportaj ile Türkiye gündemine yeniden hızlı bir giriş yaptı.Ama bu seferki eski takımının taraftarları tarafından pek iyimser karşılanmadı.Ümit Özat hem yabancı transferler hemde ülke futbolunun içinde bulunduğu durumu değerlendirmiş ropörtajında.

"ALEX bile ikinci sınıf yabancı. Önüne ’Sana Milan, Real, Barcelona, Fener veya G.Saray’dan teklif var’ diye koy. Hangisini seçer?’ Alex yakın arkadaşım. Hatta benden sonra kaptan olsun diye onu önerdim. Yalanlarlar ama öyle. Başka bir şey söyleyeyim, dünyanın en baba 20 takımını koy ortaya. Türkiye’deki yabancılardan biri bile oralarda oynayamaz. Oynasa burada aldıkları parayı asla alamazlar. Orada oynayanlar Türkiye’ye tatile bile gelmezler."

Yukarıda ki sözler Ümit Özat'ın söylediği sözler.Aslında bu söylediklerinden hiç birinden haksız sayılmaz.Alex bu ülke için bir yıldız ama aynı oyuncu bir başka üst düzey Avrupa liginde sıradan bir oyuncu.Bu sözü söyleyen bir Türk olduğu için taraftar tepkiside açık açık sövmeye kadar gidiyor.Bazen nefret dolu sözler oluyor.Ama bu Fenerbahçe taraftarı için alışık oldukları bir durum.Aynı Fenerbahçe taraftarı Alex'i bir maçta göklere çıkarırken ertesi maç yuhalamayıda becerebiliyor.Ümit Özat yabancı oyuncular için söylediklerinde çok haklı ve yerinde bir tespit yapmış.Aldıkları ücretler konusunda vergilerini bile kulüplere ödeten ama vergi haftası vergisiz kazanç kutsal değildir diye pankartla çıkan yine aynı futbolcular.

"DAUM’'LA birbirimize katkımız, başarılarımızda payımız vardır. Köln’de işlerimiz dışında bir bardak çay içmişliğimiz olmadı. Ama kimse kimsenin kara kaşına bayılmıyor. Ona 2 şampiyonluk yaşatan biri olarak değerimi bilmeli. Öfkem yok, yolu açık olsun. Bu konuda konuşmak istemiyorum."

Daum konusunda söyledikleri kendi özel durumları olduğu için pek tahmin edemeyeceğimiz konular olabilir.Ama bildiğimiz bir şey var eğer Daum olmasaydı Ümit'te Avrupa'da bir takımda futbol oynayamazdı.

Ümit Türkiye'de işine hızlı başladı.Gündemden düşmemek için ne yapması gerektiğini iyi öğrenmiş anlaşılan.Yanlız hem iyi bir teknik adam hem iyi bir magazin unsuru olmayı becerebilecek mi?Daha geldiğinin ilk günlerinde böyle sert bir açıklama bundan sonrası için yapabileceklerine bir işaret olabilir.

5 Ocak 2010 Salı

Mancini Eski Öğrencilerini City'e İstiyor


Manchester City takımı yeni hocası Mancini ile çıktıkları maçları kazanmaya devam ederken transfer söylentileride artmaya başladı.Mancini transfer edilecek oyuncularıda eski öğrencileri olan futbolculardan seçiyor.Tanıdığı , bildiği futbolcuları City kadrosuna katmak istiyor.İngiliz basını özellikle son günlerde City takımının Vierra ile temasta olduğu haberleri ile dolu.33 yaşında ki Fransız oyuncu İnter takımında kadroya girmekte zorlanıyor ve tekrar Premier Lig'e dönmeye sıcak bakıyor.Sezon başında da Vierra'nın adı eski takımı Arsenal ilede anılıyordu.

Mancini'nin M.City takımında görmek istediği diğer oyuncular ise İvan Cordoba ve Chivu.Mancini en son yaptığı açıklamada şuan için sadece lig maçlarına konstanre olduklarını ve transferi düşünmediklerini söylesede İngiliz basınına göre ismi geçen bu üç oyuncuyuda kadroda görmek için maddi olarak her fedakarlığı yapmaya hazır bir M.City takımı var.

Fran Merida Atletico ile imzaladı





Fran Merida Atletico Madrid ile 5 yıllık bir anlaşma imzaladı.Arsenalli genç oyuncu 1 Ocak itibari ile transfer hakkını elde etti ve tekrar ülkesine döndü.Barcelona alt yapısından yetişen Fran Merida Fabregas gibi İngiltere yolunu tutmuştu.19 yaşında ki oyuncuya Arsenal kulübü eylül ayı başında 5 yıllık yeni bir mukavele önermesine karşılık Fran Merida bu teklifi kabul etmemişti.O dönem içinde ismi Sevilla takımı ile anılıyordu.Arsen Venger'in bu durum karşısında tutumu ne olacak hep birlikte göreceğiz.

La Liga'da Sezon Sonu Sözleşmesi Biten Oyuncular


La Liga'da sezon sonu 87 futbolcunun sözleşmesi bitecek ve transfer piyasası İspanya için hareketli geçecek gibi.Bir çok yıldız futbolcununda aralarında bulunduğu bu futbolculara şimdiden transfer teklifleri yağıyor.Metzelder, Van Nistelrooy, Pernía, Pablo, Maxi, Pires, Baraja, Valeron, Etxeberria Ricardo Ayala gibi yıldız futbolcuların sözleşmeleri sezon sonunda bitecek.Real Madrid'li Van Nistelrooy için şuan İngiliz takımları talip.İsmi bir ara bizim takımlarımız içinde geçiyordu.Melzelder geçen günlerde yaptığı açıklamada takımının sezon sonu sözleşmesini yenileyeceğini sanmadığını söylemişti.Böylelikle yeni transfer tekliflerine açık olduğunuda ima etmişti.

Bu yıldızların dışında Tamudo, Yeste, Dudek, Luccin veya Pandiani gibi önemli isimler de transfer döneminde serbest kalacak diğer futbolcular.

West Ham 1-2 Arsenal, FA Cup



West Ham United'lı Luis Jimenez ve Arsenal'den Abou Diaby'nin mücadelesi.Sakal traşı yapmaya kalkışmış...

SS Lazio 2010 Formaları






Lazio bu yıl 110.yılını kutluyor ve bunun için yapılmış formalarını basına tanıttı.110.yıl anısına yapılan formalar sade ve şık görünümü ile dikkat çekiyor.Ayrıca tanıtımın yapıldığı yer 110 yıllık bir tarihe sahip olan kulüp için çok yerinde bir seçim.