19 Aralık 2009 Cumartesi

İngiltere'de bazı maçlar ertelendi.


NOT:lütfen çimlerden uzak durun

İngiltere'de bazı maçlar kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi.Blackpool, Cardiff ve Scunthorpe gibi takımların maçları ertelendi.Yukarıda ki tabela ise Blackpool sahasında ilginç bir görüntü olarak yakalanmış.


Ryan Giggs



Ryan Giggs'in sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı.36 yaşındaki futbolcu 2011 yılına kadar Manchester United formasını giymeye devam edecek.

Bizim ülkemizde ise aynı yaştaki futbolcu eskileri televizyon ekranından teknik adamlara sallamaya , gazetelerde 1' 3 oranlı idda tahmini yapmaya devam etsinler.Sonrada bu adamların isimleri büyük futbolcuya çıksın.

Ya İngilizler fazla keriz 36 yaşında ki bir oyuncunun sözleşmesini uzatıyorlar yada biz kendimizi fazla futbol uleması sanan futbolculara sahibiz.

Lider Oyuncu Sıkıntısı

Beşiktaş için ilk devrenin bittiği bu maç sonrası , Beşiktaş'ı değerlendirdiğimizde aslında işler çok kötü giderken birden yakalanan bir ivmeyle bir anda herşey düzelir gibi geldi bizlere.Defans anlamında sorunu olmayan son iki haftaya kadar yanlızca altı gol yemiş bir defans vardı.Orta sahada Ersnt ve Fink iyi bir ikili oldu.Buralarda pek sorun yok gibi.Ama ileri uçta bir tülü istenilen elde edilemedi.Bobo sezon başı pek denenmedi.Bobo'dan bir kanat oyuncusu yapılmak istendi.Nobre bal yapmayan arı misali sahada olduğunda varlığı ile yokluğu bir değildi.Türk statüsünde olmasa çoktan lisansı eline verilip Brezilya yolunu tutmuştu.Nihat eski Nihat değil.Sezon başı kampında olmayışı ve geçirdiği sakatlıklar ondan çok şey götürmüş.Halbu ki bir kaç sezon önce İspanya liginde gol krallığına koşan bir Nihat izliyorduk.

Gol yollarında çok kısır bir ilk devre geçirdi Beşiktaş.Bunun hem forvet elemanlarının yetersiz performansı hemde forvet hattına top taşıyacak onları pozisyona sokacak yaratıcı bir orta saha oyuncusunun olmayışıda etkili oldu.Ernst ve Fink çalışkan ve yıpratıcı oyuncular ama onlardan ara pasları veya maçı çevirecek akılda kalacak paslar beklemek nafile.Beşiktaş ilk devre boyunca hep bu sıkıntıyı çekti.Sezon başında on numara yada Mustafa Hoca'nın deyimi ile on buçuk numara eksikliği fark ediliyor.Tabata en başından belliydi ki bu takımda yer bulamayacaktı.Burası Beşiktaş ve Antep'te olduğu gibi oynayamazsın.Devre arasında yollanacak yabancı oyuncu büyük ihtimal ile Tabata olacak.Sekiz milyon euro verilip alınan oyuncu bedavaya bir takıma verilecek.Çok acı bir durum.




Lider oyuncular vardır takımlarda.O oyuncular takım yenik durumdayken bir pozisyonda ortaya çıkıp maçın şeklini değiştirirler.Heran herşeyi yapabilecek oyunculardır.Takım üzerinde de bir ağırlığı olan bizim tabirimizle "abi" dediğimiz oyunculardır.Ne yazık ki Beşiktaş'ta bu tarz bir oyuncu göremiyoruz.Bu lider oyuncular illa kaptan olmak zorunda değiller.Kaptanlık yanlızca kola takılan bir band ile olmuyor.Sorumluluk almak ve takımını ayakta turmak zorundasın.Beşiktaş kaptanları hırsları ve gerçek bir Beşiktaşlı olmaları bakımından ayrı futbolculardır.Ama saha içerisinde takımı ne kadar kontrol ettikleri ve liderlik vasıfları olduklarıda tartışılır.

Nihat Kahveci bu takımın lideri olabilirdi.Sezon başından beri herkes ondan çok şey bekledi.Bu takımın en tecrübeli futbolcularından biri Nihat.Takım sahada bir sıkıntıya düştüğünde sazı eline alıp gerekeni yapmalıydı ama malesef bu zamana kadar bunu göremedik.Nihat eleştiriliyor bir çok kesim tarafından.Eleştirenlerin haklı oldukları yanlarıda çok ama herşey Nihat'ın elinde.

Zapotocny


Sezon başı takımdan paldur küldür yollandı.Kasımpaşa Denizlispor derken yolu Bursaya düştü Zapo'nun . Zapo intikamını kötü aldı bu akşam.Golden sonraki sevinci ise ayrı bir olay.Bu kadar mı hırs yaptın be birader...

La Liga Tahminleri


A.Bilbao - Osasuna : 1
Sevilla - Getafe    : 1
Espanyol - Almeria : Alt
Deportivo - Valencia :Üst
Malaga - Mallorca : 0-2
R. Madrid - Zaragoza  : Üst
Tenerife - Atletico Madrid : 0-2
Valladolid - Sporting Gijon : Üst
Villarreal - Santander : 1
Geçen hafta 10 maçta 8 doğru tahmin yapmıştık bakalım bu hafta ki yüzdemiz ne olacak.




Santiago Bernabeu Stadı



Burası Santiago Bernabeu Stadı.Kış şartlarında sahanın soğuk havadan ve don olayından etkilenmemesi için İspanyolların bulduğu bir yöntem ; saha zeminini ısıtarak sahanın oynanır halde kalmasını sağlıyorlar.Böyle bir stada sahip olduktan sonra herşeyi farklı yapmak zorundasın.

18 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş : 2 Bursaspor : 3






Beşiktaş: Rüştü (Dk. 43 Korcan ), İbrahim Toraman , Sivok , Ferrari (Dk. 76 Yusuf ), İbrahim Üzülmez , Ekrem , Fink , Ernst , Tello , Nihat (Dk. 46 Nobre ), Bobo

Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan , İbrahim , Zapotocny , Mustafa , Volkan (Dk. 46 Turgay ), Hüseyin , Bekir Ozan (Dk. 77 Veli ), Ergiç , Ozan , Sercan (Dk. 84 Ömer )

Goller: Dk. 19 Ozan, Dk. 85 Ergiç, Dk. 89 Zapotocny (Bursaspor), Dk. 56 Nobre, Dk. 63 Bobo (penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Ozan, Dk. 28 Hüseyin, Dk. 63 Sercan (Bursaspor), Dk. 23 Ernst, Dk. 90 3 Nobre, Dk. 90 4 İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)





Maçtan öneceki yazımızda Bursaspor'un son senelerde İnönü'de maç kazanamadığını söylemiştik bu akşam bu istatislik bitmiş oldu.Son dakikalara 2-1 önde giren Beşiktaş skoru koruyamadı.Zapo'nun intikam alırcasına vurduğu kafa ve sevinç gösterisi altında Bursaspor hak ettiği 3 puanı aldı.

Son 10 dakikayı getiremedi Beşiktaş.Ligde zirveye çıkacaksın , rakiplerinden önce oynuyorsun ve rakiplerin zorlu rakiplerle oynayacak bu nu değerlendirmen lazım ama geçen seneden beri süre gelen liderlik fırsatlarını tepme alışkanlığı bu maçtada sürdü.Stres deseniz büyük bir takımın ne stresi olacak.Zaten bu tür durumlara alışkın futbolculardan kurulu bir takım.Ama ortaya işte lider oyuncu eksikliği çıkıyor.Maçı kontrolüne alacak ve sonucu koruyacak veya sonucu değiştirecek bir lider oyuncu yok Beşiktaş'ta.İlk devre bitti.Liderlik şansını teperek bitirdi ilk yarıyı Beşiktaş.

Bursaspor için söylenecek çok söz var.Müthiş bir hırs ile 2-1 den son 10 dakikada maçı çevirdiler.Tartışmalı bir penaltı ile yenik duruma düşmelerine rağmen maçı bırakmadılar.Ertuğrul Sağlam'ın Sercan değişikliği bir riskti ama bu risk olumlu sonuç verdi.İleride daha etkili oldu o dakikadan sonra.Sercan'ın ikinci yarıda kaçırdığı pozisyon ise maçın kritik anlarından biriydi.Bursaspor için bu maçta tek eksik seyircisi oldu.Bir takım galibiyet sevincini seyircisi ile yaşamak ister.Ama bu maçta seyircilerinden yoksundular.Üçüncü golden sonra eğer İnönü'de Bursalılar olsaydı o stadı düşünmek istemiyorum , yıkılırdı herhalde eski açık tribünü.Ertuğrul Sağlam ve Zapo için anlamı yüksek maç oldu.Zapo o golden sonraki sevinci ile hafızalara kazındı.

Beşiktaş sekiz haftalık periyotta gol yemiyordu ama son iki maçta kalesinde dört gol gördü.Defans bölgesi en sağlam takım bir anda çöktü.Bu maçta son dakikalarda Ferrari'nin sakatlanıp çıkması düzeni bozmuş olabilir ama bir anda değişen bir takım olmamalı.Beşiktaş defansı bir futbolcuya endeskli konuma gelmiş.

Nobre sonunda gol atabildi.Kendisinden beklenmeyen bir hareket yaptı ve gol attı.Artık önümüzde ki kışa bir gol daha atana kadar pek bir şey beklememek lazım.

Ankaragücü Roger Lemerre ile temasta



Bu gün birçok spor sitesinde ve haber sitelerinde Ankaragücü için Fransa'nın 2000 yılı Avrupa şampiyonu hocası Roger Lemerre'nin adı geçiyor.Kulup Lemerre'nin avukatlarıyla görüşmelere başlamış bile.

Ankaragücü hoca ile anlaşırsa ilk etepta büyük iş yapmış gibi duracak.Ama bu tarz hocaların takımlardan bazı beklentileri olur.Bunu karşılayabilecek mi acaba Ankaragücü.Kariyeri çok parlak olan Fransız Hoca ile takımı sahiplenen dünün Ankarasporlu başkanı şimdinin Ankaragücü başkanı Gökçek anlaşabilirmi bilinmez.

Wembley Stadyumu


Yıl 1923 Wembley Stadyumu'nun açılış maçı.FA Cup maçı için Bolton Wanderers ve West Ham takımları karşı karşıya gelir.

Rakipler Belli Oldu


Avrupa Liginde takımlarımızın rakipleri belli oldu.Fenerbahçe Fransa'dan Lille ile eşleşti.Fenerbahçe turu geçmesi halinde ise Liverpool-Unirea karşılaşmasından turu geçen takım ile eşleşecek.

Galatasaray'ın rakibi ise İspanya'dan Atletico Madrid oldu.Galatasaray turu geçmesi halinde  Everton - S.Lizbon karşılaşmasından turu geçen takım ile eşleşecek.

Her iki takımımıza da zorlu diyebileceğimiz rakipler çıktı.Turnuvanın favorilerinden olan Liverpoolun bir daha ki turda Fenerbahçe'ye rakip olması bir şansızlık olarak görülebilir.

Kupanın diğer eşleşmeleride şöyle ;

Rubin Kazan - Hopael Tel Aviv
Athletic Bilbao - Anderlecht 
Kopenhag - Marsilya
Panathinaikos - Roma

Ajax - Juventus
Club Brugge - Valencia
Fulham - Shaktar Donetsk
Liverpool - Unirea
Hamburg - PSV Eindhoven
Villarreal - Wolfsburg
Standart Liege - Salzburg
Twente - Werder Bremen

Everton - Sporting 
Hertha Berlin - Benfica







Turkcell Süper Lig 17.Haftaya Bakış

BEŞİKTAŞ  - BURSASPOR
Haftanın açılış maçı İnönü'de bugün oynanacak.Ligde zirveden uzaklaşmak istemeyecek iki takımın mücadelesi güzel ve çekişmeli geçmesi bekleniyor.Bursaspor bu maçta Güvenlik Kurulu'nun aldığı saçma kararla seyircisinden yoksun olarak deplasmandan puan ile dönmek istiyor.Ama son yıllarda İnönü'de oynanan maçlarda Bursasporun galibiyeti yok.Geçen sene aldıkları beraberlik son maçlarda çıkardıkları tek puan.Beşiktaş devrenin son maçında iki haftadır devam eden beraberlik serisini bozmak isteyecektir.Bobo'nun geçen haftadan kalan sakatlığı ve hafta içi idmanlara çıkamadığını düşünürsek oynama ihtimali az görünüyor.Yerine oynayacak muhtemel isim ise gol atamayan golcü Nobre.Maçta galibiyete yakın taraf Beşiktaş gözüküyor.
GALATASARAY  - GENÇLERBİRLİĞİ
Avrupa kupasından yorgun dönen aslan zorlu bir maça çıkacak.Zaten Rijkaard bu maçı düşünerek Sturm maçında as futbolcuları kadroya almadı.Galatasaray sezon başı temposuna bi türlü geri dönemiyor.Baros'un sakatlığından dolayı forvet hattında sorunlar yaşadığı görülüyor.
Gençlerbirliği Thomas Doll yönetiminde farklı bir takım oldu.Takım içerde de dışarda da kazanmaya oynayan bir takım oldu.Ama bu hafta çok eksikle gelecekler İstanbul'a.Golcü Mustafa Pektemek bu maçta oynayamayacak.Bu durumda Gençlerbirliği için gol yollarında olumsuz bir durum oluşturacaktır.Eksikler göz önünde bulunduruldugunda Galatasaray bir adım daha önde duruyor.
ANKARAGÜCÜ - SİVASSPOR
Kaos içinden kurtulmaya çalışan iki takımın mücadelesi olacak.Devrenin son maçından 3 puan ile ayrılıp ikinci devreye umutlu girmek isteyen iki takım.Ankaragücü geçen haftayı yenik kapattı.Sivas ise geçen hafta sahasında Eskişehirspor'u mağlup etmeyi başarmıştı.100.yılını kutlayan Ankaragücü lig başında puan olarak bu kadar altta kalacağını tahmin etmemiştir.Yaşadıkları sıkıntılar ortada.Henüz bir teknik adam ile anlaşamadılar.Sivasspor ise deplasmanlarda bu sene hiç iç açıcı bir performans sergileyemedi.İbrahim Dağaşan ile Musa Aydın kart cezası nedeniyle bu hafta oynayamayacaklar.Her iki takımın durumuna bakınca kimse maçı riske etmeyecektir.Büyük oranda beraberlik kokan bir maç.
GAZİANTEPSPOR - DENİZLİSPOR
Denizlispor için her maç kader maçı artık.İkinci devre kendileri için çok zor geçecek.Bu maçtan alınacak bir 3 puan belki kendilerini umutlandırır.Sezonun ilk devresinde iki hoca eskiten ve üçüncüsüylede pek bir varlık gösteremeyen Denizlispor desplasmandan puan çıkarmak zorunda.Gaziantepspor ise ligin inişli çıkışlı takımlarından biri.Bir galibiyet serisi yakalayıp yukarılarda kendilerine yer bulamadılar.Kendi sahasında oynayacak olması ve rakibinin zor durumda olması Gaziantepspor'u galibiyete yakın taraf yapıyor.
KASIMPAŞA - MANİSASPOR
Yılmaz Vural ve ekibi son maçlarda aldıkları puanlar devre öncesi kendisini biraz rahatlamış hissediyor.Yenilgiyi unuttular.Gerçi Ankara ve Diyarbakır deplasmanlarından son dakikalarda yedikleri goller ile berabere ayrıldılar.Takımın golcüsü Cenk İşler bu maçta kırmızı kart cezalısı.
Manisaspor geçen hafta sahasında bir puan aldı.Beşiktaş karşısında izlediğimiz Manisaspor pozisyona girmekte pek zorlanan bir takım değil.Kasımpaşa maçından puan alıp rakibinin üstüne çıkmasına izin vermek istemeyeceklerdir.Bir tahmin yapmak gerekir ise bu maçta Kasımpaşa yenilmeze oynamak mantıklı gibi.
ESKİŞEHİRSPOR - DİYARBAKIRSPOR
Geçen haftanın yaralı iki takımının maçı.Eskişehir kadrosu ve taraftar bakımından Anadolu'nun önemli bir takımı ama bunu bir türlü sonuca yansıtamıyorlar.Sezon başı aslında işler çok iyiydi.Ama hızlı bir düşüş yaşadılar.Kadrosunda bir çok oyuncu sakatlık yaşadı.Forvet oyuncularının ir çogundan aynı anda yararlanamadı Rıza Hoca.Bu hafta yine Ümit Karan'dan yoksun çıkacaklar sahaya aynı şekilde Mehmet Yılmaz'da sakatlıkla boğuşan ve bu maçta oynamayacak bir oyuncu.Diyarbakırspor açısından lig bir garip hal aldı.Ligden çekiliyoruz tehditleri , futbolculara ödenemeyen paralar vs konularla meşgul olmaktan lig mücadelesine konsantre olamaıyorlar gibi.Ama futbolcuların onurlu mücadelesi ile bu noktaya kadar geldiler.Artık bir yerde futbolcularında meslek aşkı bitecektir.Sonuç itibariyle her biri profosyonel futbolcu.Devre arası sorunlarını çözmek açısından Diyarbakırspor'a iyi gelecektir.
Maçın sonucunu tahmin etmek gerekirse Eskişehir geçen haftaki yenilgiyi taraftarının önünde unutturacaktır.Maçın favorisi Eskişehir.
KAYSERİSPOR - ANTALYASPOR 
Ligin lideri Kayserispor sahasında Antalya'yı ağırlayacak.Liderliği kaybetmeme psikolojisiylemi maça çıkarlar yoksa kafaları rahat bir şekilde mi oynarlar bunu maçta göreceğiz.Ama kolay iş değil liderlik ve o koltuğu korumak hele bir Anadolu takımı için hiç kolay değil.Kayserispor ligin ilk yarısını lider bitirmek için mutlak kazanmak zorunda.Makukula ve Cangele gibi öne çıkan iki oyuncusu var.Makukula seriye bağladı ve her hafta golü var.Ligin lideri Kayserispor nasıl bir süpriz yaptıysa futbolcusu Makukula'da gol krallığında süpriz yaptı ve 13 gol ile lider.Antalyaspor geçen hafta dramatik bir maç oynadı.İki farklı galip iken maçı kaybetmesi takımı muhtemelen olumsuz etkilemiştir.Sezon başından beri bir istikrar yakalayamadı Antalyaspor.Bazen çok iyi bazen çok kötü.Hangi maçta ne yapacağı kestirilemiyor.Ama geçen seneye göre bu yıl onlar açısından daha kolay bir lig olacak gibi.
Antalyaspor Kayseriye ne kadar direnir , ayağına çelme takıp liderlikten edermi maçta göreceğiz.Ama benim tahminim Kayserispor sahasında bu maçı kaybetmez ve üç puanı alır.Çünkü Kayserili futbolcularda ligi lider bitirip isimlerini Kayserispor tarihinde görmek isteyeceklerdir.
TRABZONSPOR- FENERBAHÇE
Haftanın maçı Trabzon'da oynanacak.Lige en iyi başlangıç rekoru Fenerbahçe'yi fazla havaya sokmuş olacak ki kafalarında ligi çoktan bitirmiş gibi havaları vardı.Geçen hafta ki Ankaragücü galibiyeti ile moral bulan Fenerbahçe Trabzon'da yine bir kritik maça çıkacak.Çalkantılı günler geçiriyor Fenerbahçe.Şike olayında adı geçen futbolcular , futbolcuların gece alemleri , sex skandalları derken gazetelerde Fenerbahçe ile ilgili çıkan haberlerin konuları bunlar oluyor.Trabzonspor Şenol Hoca ile birlikte iki maçta iki galibiyet aldı.Bu maçta seyirci baskısını üzerlerinde hissedeceklerdir.Trabzonsporun bu maçtan galibiyet ile ayrılacağını düşünüyorum.
 

Sneijder ayrılış nedenini açıkladı...


Sneijder Real Madrid'den ayrılmasını takımda ki bazı oyunculara bağlamış.Ağır bir ifade ile takımda iki mafya vari oyuncu olduğunu söylemiş.Takımın en eskileri kim ise bu isimleri tahmin etmek çok zor değil..

Şampiyonlar Ligi 2.Tur Maçları




Kuralar çekildi ve dev eşleşmeler belli oldu.Güzel maçlar bizleri bekliyor.İnter ile Chelsea maçları ilginç olacak.Mourinho için ilginç bir maç olacak.Bakalım İngiltere'de nasıl karşılanacak.
Benzema'ya Fransa yolları düştü yine.Eski takımına karşı forma giyecek.Zor maçlar olacak hepsi ama en kolay kurayı Barcelona çekmiş gibi duruyor.

Arshavin Geleceğe Dönüşte

Günün Karesi

Real Madrid-Panathinaikos maçından ribaund mücadelesi


Unutulmaz Yıldızlar



Real Madrid'in ve dünya futbolunun unutulmaz yıldızları aynı karede.Alfredo Di Stefano , Ferenc Puskas ,Francisco Gento , Miguel Muñoz.

Estudiantes-Barcelona Finali



Yarın oynanacak olan Dünya Kulüpler Kupası Finali'nde Veron ile Messi birbirine rakip olacak.Bakalım gülen kim olacak.

17 Aralık 2009 Perşembe

Turkcell Süper Lig 17.Hafta Tahminleri



Beşiktaş-Bursa: 1
G.Antep-Denizli: 1
Kayseri-Antalya: 1
Kasımpaşa-Manisa: 0-1
Eskişehir-Diyarbakır: 1
Ankaragücü-Sivas: 0
Galatasaray-Gençlerbirliği: 1
Trabzonspor-Fenerbahçe: 1 (HAFTANIN MAÇI)

Kaka'nın Vuvuzela sınavı







Kaka şimdiden kendisini vuzuzelaya alıştırmaya başlamış.Dünya Kupası öncesi iyi bir deneyim olacak.

2010 Dünya Kupası Formaları (MEKSİKA)


Günün Fotoları

Dubai'de Barcelona aşkı

Bir poz ver bakayım...

Çok zor bir durum


Hayatı Kitap Oldu


 İspanyol gazeteci Enrique Ortega Ronaldo'nun hayatını kitaplaştırdı.Büyük paralar harcayarak yapılan transferin ardından marketing gelirlerini artırmaya yönelik bir çalışma olduğu belli.
24 yaşında bir futbolcunun hayatı daha şimdiden bir kitap oluyorsa otuzlu yaşlarında ciltlik ansiklopedi olma ihtimali yüksek.

Sturm Graz : 1 Galatasaray : 0


Bir formalite maçıydı dün akşam oynanan maç.Sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan Galatasaray sahadan yenik ayrıldı.Yedeklerin ve genç oyuncuların performansını görmek adına iyi bir fırsattı.Futbolcuların kendilerini gösterebilecekleri bir imkan bulmuşken bunu iyi değerlendirebileceklerini düşünmüştük.Ama görüldü ki dün akşam bu oyuncular sahada pek varlık gösteremedi.

Genç oyunculardan Aydın , Alparslan , Serdar bu maçta forma şansı buldular.Belki bu maçta gösterecekleri oyunla ilerisi için hem kendileri hemde Galatasaray kazanmış olacaktı.Aydın senelerdir bu takımda zaman zaman şans buluyor.Bu zamana kadar pek parlak bir maçını hatırlayamıyoruz.Dün akşam kaçırdığı golde üzerinde ki baskıyı biraz daha arttırdı.Artık şansını bir başka takımda deneme zamanı geldi herhalde.Zaten maçtan sonra Rijkaard'ın açıklamalarıda genç oyuncuların ilk onbire girebilmeleri için daha uzun zamana ihtiyaçları var demesi bunu kanıtlar gibi bir açıklamaydı.

Forvetsiz bir takımdı dün akşam ki Galatasaray.Keita ve Aydın'dan forvet denedi hoca.Ama tutmadı.Böyle oluncada gol atmak zor oldu.Pozisyona giremeyen bir takımın gol atmasıda mucize zaten.

 Linderoth diye bir futbolcu var takımda.Bir elin parmağını geçmez oynadığı maçlar.Aslında şanslı bir adam  Linderoth jübile maçı için bir avrupa kupası maçı seçilmiş.Jübile tadında bir maç oldu kendisi için.

İleriki turlarda zorlu rakipleri olacak Galatasaray'ın.İnşallah Hamburg'da yapılacak finale kadar gider bu yol.

16 Aralık 2009 Çarşamba

Genç Yaşta Efsane


Pedro Rodriguez 22 yaşında bir efsane oldu.Bu akşam Dünya Kulüpler Kupasında attığı gol ile kulup tarihinde 6 turnuvada da gol atan tek oyuncu oldu.Pedro 16 Ağustos 2009'da Athletic Bilbao'ya, İspanya Süper Kupası'nda attığı golle seriye başladı. Ardından  Süper Kupa'da Shakhtar Donetsk , 29 Eylül'de Dinamo Kiev'e attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde de ilk golüne ulaştı. Ardından 3 Ekimdeki La Liga mücadelesinde Almeria ağlarını sarstı,daha sonra Cope del Rey'de Leonasa'ya 2 gol salladı. Tarihe geçmesini sağlayan golüde bu akşam Atlante kalesine yolladı.

2010 Dünya Kupası Japonya Formaları


İnönü Teksas'a yasak


İstanbul İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar ile Bursaspor seyircisi İnönü'deki maçta olamayacak.Bu durum artık sıkmaya başladı.Bir yerde artık komediye dönüştü.Koskoca İstanbul polisi yada güvenlikle alakalı kim varsa İstanbul'a gelecek 1000 kadar Bursalıyı koruyamayacak mı?Beşiktaş taraftarıda ikinci devre Bursa'ya gidemeyecek ve bu böyle daha ne kadar sürüp gidecek.Şampiyonluk yoluna giren bu yolda aldığı sonuçlar ile taraftarını yanında görmek isteyen Bursaspor için bu karar gerçekten kötü oldu.

Ne diyelim artık umutlar bir daha ki seneye.Bu komedi inşallah bir daha ki sene biter.

İddaa Tahminleri

Atlante-Barcelona : 2
Cska Sofia-Roma : Alt
İnter-Livorna : 1 (handikaplı)
Club Brugge - Toulouse : 0-1
Paris St Germain - Lens : 1

Totti Basket Oynarsa





Romalı futbolcular bir hayır kurumu için basket sahasında hünerlerini gösterdi.

Messi Heryerde Messi



Messi sakatlığını atlatabilmek için fizyoterapist eşliğinde kumda çalışıyor.

UEFA EUROPA LEAGUE


Avrupa Liginde son maçlar bugün ve yarın oynanacak.Bizler için önemli olan nokta her iki takımımızında bu maçlarının formaliteden ibaret olması.Gönül rahatlığı ile maçları seyredeceğiz.Stres yok sıkıntı yok gruptan çıkmak için kendi maçı dışında başka takımların maçlarınıda takip etmek gibi bir dert yok.Keşke her yıl böyle olsa.Bu yıl ilk kez oynanan Avrupa Liginde kalite tartışılır ama yinede gruplarından lider olarak çıkmayı garantileyen iki takımımızda yoluna devam ediyor.

Şimdi yapılması gereken şey bu son maçta takımların genç oyuncularını görmek için onlara forma şansı vermeleri.Böylesi sonucu önemsiz maçlarda denenmez ise bu genç oyucular acaba hangi maçlar beklenecek.Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaar Graaz maçında forma şansı bulamayn oyuncuları görmek için bizlere bir fırsat dedi.Ve sahaya büyük bir ihtimal ile genç oyunculardan kurulu bir kadro ile çıkacak.A2 takımından da takviye yapılacak kadroda gençleri görmek ve ilerisi için fikir edinmek güzel olacak.Hem genç oyuncular için büyük bir deneyim olacak.

Fenerbahçe ise kadrosunda pek genç futbolcu olmayan bir takım.Bakalım onlar sahasında oynayacakları bu son maçta nasıl bir kadro ile çıkacaklar.Daum'un bu konuda her hangi bir demeci olmadı.Ama Daum'u tanıdığımız için aslında biraz fikrimiz var.Yine sahaya ideal ve kadroda bulunan oyuncular ile çıkacak.Belki Abdülkadir'i bu maçta izleme fırsatı bulabiliriz.Genç yetenek diye geçen sene transfer edilen oyuncu daha forma şansı bulamadı.Bu maçta bir ihtimal oynayabilir.

Her iki takımımız içinde hayırlısı olsun diyelim ve ileri ki turlarda başarılar dileyelim.

Delgado'nun dönüşü

Delgado sakatlığından kurtulmuş görünüyor.Takımla birlikte çalışmalara başladı.Muhtemelen Ocak ayında takımdaki yerini alacak.Ondan sonra ise kıyamet kopacak takımda.Acaba hangi yabancı oyuncu gözden çıkarılacak.Bir kaç hafta öncesine kadar gözden çıkarılacak ilk isim Fink olarak düşünülüyordu.Ama oynadığı oyunla artık yerini garantiledi.Ernst ile birlikte orta sahanın değişmez ismi oldu bir anda.Böyle oluncada O'nu göndermek şu aşamada büyük risk olur.

Diğer yabancılarıda incelediğimizde ne Tello'dan ne Bobo'dan vazgeçilebilecek durumda değil takım.Defansın sigortası olan Sivok ve Ferrari ise takımda daha uzun yıllar kalacak gibi.Geriye Holosko ve milyon dolarlık Tabata kalıyor.Holosko önümüzdeki yaz Afrika'da dünya kupasında oynayacak.Bu durumda piyasası daha artacak ve gözden çıkarılması olasılıklar arasında yok.Hem genç olmasıda bunda bir etken.Geriye bir tek milyonluk Tabata kalıyor.

Hangi mantıkla alındığı bilinmeyen 10,5 numara Tabata gözden çıkarılacak gibi duruyor.Ama bu durumda da ortaya bir çok sorun çıkacak.Kulubün kasasından çıkan milyonlar ,futbolcuya ödenen paralar büyük bir beklentiye giren taraftar derken içinden çıkılmaz bir durum olacak.Sezon başında Decolar Quresmalar derken havanda su döven yönetim çareyi Tabata'da gördü.Görüldü ki Tabata bu takımın oyuncusu olamayacak kapasitede.Çok forma şansı bulamadı.Şampiyonlar ligi için alınan bir oyuncu şampiyonlar liginde forma giyemedi.Lig için ise zaten yeterli bir kadrosu olan Beşiktaş'ın bu transferden hem maddi hem manevi olarak büyük bir darbe aldığı ortada.

Şimdi en az zararla bu işin içinden çıkılması gerekiyor.Anlamsız transferler yapılacağına takım içerisinden bu mevkiye oyuncu bulunabilirdi.Ama artık iş işten geçti ve devre arasında olacaklar merakla bekleniyor.

Delgado'nun dönüşü takımda kaptanlık olayınını yeniden gündeme getirecek.Geçen sezon kaptanlık Delgado ve Nobre'ye verilmişti.Ama sezon başından beri kaptanlık bandı İbrahimlerin kolunda.Takım içinde bir sorun olmadan bu kaptanlık olayıda çözülür inşallah.Yabancı bir oyuncuya kaptanlık bandının verilmeside komik bir durum.İbrahimlerin yerine Delgado tekrardan inşallah o bandı almaz.

Günün Fotografları 4

Geleneksel Madrid Noel Yemeği

Kareteci Noel Baba


Muhammed Ali NBA maçında

Carlos Corinthians'ta


Carlos Corinthians'ta.Carlos 4 Ocak'ta Corinthians'a imza atacak ve aynı gün taraftara tanıtılacak.Carlos'un giyeceği 6 numaralı forma bile satışa çıkarılmış.

15 Aralık 2009 Salı

Felipe Melo


Felipe Melo İtalya'da yılın bidonu yani en kötüsü seçilmiş.Allah başarılarının devamını getirsin...Böyle bir ödüle layık görülmek nasıl bir duygu acaba.Ödül töreni için davetiye yollamışlarmıdır acaba..

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları

2010  Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları belli oldu.

Ülkemiz C Grubunda Yunanistan , Çin , Rusya , Portoriko ,Fildişi Sahili ile mücadele edecek.Amerika takımının maçlarını İstanbul'da oynayacak olması ayrı bir güzel.O maçlara bilet bulmak baya zor olacak gibi.

EURO 2012 amblemi

Türkiye Ligleri ve Teknik direktörler

Türkiye liglerinde teknik direktörlerin ömrü genelde az olur.Başına geçtikleri takımlarda çok uzun süre kalamazlar.Alınan bir yenilgi sonrası ilk suçlu olarak teknik adamlar görülür ve hemen yollanırlar.Durum böyle oluncada istikrardan dem vuran yöneticiler takımlarında kalırken teknik adamların takımda kalması mucizelere kalır.

Bu gün gazetelerde bir haber vardı , Werder Bremen takımı hocası Thomass Schaaf'ın sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı diye.Thomass Schaaf 1999 yılında Bremen takımının başına geçmiş bir hoca.Yani tam 10 yıldır bu takımın başında.Bu geçen süre içerisinde Bremen takımının Alman liginde bir çok başarısı var.Başarısının yanı sıra başarısız geçen süreleride mevcut.Ama inanılan bir teknik adam , hocasına güvenen bir yönetim ve takımını her durumda destekleyen bir taraftar topluluğu olunca işte böyle uzun süre bir takımı çalıştırmak mümkün olabiliyor.

Ülkemiz ne yazık ki bu konuda sınıfta kakan ülkeler grubunda.Bremen takımı gibi 10 yılı aşan bir süredir takımının başında aynı hoca ile çalışan bir kulubümüz yok.İstenilen başarıya bir kaç maç ile ulaşılabileceğine inanmanın getirisi bu durum.Sezon başı verilen iddalı demeçler sonrası alınan yenilgilerin acısıyla hedef seçilen hocaların yollanması ile tekrar bir hedefe ulaşacağını sanan yönetici profili var ülkemizde.Bazı zamanlar ise işi daha çok abartıp hocaların işine karışıp kadro yapan , aslında takım böyle oynamaz farklı bir taktikle oynamalı diye ukalalık yapan yönetici profili ile dolu bir memleketiz.

Ülkemizde 10 yılını doldurmuş hoca bulmak daha uzun yıllar sonra olabilecek bir durum belkide.Sürekli teknik adam sirkülasyonu yaşanan ülkemizde ismi geçen yerli ve yabancı hocalarda aynı.Başı sıkışan bir büyük takımımızın aklına vizyonu daha geniş tutup farklı bir isim yerine daha önceden takımı çalıştırmış bir isime yönelmeksi ayrı bir tartışma konusu.

Bu sezon başında herkesin malumu olan bir olay yaşanmıştı.Denizlispor başkanı takımın teknik direktörünü oyuncularının yanında  eleştirmişti.Başkan yanlış bir adım attığını sanırım şimdi daha iyi anlıyordur.Sezona yeni bir hoca ile başlamak daha sonra onu begenmeyip yerine birini getirmek onuda oyuncularının yanında eleştirmek ve şimdi düşülen durum.Bu konuda düşünmesi gereken kişiler yöneticiler.Yönetici profilimiz değişmek zorunda.Aksi takdirde ne istediğini bilmeden sadece günü kurtarmak adına yapılan hoca değişikliği takımlara yaradan çok zarar veriyor.Bunun örnekleri ligimizde mevcut.

Avrupa'da kulupler bir kurumsal şirket mantığıyla hareket ediyor.Ülkemizde ise tamamen duygusal olarak kulüplerimiz yönetiliyor.Hatayı sürekli başkalarında aramakla zaman kaybeden kulüp yöneticileri gerçekleri böylelikle gizleyebildiklerini düşünüyor.

Thomas Schaaf Almanya liginden sadece bir örnek , Avrupa liglerinde bunun bir çok örneğini görebiliriz.İngiltere ligi bize bu konudaen somut örneklerin verileceği ligdir.

Teknik adamların çoğu zaman eleştirldiği en önemli konu gençlere gerekli önemi vermediği konudur.Başarıyı hemen isteyen kulupler bu konuda teknik adamlara haksızlık yapıyor.Eğer bir oyuncuyu kazanmak için ona yeterli zamanı vermezseniz o oyuncuyu kazanamazsınız.Ama ilk hedefi şampiyonluk olan büyük kuluplerimize bakınca görüyoruz ki alt yapısından yetişip kulüplerinde forma giyen oyuncumuz az.Bu konuda en az suçlu olanlar teknik adamlar.Eğer o genç oyuncuyu oynatsa takım yenilse ayrı bir eleştiri , oynatmasa ayrı bir eleştiri.

Bir Barcelona gerçeği var ortada.Aslında bir belgesel tadında bir takım.Alt yapısından yetişen oyuncular , uzun süre takımda forma giymiş ve daha sonra takımın başına getirilmiş genç bir hoca ve inanmanın verdiği başarılar ortada.Düşünmek lazım acaba hangi büyük takımımız böyle bir riske girerdi.Hangisi takımın başına böyle deneyimsiz ama kendisine inanılan bir hocayı takım başına getirirdi.Denenen bir durum aslında ülkemizde ama yeterli zaman ve fırsatlar verilmedi hocalarımıza.Rıdvan Dilmen , Oğuz Çetin , Rıza Çalımbay vs gibi hocalar ülkemizde büyük takımlarımızda hocalık yaptı ama ömürleri bir kaç hafta ile sınırlı kaldı.Kendilerine güvenilmedi.Sanki her yıl şampiyon olan bu takımlar sabredmeyi beceremedi.

Uzun lafın kısası ; ülkemizde teknik adamlara ne yazık ki yeterli süreler verilmiyor.Onları aldıkları bir galibiyetle yüceltip daha sonra aldıkları bir yenilgi ile yerin dibine sokuyoruz.

Fatih Altaylı'nın deyimiyle ; ne zaman adam oluruz , teknik adamlarımıza güvendiğimiz ve onlara yeterli zamanı tanıdığımız zaman...

Nihatı Gören Var mı?

Kısaca Nihat Kahvecinin kariyerinden bahsedelim; Nihat 1997-1998 yılında Beşiktaş ta profosyonel kariyerine başlamış ve günden güne yükselen bir hızla Beşiktaşın ilk 11 nin isimlerinden olmuştur.
Beşiktaş ta 6 sezonda çıkmış olduğu toplam 144 lig maçında 65 gol attı ve bu performansının sonucu olarak ispanyanın orta sıra takımlarından olan Real Sociedad takımına transfer oldu. Transfer olduğu ilk sezonda fazla forma şansı bulamadı ama diğer sezonlarda takımda ilerde ki partneri Kovacevic ile birlikte yakalamış olduğu uyumla birlikte socieadad ın en önemli futbolcusu oldu ve burada 4 sezonda 145 maçta 71 gol attı ve bu zaman içerisinde 2004 yılında İspanya da yılın futbolcusu seçildi. 2006 yılında sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Villarreale transfer oldu ve daha önce yaşamış olduğu sakatlıktan dolayı burada eskiye nazaran çok başarılı olamadı ve çıkmış olduğu toplam 54 maçta 34 gol attı.

Buraya kadar Nihat Kahvecinin kariyerinden bahsettik geçmişi bu kadar başarılı olan Nihat Beşiktaşa transfer olduğu zamandan beri 16 hafta da sadece 1 gol kaydetti. Performansının kötü olmasının sebebini ilk olarak sezon başında yapmış olduğu 28 günlük askerliğe bağladılar kondisyonun yeterli olmadıgını söylediler ama aradan geçen 16 hafta da Nihatta değişen hiç birşey yok sanki gol atma özelliğini kaybetmiş ve maç oynanırken 1 gol atayımda üzerimde ki baskı kalksın diye aceleci davranması, sanki ilk defa büyük bir takımda oynuyormuş gibi bir görüntü çizmesi Nihata olan güvenin ve sabrın günden güne azalmasını ve takımda ki Beşiktaşın çocuğu sıfatını kaybetmesine dogru gidiyor. Nobre için söylenen bir söz var: '' Metin,Ali,Feyyazın olmadığı yerde Nobre ye golcü derler'' diye aman Nihat artık kendine gel ve sen de böyle sözler duyma sana yakışmıyor bu halin.

14 Aralık 2009 Pazartesi

Katalonya-Arjantin

Johan Cruyff bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde Katalonya milli takımının başına geçti.Aslında FİFA tarafından tanınmayan bir takım Katalonya takımı.Ancak özel maç yapılmasına izin veriliyor.Johan Cruyff 22 Aralıkta oynanacak bu maç için kadroya bir çok ünlü futbolcuyu davet etmiş.

Katolonya takımının kadrosu şu isimlerden oluşuyor ;

RCD Espanyol: Corominas, Verdú ve Moises Hurtado. 

 FC Barcelona: Valdes, Carles Puyol, Xavi Hernandez, 
  Gerard Pique, Sergio Alves ve Bojan Krkic. 


  Deportivo: Sergio Gonzalez ve Albert Lopo. 


  Getafe: Jordi Codina. 


  Valencia: Bruno Saltor. 


  Sevilla: Fernando Navarro. 


  Racing: Oscar Serrano. 


  Real Betis: Sergio García. 


  Villarreal Joan Capdevila. 


  Arsenal: Cesc Fabregas. 


  Ajax: Gabri ve Oleguer Presas. 

Turkcell Süper Lig 16. Haftaya Bakış


Turkcell Süper Lig'de 16.hafta maçlarını da tamamladık.İlk yarının bitimine az kaldı.Oynanan maçların analizini birde biz yapalım kendimizce.

Liderden başlamak gerekirse Kayserispor bu haftayıda lider kapattı.İstanbul deplasmanından yenik duruma düşmesine rağmen 3 puan almayı bildi Kayserispor.Golcüsü Makukula yine sahneyi çıktı ve gol sayısını 13 yaptı.Makukula'nın bu yükselişi Kayserispor'un geçen senelerde olan gol sıkıntısını çözmüş görünüyor.

Fenerbahçe seyircisiz oynadığı Ankaragücü maçını zorda olsa almayı bildi ve 3 haftadır alınan yenilgilerin üstü örtülmüş oldu.Hakemin göremediği birde Ankaragücünün golü var ki o gol verilse şuan durum daha farklı olurdu Fenerbahçe için.Ankaragücü ise maça baya diri başladı ve gollerde buldu ama biraz şansızlık birazda beceriksizlik eklenince puan veya puanlarla dönme şansını tepmiş oldu.

