15 Aralık 2009 Salı

Nihatı Gören Var mı?

Kısaca Nihat Kahvecinin kariyerinden bahsedelim; Nihat 1997-1998 yılında Beşiktaş ta profosyonel kariyerine başlamış ve günden güne yükselen bir hızla Beşiktaşın ilk 11 nin isimlerinden olmuştur.
Beşiktaş ta 6 sezonda çıkmış olduğu toplam 144 lig maçında 65 gol attı ve bu performansının sonucu olarak ispanyanın orta sıra takımlarından olan Real Sociedad takımına transfer oldu. Transfer olduğu ilk sezonda fazla forma şansı bulamadı ama diğer sezonlarda takımda ilerde ki partneri Kovacevic ile birlikte yakalamış olduğu uyumla birlikte socieadad ın en önemli futbolcusu oldu ve burada 4 sezonda 145 maçta 71 gol attı ve bu zaman içerisinde 2004 yılında İspanya da yılın futbolcusu seçildi. 2006 yılında sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Villarreale transfer oldu ve daha önce yaşamış olduğu sakatlıktan dolayı burada eskiye nazaran çok başarılı olamadı ve çıkmış olduğu toplam 54 maçta 34 gol attı.

Buraya kadar Nihat Kahvecinin kariyerinden bahsettik geçmişi bu kadar başarılı olan Nihat Beşiktaşa transfer olduğu zamandan beri 16 hafta da sadece 1 gol kaydetti. Performansının kötü olmasının sebebini ilk olarak sezon başında yapmış olduğu 28 günlük askerliğe bağladılar kondisyonun yeterli olmadıgını söylediler ama aradan geçen 16 hafta da Nihatta değişen hiç birşey yok sanki gol atma özelliğini kaybetmiş ve maç oynanırken 1 gol atayımda üzerimde ki baskı kalksın diye aceleci davranması, sanki ilk defa büyük bir takımda oynuyormuş gibi bir görüntü çizmesi Nihata olan güvenin ve sabrın günden güne azalmasını ve takımda ki Beşiktaşın çocuğu sıfatını kaybetmesine dogru gidiyor. Nobre için söylenen bir söz var: '' Metin,Ali,Feyyazın olmadığı yerde Nobre ye golcü derler'' diye aman Nihat artık kendine gel ve sen de böyle sözler duyma sana yakışmıyor bu halin.

0 yorum: