5 Aralık 2009 Cumartesi

Matteo Ferrari


Doğum günün kutlu olsun Matteo Ferrari.Gökhan Zan'la geçen onca senenin üstüne hediye gibi geldin Beşiktaş'a.Bol başarılı ve sakatsız yıllar senin olsun Matteo Ferrari.

1930 Dünya Kupası Arjantin- Uruguay

1958 Dünya kupası Kuzey İrlanda Çekoslavakya 1.tur maçı

1958 Dünya Kupası Çeyrek Final Maçı

Tarih 1958 yazı, yer İsveç, gruptan çıkmayı başarmış olan Fransa'nın rakibi Kuzey İrlanda olmuştur. Fransa bu çeyrek final mücadelesinde rakibini saf dışı etmeyi başardı. Ama günümüzdeki Fransa İrlanda karşısında elde ettiği tartışmalı Dünya Kupası bileti sonrasında aynı başarıyı 2010 yazında tekrar edemeyecek gibi duruyor. En azından ben böyle bir takımın bu kupada başarılı olmasını istemeyenlerdenim.




Ronald Koeman kovuldu


AZ Alkmaar kulubü yaptığı bir açıklama ile Ronald Koeman'ın görevine son verildiğini açıkladı.Geçen senenin şampiyon takımı AZ Alkmaar bu sezon ligde ve avrupa kupalarında zor günler geçiriyor.Şampiyon takım sezona hoca değişikliğiyle başlamıştı ama işler istenilen gibi gitmeyince yine bir kan değişikliği yapmaya karar verilmiş.

Ronald Koeman Valencia dönemi gibi kötü bir dönem daha geçirmiş oldu Hollanda ekibi başında.Artık bir süre görev yapmaz herhalde.

Dünya kupası resmi topu

 

 FIFA, Dünya Kupası Güney Afrika 2010 Resmi Maç Topu adidas “JABULANI”yi futbolseverlerin beğenisine sunuyor. Zulu dilinde kutlama anlamına gelen “JABULANI”, Güney Afrika’dan esinlenen bir tasarıma ve yepyeni bir teknolojiye sahip.

UEFA yılın onbiri oylaması



Uefa'nın her yıl geleneksel olarak bellirlediği  en iyi ilk 11 oylaması başladı. www.uefa.com'a girerek sizde ilk 11'inizi seçebilirsiniz.


4 Aralık 2009 Cuma

Beşiktaş:0 Diyarbakır:0


Uzun uzadıya anlatılcak bir maç değil.Maçı çevirecek çok gol pozisyonu buldu Beşiktaş ama forvetinde beceriksizler ordusu olunca gol atamıyor.Sezon başında denenen forvet hattı bu maçta sahada olunca golde hayal oldu.Nobre geçen sene oynanan Hacettepe maçından beri gol atamıyor , Nihat zaten futbolu unutmuş gibi,Nihat'ın sakat olduğu oynamadığı maçlarda ne sahada ki takım nede tribündeki taraftar Nihat'ı aramadı.Takım bir düzen içinde işledi.Ama bu gece görüldü ki Nihat gerçekten ne yaptığını unutmuş gibi oynuyor.Kendine güveni gitmiş.

Uzun bir maratonda bu kaybedilen 2 puan belki çok aranmaz gibi ama sonuçta rakiplere karşı psikolojik bir etkisi olacaktı eğer kazanılsaydı.Üst üste 9 maç kazanıp rakiplerine iyi bir göz dağı vermiş olacaktı Beşiktaş.

Beşiktaş için işlerin hala tıkırında gittiği yer defansı.Ferrari ve Sivok ikilisi geçilmez bir kale gibi.550 dakikadır kalesinde gol görmüyor Beşiktaş.Moral olarak rakiplerini bozan bir durum bu.Ligde 6 gol yiyen Beşiktaş bu gollerin 3 ünü tek maçta Galatasaray karşısında yemişti.Bu ikilinin istikrarlı performansı devam ederse kalesini gole uzun süre daha kapatacak gibi Beşiktaş.

Dünya kupası grupları




2010 dünya kupası marşı

Günün fotografları



Dünya kupası grup kuraları


Dünya Kupası grup kuraları bugün çekiliyor.G.Afrika'nın Camp Town şehrinde çekilecek kuralar sonucu gruplar bellirlenecek.Dünya kupası finalistleride paraya boğulacak FİFA tarafından.Birinci olanın 30 milyon euro alacağı turnıvada ikinci 24 milyon euro alacak.Ayrıca turnuvaya katılmaya hak kazanan her takım da 1 milyon euro alacak.Ölüm gruplarının bol olduğu ve çekişmeli bir dünya kupası izlemek dileğiyle.
 