Galatasaray için işler şimdilik istenilen gibi gitmiyor.Alınan 2-3 lük galibiyet sadece günü kurtarmış gibi duruyor.İleri uçta Baros'un olmayışı takımı gerçekten olumsuz etkilemiş gibi duruyor.Defansının ve kalecisinin acemice hataları bu hafta Galatasaray'a pahalıya patlayabilirdi.Antalyaspor açısından ise 2-0 öne geçilen ve sonunda kaybedilen bir dramatik maç olarak hafızalara girdi.Tıpkı geçen sene ki Beşiktaş maçı gibi bir maç oldu.Mehmet Özdilek ve oyuncuları ligin kısıtlı imkanlarla birşeyler yapmaya çalışan mütevazi takımı.Ama buna rağmen geçen seneden daha iyi bir performans sergiliyorlar.

Trabzonspor için güneş doğmaya devam ediyor.Şenol Hoca yönetiminde çıkılan ikinci maçtanda 3 puan alan Karadeniz ekibi için bu haftaki Fenerbahçe maçı daha bir önemli oldu.Şenol Hoca'nın takıma bir özgüven verdiği ve devre arasında işlerin Trabzon için daha iyi olacağını umut ediyoruz.Denizlispor açısından işler hiç iyi gitmiyor.Teknik direktör değişikliğide takıma her hangi bir fayda sağlamamış durumda.Ligden düşmeye en büyük aday konumununda horozlar.Devre arası onlar içinde artık lige asılma ve alınacak her puanın altın değerinde olacağı bir ikinci devre olacak gibi.Ama yukarıda takımlarla şimdiden ciddi sayılabilecek puan farkları oldu.

Sivasspor haftayı galibiyetle kapatan bir diğer takım oldu.İlk yarısı başka bir mevsimde ikinci yarısı karlar altında oynanan maçta Eskişehiri yenmeyi başardı.Sivasspor için altın değerinde bir üç puan oldu.Geçen seneki yükselişinden sonra böyle sıkıntı çekmeleri onlar açısından alışık olunmayan bir durum olabilir ama Sivas takımı artık bir düzen içine girecektir.Muhsin Hoca'nın devre arasında bizlerin ilgiyle izleyeceği bir Afrikalı genç yetenekleri takıma katmasıda şaşırılmaması bir durum olur.Eskişehirspor ise ligin inişli çıkışlı grafik çizen takımı.Galibiyet seriri yakalama amacıyla gittiği deplasmandan yenik ayrıldı.Maç sonunda Rıza Hoca forvetlerin yetersiz olduğundan bahsetmiş.Ama kadrosunda Ümit , Mehmet ,Youla gibi forvetler var.Bu oyuncuların yanı sıra Burak ve genç oyunculardan kurulu bir takım.Ligin sıradan bir takımı olmak yerine daha dişli ve üst sıralar için oynayan bir takım olmasını bekleriz Eskişehirden.

Gençlerbirliği-G.Antep maçı ise tipik bir beraberlik maçıydı ve maçta böyle bitti.Thomass Doll yönetiminde ki Ankara ekibi ligin dişli takımlarından oldu.Alman Hoca'nın takıma katkısı çok fazla.Buda sezon başında ne kadar doğru karar verildiğini gösteriyor.Antep takımıda çıkış arayan ve devrenin sonuna gelindiği şu haftalarda daha üst basamaklarda yer almak isteyen bir takım.Ancak Antep ekibinde Brezilyalı oyuncuları dışında fark yaratan pek bir oyuncusu yok.Bu durumda onların daha farklı bir takım olmasını engelliyor.

Beşiktaş'a gelince ; artık yeni bir seri yakalama peşindeler.Sekiz hafta süren galibiyet serisinden sonra üst üste ikinci beraberlik maçı oldu.Yine umulmadık takımlara kayvedilen puanlar ve yanlış çıkan hesaplar.Gol yollarında kısır bir takım ve hala gol atamayan golcülerden medet uman bir hoca.Artık birileri bu futbolculara golcü olarak bu takıma alındıklarını ve onlardan beklentileri anlatmalı.Manisaspor açısından bit büyük takımdan alınmış bir puan değerli bir puandır.Manisa ekibi geçen haftayı bay geçen bir takımdı.Yorgunluk falan yoktu üstlerinde ama Beşiktaş özellikle ilk yarı Manisasporu boğdu.Manisaspor için ligde pek tehlike çanları şuan için çalmıyor ama bu futbol ile sezon sonu nerde olurlar bilinmez.

Diyarbakır-Kasımpaşa maçı için denilecek tek şey Kasımpaşa için yazık oldu.Maçın bitimine az süre kala öne geçip daha sonra acemice bir hareket sonucu penaltıdan gol yemek.Penaltıda kaleci biraz şanslı olsa o top gol olmayacaktı.Diyarbakır maçları bu sezon olaylı geçecek anlaşıldı.Kartlar havada uçtu.Bu kadar sinire ne gerek var anlamak mümkün değil.Hele rakibine tokat atmak anlamsız bir durum.Cenk İşler için söylenecek çok söz var aslında.Ligin Evliya Çelebisi oldu çıktı.Ama her gittiği takımda da gollerini atmaya devam ediyor.Aktif futbolcular içinde en golcü futbolcu konumumda ve bu haftada bir gol atmayı başardı.

HAFTANIN TAKIMI

Kayserispor

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Tolunay Kafkas

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ

Bobo

HAFTANIN OLAYI

Antalyasporun 2-0'dan maç kaybetmesi

 

Valencia Dominguez ile anlaştı...



Valencia ilk transfer bombasını patlattı.Rubin Kazan'dan Dominguez'i renklerine kattı.Valencia forvete dönük orta saha oyuncunu bugün sağlık kontrolünden geçirdi.
Dominguez Rubin Kazan formasıyla şampiyonlar liginde iyi maçlar çıkarmıştı.Ama La Liga Rusya ligine göre daha cazip gelmiş olacak ki apar topar İspanya'nın yolunu tuttu.

Barcelona Dubai'de




Dünya Kulüpler Şampiyonası için Dubai'ye gelen Barca bu kupayıda alıp yeni bir dünya rekoru kırma peşinde.Turnuvanında bir numaralı favorisi zaten Barcelona.Turnuvaya yarı finalden itibaren katılacak Barcelona.

Sporting Gijon-Sevilla meydan savaşı *2





Daha önceki konumuzda olayların haberini vermiştik.Şimdi ise olayların çıktığı yerde ki fotograflarla konunun ciddiyetini görebiliyoruz..

Holigan her yerde aynı.Sadece maç izlemek için statlara akın eden insanları tribünlerden soğutmaktan başka bir şeye yaramıyor bu olaylar.