18 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş : 2 Bursaspor : 3






Beşiktaş: Rüştü (Dk. 43 Korcan ), İbrahim Toraman , Sivok , Ferrari (Dk. 76 Yusuf ), İbrahim Üzülmez , Ekrem , Fink , Ernst , Tello , Nihat (Dk. 46 Nobre ), Bobo

Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan , İbrahim , Zapotocny , Mustafa , Volkan (Dk. 46 Turgay ), Hüseyin , Bekir Ozan (Dk. 77 Veli ), Ergiç , Ozan , Sercan (Dk. 84 Ömer )

Goller: Dk. 19 Ozan, Dk. 85 Ergiç, Dk. 89 Zapotocny (Bursaspor), Dk. 56 Nobre, Dk. 63 Bobo (penaltıdan) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Ozan, Dk. 28 Hüseyin, Dk. 63 Sercan (Bursaspor), Dk. 23 Ernst, Dk. 90 3 Nobre, Dk. 90 4 İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)





Maçtan öneceki yazımızda Bursaspor'un son senelerde İnönü'de maç kazanamadığını söylemiştik bu akşam bu istatislik bitmiş oldu.Son dakikalara 2-1 önde giren Beşiktaş skoru koruyamadı.Zapo'nun intikam alırcasına vurduğu kafa ve sevinç gösterisi altında Bursaspor hak ettiği 3 puanı aldı.

Son 10 dakikayı getiremedi Beşiktaş.Ligde zirveye çıkacaksın , rakiplerinden önce oynuyorsun ve rakiplerin zorlu rakiplerle oynayacak bu nu değerlendirmen lazım ama geçen seneden beri süre gelen liderlik fırsatlarını tepme alışkanlığı bu maçtada sürdü.Stres deseniz büyük bir takımın ne stresi olacak.Zaten bu tür durumlara alışkın futbolculardan kurulu bir takım.Ama ortaya işte lider oyuncu eksikliği çıkıyor.Maçı kontrolüne alacak ve sonucu koruyacak veya sonucu değiştirecek bir lider oyuncu yok Beşiktaş'ta.İlk devre bitti.Liderlik şansını teperek bitirdi ilk yarıyı Beşiktaş.

Bursaspor için söylenecek çok söz var.Müthiş bir hırs ile 2-1 den son 10 dakikada maçı çevirdiler.Tartışmalı bir penaltı ile yenik duruma düşmelerine rağmen maçı bırakmadılar.Ertuğrul Sağlam'ın Sercan değişikliği bir riskti ama bu risk olumlu sonuç verdi.İleride daha etkili oldu o dakikadan sonra.Sercan'ın ikinci yarıda kaçırdığı pozisyon ise maçın kritik anlarından biriydi.Bursaspor için bu maçta tek eksik seyircisi oldu.Bir takım galibiyet sevincini seyircisi ile yaşamak ister.Ama bu maçta seyircilerinden yoksundular.Üçüncü golden sonra eğer İnönü'de Bursalılar olsaydı o stadı düşünmek istemiyorum , yıkılırdı herhalde eski açık tribünü.Ertuğrul Sağlam ve Zapo için anlamı yüksek maç oldu.Zapo o golden sonraki sevinci ile hafızalara kazındı.

Beşiktaş sekiz haftalık periyotta gol yemiyordu ama son iki maçta kalesinde dört gol gördü.Defans bölgesi en sağlam takım bir anda çöktü.Bu maçta son dakikalarda Ferrari'nin sakatlanıp çıkması düzeni bozmuş olabilir ama bir anda değişen bir takım olmamalı.Beşiktaş defansı bir futbolcuya endeskli konuma gelmiş.

Nobre sonunda gol atabildi.Kendisinden beklenmeyen bir hareket yaptı ve gol attı.Artık önümüzde ki kışa bir gol daha atana kadar pek bir şey beklememek lazım.

0 yorum: