14 Kasım 2009 Cumartesi

Tribünlerde bayanlar




 

13 Kasım 2009 Cuma

Dünyada Yılın En Popüler Futbolcusu

IFFHS tarafından düzenlenen 'Dünyada Yılın En Popüler Futbolcusu' anketinde
115 futbolcunun bulunuyor listede Galatasaraylı Arda Turan ve Harry Kewell ile Bursasporlu Sercan Yıldırım, dünyada zirveye oynuyor.Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından düzenlenen 'Dünyada Yılın En Popüler Futbolcusu' anketinde adaylar arasına Türkiye'den 3 isim girdi.
Dünyaca ünlü yıldızların da yer aldığı anketin sonuçları 2 Ocak 2010 tarihinde açıklanacak.


Oy vermeye hele hele pc başından oy vermeye bayılan milletimiz için bulunmaz bir fırsat.Arda ve Sercan için yardırma zamanı.

En iyi ve en popüler olmak arasında ki o ince çizgide biz oylarımızı kendi vatandaşlarımız için kullanalım.

oy vermek için;http://www.iffhs.de/?b002ec70a804f4cd003f09

forza Livorno



Futbol arenasında bir çok takımın kendi ülkesi dışında taraftarı vardır.Ama bazı takımlar vardır ki onların taraftarları çok özeldir.Tıpkı Livorno taraftarı gibi.Onların futbola bakışı takım sevdası takımdaşlığı ayrı boyutlardadır.Livorna yanlızca İtalyan halkının yada Livorna halkının takımı olmaktan çıkmıştır.Onları özel kılan şey kimilerine göre siyasi duruşları kimilerine göre futbolun endüstiriyelleştiği şu zamanlarda geçilmez son kale duruşu.

Sezon başında ülkemize gelen ve Adanademirspor ile bir hazırlık maçı oynayan Livorna takımının ülkemizde de ne denli sevildiği görülmüştü.Geçen sezon SeriB de oynayan ve bu yıl tekrardan SeriA da yerini alan Livorno'yu ülkemizdede izlemek fırsadını yakalamış olduk bu sayede.

Ateşli ve bir o kadarda takıma sadık olan Livorno tribünlerinde bir maç izlemek belki bizede nasip olur birgün.

FORZA LİVORNO...

Juve'ye yeni stat...


Serie A kulübü Juventus, Delle Alpi'nin yerine inşa edeceği yeni stadını tanıttı. 2011'de tamamlanacak çok amaçlı stadyum 40 bin kişi kapasiteli olacak.

Juventus, Delle Alpi'nin yerine inşa edilecek yeni stadını Fiat'ın fabrikasında düzenlenen gecede kamuoyuna tanıttı.

Mart ayında başlanacak projenin toplam maliyetinin 131.6 milyon dolar olması bekleniyor. 2011'in Mayıs ayında bitirilmesi planlanan yeni stadyum 40 bin kişi kapasiteli olacak.

Juventus bu projeyle İtalya'da kendi yerine sahip ilk kulüp özelliğini elde edecek.

Kulüp başkanı Giovanni Cobolli Gigli 2011-2012 sezonundan itibaren açılacak stadyumun haftanın yedi günü hizmet vereceğini belirtti.

Juventus'un kaptanı Alessandro del Piero, Bayern Münih'in stadı Allianz Arena ile benzerlikler taşıyacak olan Torino kulübünün yeni stadında kısa bir süre olsa da forma giymek istediğini söyledi.

Del Piero, "bu projeyi özellikle ekonomik açıdan çok cesurca buluyorum. Buradaki herkes için gurur verici bir başarı. Benim için çok duygusal bir an. Bu statta bir süre de olsa forma giymek istiyorum" dedi.

İtalya'nın en çok taraftar potansiyeline sahip kulüp olmasıyla övünen Juventus görkemli görünen bu stadını tüm sezon boyunca doldurabilir.İtalya'da futbol büyük bir aşk ama statları bu büyük aşka yakışmayacak şekilde.Delle Alpi'nin 67 bin kişilik bir kapasitesi vardı.Ama bir kaç büyük maç dışında hiç bir zaman tam olarak dolmuyordu.Bu sayede daha modern ve kullanışlı bir stada sahip olacak Juve.Böylelikle dürbünle maç seyretmekten kurtulacaktır Juve taraftarları.


2009 Nijerya 17 Yaş Altı Dünya Kupasında Finalin Adı Belli Oldu.


Nİjerya'da düzenlenen 17 yaş altı dünya kupasında yarı final maçları oynandı ve finale kalan takımlar belli oldu.Finalin adı Nijerya-isviçre oldu.

Zorlu geçen yarı final maçlarında Nijerya İspanya'yı 3-1,İsviçre'de Kolombiya'yı 4-0'lık skorlarla geçip isimlerini finale yazdırdılar.

Turnuvanın en değerli oyuncusu olmaya aday bir oyun oynayan ve şimdiden çeşitli avrupa takımlarının listesine girmeyi başaran Okoro final maçında belkide ödülünü ve kupasını birlikte alacak.

12 Kasım 2009 Perşembe

Tribün Show-3

Boca Juniors River Plate maçı öncesi Boca tribünlerinin eşine az rastlanır şovu...


Tribün Show-2

Bu tribün şovu komşudan geliyor... Panathinaikos taraftarının yaptığı şov, biraz Beşiktaş taraftarından araklama gibi geliyor; ama yinede hoş.
Panathinaikos taraftarı buna özel bir isim de koymuş: Horto Magiko...








Horto Magiko basket sahalarından yankılarınıyor...

El Clasicco Sinemalarda

El Clasicco Sinemalarda

La Liga'nın yayın haklarını elinde tutan kuruluş, Barcelona ile Real Madrid arasındaki dev derbinin, futbol tarihinde ilk kez, sinema salonlarında da gösterime girmesine izin verdi. 

İspanya'da Real Madrid ile Barcelona arasındaki dev derbi yani "el classico" için geri sayım sürüyor. 

İki takım, Barcelona'nın sahası Nou Camp'ta, 29 Kasım'da karşı karşıya gelecek. Geçen sezonun üç kupalı şampiyonu Katalanlar ile kadrosunu dünya yıldızlarıyla takviye eden Real Madrid arasındaki maçın sonucu şimdiden merakla bekleniyor. 


Seyirciler, dev derbiyi normal bir film biletine ödedikleri ücret karşılığında, dev perdeler ve özel ses sistemleri ile donatılmış salonlarda izleyebilecek. 

"El classico" filmi, sadece bir gece gösterimde kalacağı için, biletlere şimdiden büyük rağbet gösterilmesi bekleniyor. Ve görünen o ki; 29 kasım gecesi, İspanyol sinemalarında hiç kimse birbirinden yüksek sesle konuşmamasını istemeyecek.

Endüstriyet fulbolun sınırı yok..

Ülkemizin öve öve bitirilemeyen derbileri statlarda zor tamamlanırken gerçek bir futbol şöleni olan el classico için sinema salonlarının önünde sabahlayanları görebiliriz.El Classicoyada bu yakışırdı zaten.

Enteresan Tribün Show'u

Şimdiye kadar tribünlerde çeşitli showlar izledik, dinledik ama böylesi pek görülmemiştir. İzleyince çok hoşuma gitti. Birlik beraberlik bu olsa gerek. Bizimkiler koro olarak çok yetenekliler ama bu senkronizasyon farklı hemde çok farklı :D

Türkiye'yi yurtdışında temsil eden ilk Türk futbolcu



Türkiye'yi yurtdışında temsil eden ilk türk futbolcu Altay'lı Vahap Özaltay'dır. 
 
 
 
Vahap Özaltay 1932-1937 yılları arasında Fıransa'nın RACİNG CLUB DE FRANCE kulübünde oynamış ve lig şampiyonluğu yaşamıştır.

Memleketin gördüğü ilk siyah tenli milli futbolcu Altaylı Vahap Özaltay’dır.


Vahap Özaltay, “hasta” kabilinden bir Altaylı’dır. Soner Yalçın’ın “Efendi“ kitabında naklettiğine göre 9 Eylül 1922'de işgal altındaki İzmir’e giren Fahreddin Paşa “Altay“ soyadını alınca, Altaylı futbolcular arasında da kulübün adını soyadı olarak alma yarışı başlar. Şerif, 'Eraltay', Cemil, ’Tuğaltay’ ve Vahap da ’Özaltay’ soyadını alır.

“Arap“ lakaplı siyah tenli Vahap Özaltay, 1908 İstanbul doğumludur. Altay Kulübü’nün kayıtlarına göre 14 yaşında babasının tayini sonrası İzmir’e gelir ve burada futbola başlar. Bazı kaynaklarda ise İstanbul’dan Aydın’a göç ettiği ancak Yunan işgali nedeniyle Kastamonu’ya gittiği, futbola burada başladığı ve İzmir’e 1922’de geldiği belirtilir. 

Vahap Özaltay, İzmir’in medar-ı iftiharı olur kısa zamanda. Altay’ın zaferlerinde başrollerdedir. Kardeşi Saim de Altay’da onunla birlikte oynar. “Halkevleri“ adı altında Milli Takım’da oynamış olsa da, bilinen manada milli formayı sadece bir kez giyebilmiştir. Bunun “tenin rengiyle“ alakalıdır . Vahap Özaltay’ın sadece bir kez milli olmasını sağlayan maç Türkiye’nin 3-1 kazandığı ve 1927’de Taksim Stadı’nda oynanan Bulgaristan maçıdır.

İlk siyah tenli milli futbolcumuz Vahap Özaltay, aynı zamanda profesyonel olarak yurtdışına transfer olan ilk oyuncudur da. Özaltay, 1933’te Fransa’nın Racing takımına transfer olup, bu takımda 5 yıl forma giyer. Yurda dönüşte de profesyonel olduğu için, sertifikayla oynar. Bunun anlamı şudur: Vahap Özaltay, Türkiye’de profesyonel olan ilk futbolcudur. Vahap Özaltay, antrenör olarak da ilklere imza atar. "WM" ve "Sürgü" denilen futbol sistemlerini Türkiye’de ilk uygulayan futbol adamıdır. Milli formaya sadece bir kez layık bulunan Vahap Özaltay, 1954’te Ordu Milli Takımı’nı Dünya şampiyonluğuna taşıdı. Aynı zamanda atlet de olan Vahap Özaltay, Türkiye’yi Balkan Şampiyonası’nda temsil etti.

"Hasta" derecede Altaylı olduğunu söylediğimiz Vahap Özaltay, ne tesadüftür ki yaşamını da bir Altay kongresinde kürsüde konuşurken yitirmiştir; 1965’te...

İzmir ve Altay da, Vahap Özaltay’a vefasını Alsancak’da adını verdikleri bir meydana büstünü dikerek gösterdi.



 

Alex Sanchez


Adı Alenjandro Sanchez Lopez.Bilinen adı Alex Sanchez.İspanyol ekibi Real Zaragoza takımında forma giyiyor.Onu önemli kılan ve öne çıkaran adını dünya futbol tarihine geçirmesi.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Real Zaragoza - Valencia maçında son 20 dakika oyuna dahil olan Alex doğuştan sağ eli olmayan bir futbolcu.

Zaragoza takımının alt yapısından yetişen Alex ilk defa giydiği A takım formasıylada tarihe geçmiş oldu.

Başarılar Alex Sanchez

11 Kasım 2009 Çarşamba

12 Kasım-15 Kasım Futbol Ekranı

12 Kasım Perşembe
17:00 Kolombiya-İsviçre / Eurosport (-17 Dünya Kupası Yarı Final)
20:00 İspanya-Nijerya / Eurosport (-17 Dünya Kupası Yarı Final)
21:45 England Legends-World XI / Eurosport 2 (Heroes Cup Charity Game)

13 Kasım Cuma

14 Kasım Cumartesi
09:00 Yeni Zelanda-Bahrein / Eurosport (2010 Dünya Kupası Play-Off)
19:00 Brezilya-İngiltere / ZDF (Hazırlık Maçı)
20:00 Yunanistan-Ukrayna / Futbol Smart (2010 Dünya Kupası Play-Off)
21:30 Almanya-Şili / ZDF (Hazırlık Maçı)
21:45 İspanya-Arjantin / Kanaltürk (Hazırlık Maçı)
21:50 İtalya-Hollanda / (Hazırlık Maçı)
22:00 İrlanda-Fransa / Eurosport (2010 Dünya Kupası Play-Off)
22:30 Portekiz-Bosna Hersek / Futbol Smart (2010 Dünya Kupası Play-Off)
22:30 Sao Paulo-Vitoria / Spormax

15 Kasım Pazar
04:00 Costa Rica-Uruguay / (2010 Dünya Kupası Play-Off)
17:00 - / Eurosport (-17 Dünya Kupası Üçüncülük Maçı)
20:00 - / Eurosport (-17 Dünya Kupası Final)
21:15 Avai-Corinthians / Spormax

Hikmet Karaman...

     Türkiye futbol arenasında teknik adam olmak gerçekten çok zor.Alınan bir yenilgiden sonra ilk hedef daima hoca olur.Hocanın kaderi bazen çok güvendiği oyuncuları bazende yöneticilerin elinde olur.Yönetici dediklerimizde bu işe gönül vermiş veya profosyonel kişiler diğil.İş yerinde canı sıkılıp hadi bir kulüp bulalımda orda bişiler yapalım diyen kişiler.

Türk teknik adamların bir takım çalıştırırken hedef veya kariyer olarak bir düşüncesi yok malesef.İşsiz kalmak ve gündemde olmamak kaygısıyla bir takım çalıştırmaya yönelik.

Yapılan mukaveleler de bunun göstergesi zaten.Ama Hikmet hoca bu sefer pabucun pahalı olduğunu birilerine göstermiş.Belki kendisidie sonunu biliyordu ve bu sefer işi sıkı tuttu.Hikmet hoca yaptığı sağlam kontratın sayesinde Ankaragücün'de 12 hafta geçirdi.

Şimdi sıra yıldırma politikasında.Hocadan habersiz idman saatini değiştirmek hocadan habersiz bir kulüp yönetmekle bir kulubün başarılı olacağını sanan yöneticilerin olduğu bir ortamda ne kadar başarı sağlanabilir.

Ariza Makukula


Ariza Makukula aslında bir boksörü andıran fiziki özellikleriyle Türkiye futbol arenasında iyi işler yapmaya başladı.Kayseri yönetimi geçen sezon başından beri bahsettiği her vurduğunu gol yapabilecek forvet arıyoruz deyimini acaba Arıza için mi söylemişti.

Kariyeri boyunca bir takımda tutunamayan ve sürekli olarak bir kiralık futbolcu olarak bu yaşa kadar gelen Arıza belki kariyerinin en güzel ve en rahat sezonunu yaşıyordur.Türkiye liglerinde ortalama bir golcü sıfatınıda alırsa kolay kolay gitmez herhalde.

Portekiz milli takımında yanlızca 4 kez forma şansı bulan Arıza bu performansı ile belkide milli formasına geri döner.


Futbol dünyası yasta. 2003-04 sezonunun başında Fenerbahçe'ye transfer olan ve sarı lacivertlilerde sadece İstanbulspor'a 3-0 kaybedilen sezonun ilk maçında forma giydikten sonra gönderilen, Almanya Milli Takımı'nın da kalesini koruyan Hannover 96'lı Robert Enke hayatını kaybetti.

Kariyerinde bir süre İspanyol devi Barcelona'nın da kalesini koruyan Robert Enke son olarak Almanya Bundesliga takımlarından Hannover 96 forması giymekteydi. 

Başarılı file bekçisinin intihar ederek yaşamına son verdiği öğrenildi. 

Kariyeri inişler ve çıkışlarla dolu olan Enke geçen sezon ülkesinde en iyi kaleci seçilmişti.





Yıldızlarda Kayar Durmaz Yerinde

İspanya Kral Kupası’nda Real Madrid, 3. lig takımı Alcorcon’u 1-0 yenmesine rağmen ilk maçta rakibine 4-0 yenildiği için elenerek kupaya veda etti.

Sezon başında milyonlarca euro harcanarak kurulan 2.galakticos takımı 3.lig takımı karşısında büyük bir şok yaşadı.İspanya'nın Pendik faciası gibi bir durum oldu.

Real Madrid bu elenmeyle Barcelona'nın geçen seneki 3 kupalı rekoruna bu senede ulaşamayarak taraftarlarını üzdü.

10 Kasım 2009 Salı

futbol tarihine geçmiş unutulmaz sözler

"Boca es mi religion, Maradona es mi dios, La Bombonera es mi iglesia" (Dinim Boca, Tanrım Maradona, Mabedim La Bombonera)
Boca Juniors'un stadyumu La Bombonera'nın giriş kapısında yazan cümle.

Doktorlar sigarayı bırakmazsam futbol oynayamayacağımı söyledirler,bende futbolu bıraktım.
Johan Cruyff

"Tanrı beni goL atmam için gönderdi"
Romario

"HayaL edebiLirseniz, gerçekLeştirebiLirsiniz"
ALex de Souza

"Eğer koLayı isteseydim Porto'da kaLırdım.GüzeL mavi bir koLtuk şampiyonLar Ligi kupası ve tanrı vardı.Tanrıdan sonra da ben"
Jose Mourinho

"Eğer biraz çirkin oLsaydım ne PeLe'nin ne Maradona'nın adı hatırLanırdı"
George Best

"Diger ulkelerin tarihi, Uruguay'in futbolu vardir"
Ondino Viera

"Bazi insanlar futbolun bir olum kalim meselesi olduguna inanirlar. Sizi temin ederim ki ondan cok cok daha onemlidir"
Bill Shankly

"Ahlaka dair bildigim ne varsa futboldan ogrendim. Cunku top hicbir zaman bekledigim koseden gelmedi"
Albert Camus

"Yarin yine borclarim olacak ama bu gece kral benim"
Şampiyonluk kutlamalari sirasinda Napoli taraftarlari

"Futbol 90 dakika süren ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur"
Gary Lineker

"Top bizdeyken onlar gol atamaz"
"Futbol basittir. Zor olan basit futbol oynamaktir"
Johan Cruyff
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ben öLürsem İnönü'ye gömün" PascaL Nouma

"FutboLdaki 21 yıLLık yaşantımda, hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. YunanLıLar TürkLer'in parmak uçLarına biLe geLemezLer," DeL Nido(Bir FB maçı sonrası)

'' Sparta Prag'ı Sparta'da Yeneceğiz '' Ümit Özat

Gökmen Özdenak Necati Ateş'e kötü sut cektigini anlatırken..

G:biraz daha geliştirmen lazım son vuruslarını..
N:Abi biz senin penaltı atıpta ritz carlton'da turist vurdugunuda biliriz.

'Birgun ataturk havalimanına bir turk takımı sampiyon olarak inecek' - Ali Şen

Maldini "Kimse bana burda 25 bin kişinin olduğuna inandıramaz"

Onu durdurabilmenin tek yolu stadyumun ışıklarını kapatmaktır
C.Ranieri'nin İnterli Adriano için yorumu...

Ümit Aktan
3-3 biten unutulmaz Man. UTD - GS Maçında Arifin Golunden sonra.
''Değil Şımaykıl..bütün Maykıllar bir araya gelse bu topu çıkaramaz''

Hami dandi’ye “dan!” diye çaktı...”
Ümit Aktan, Dundee United-Trabzon maçında, Hami’nin golünden sonra...

Zaten bizim Neuchatel’den de 5 tane çocuğumuz var!”
Ümit Aktan

“Tugay vurursa gol olur, vuruyoooor, aut...”
Bülent Karpat

Maç: İngiltere-Türkiye
Yayın: TRT
Spiker: Abidin Aydoğdu
Skor: 8-0
8. gol sonrası:
“Vay! anasını sayın seyirciler, bir gol daha yedik..!”

Can Bartu, atv’de Beşiktaş maçını yorumlarken:
“Walsh ikinci yarı çok etkisiz, kendisini oyunda hiç göremiyorum...”
(Walsh devre arasında oyundan çıkmıştır...)

İlker Yasin, Oliviera’nın “hat-trick” yaptığı Belçika-Türkiye maçı esnasında:
“Evet sayın seyirciler, elin zencisi, elin arabı ‘hat-trick’ yapıyor, bizim Hakan’ımız, bizim Oktay’ımız uyuyor...”

Yıl 1988, GS-Monaco çeyrek final maçı, Prekazi’nin unutulmaz golü radyodan Orhan Ayhan tarafından şöyle anlatılır:
“Prekazi geliyooooor, vuruyoooooor, ohhhhha! be Prekazi bu ne beee!”

GERÇEKLERİ TARİH YAZAR, DÜRÜMÜ DE GALATASARAY

GERÇEKLERİ TARİH YAZAR, DÜRÜMÜ DE GALATASARAY