Ailton


Ailton Alman 6.lig ekibi  Uerdingen'de yeniden futbola dönüyor.Futbolun gezen adamı en son olrak Çin'in  Chongqing Lifan F.C. takımında oynuyordu.Gezmeye doymayan Ailton kendine yeni bir kulüp bulmuş. 

2 Aralık 2009 Çarşamba

Muhsin Ertuğral


Maçlardan sonra mikrofon karşısına geçen futbolcu,yönetici,teknik adam kim olursa olsun ilk önce öz eleştiri yapmaktansa hakemi, saha şartlarını,tribünleri vs suçlarlar.O anın verdiği üzüntüyü,stresi böylelikle üstlerinden atabileceklerini sanıp suçluyu başka yerde ararlar.Ama son zamanlarda Sivasspor'un teknik adamı Muhsin Ertuğral bunu değiştirdi.Muhsin hoca mikrofonların önünde önce öz eleştirisini yapıyor ve demeçlerinde suçlayıcı bir ifade olmuyor.

Kariyerinin büyük bir bölümünü yurt dışında ve özellikle Afrika'da geçiren Muhsin Ertuğral şansını ülkesinde denemeye karar verdi.Aslında Afrika'da veya başka bir ülkede rahatlıkla hocalık yapabilirdi.

Muhsin Ertuğral’ın teknik direktörlük kariyeri, Hekeren takımıyla başladı. Belçikalı ekibin Zaireli sahipleri, Ertuğral’ın kabiliyetine o kadar inandılar ki Ertuğral bir anda Zaire ulusal takımında buldu kendini. Eleme grubu sonunculuğundan aldığı Zaire’yi Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek finale çıkartan Ertuğral’ın o dönemki kadrosunda N’Dayi Kalenga ve Andrei Kona gibi fazlasıyla tanıdık isimler vardı ve bugün ömrünü Demokratik Kongo Cumhuriyeti olarak sürdüren Zaire, Ertuğral ile tarihinin en büyük başarılarından birini yaşadı.

Kariyeri şampiyonluklar ve başarıları dolu bir hoca Muhsin Ertuğral.

Bob Save Süper Kupası Şampiyonluğu 
2000 - Kaizer Chiefs
Vodacom Kupası Şampiyonluğu 
2000 - Kaizer Chiefs
Vodacom Kupası Şampiyonluğu 
2001 - Kaizer Chiefs
Afrika Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu 
2001 - Kaizer Chiefs
Süper Kupa Finalist 
2002 - Kaizer Chiefs
Afrika'da yılın takımı 
2002 - Kaizer Chiefs

Bir dönemde Trabzonsporda Yılmaz Vural ile çalışan Muhsin Hoca daha sonra rotasını tekrardan Afrika'ya çevirmişti.Kaizer Chiefs‘in başına geçen Ertuğral, Afrika Kupa Galipleri Kupası gibi birçok önemli kupayı havaya kaldıran futbolcuların teknik direktörüydü. Bunca başarıdan sonra(Bob Save Süper Kupası Şampiyonluğu, Vodacom Kupası Şampiyonluğu, Süper Kupa Finalistliği ve 2002′de Afrika’da yılın takımı ödülü) sessiz, sedasız Chiefs’den ayrılan Ertuğral, futbol ve teknik direktörlük kariyerinin başladığı Avrupa’ya geri dönüş yaptı.

Avusturya takımı SV Mattersburg‘da umduğu başarıları yakalayamayan Ertuğral, G. Afrika’ya dönmek yerine Dünya turu atmayı tercih etti. Önce Mısır takımı Ismaily’de çalışan ardından BAE’den Bani Yas Club’ın başına geçen Ertuğral, “kara kıta”nın en karasının hasretine daha fazla dayanamayınca Ajax’ın Güney Afrika şubesi Ajax Cape Town‘ın başına geçti. Ajax’da Amsterdam’ın bile beklemediği başarılar yakalayan ve ligi 4. sırada tamamlayan Muhsin Bey, Kaizer Chiefs’den teklif gelince Ajax’dan ayrılmak zorunda kaldı ve Güney Afrika “Amakhosi”lerinin teknik direktörü oldu.

Sivasın teknik adam değişikliğinden sonra Türkiye yollarına düşen Muhsin Hoca moralmen düşmüş bir takımı yeniden ayağa kaldırmak istiyor.İşi gerçekten çok zor.Afrika futbolunu avucunun içi gibi bilen Muhsin Hoca belki devre arasında yada kendisine sabredilirse ve takımı ligde tutabilirse Afrika'nın yeni yıldız adaylarından bir kaçını ülkemize getirebilir.

Aman gelme Maradona


FİFA 2010 Dünya kupası kura çekimine Maradona'nın gelmesini yasaklamış.Ettiği küfür yüzünden 2 ay hak mahrumiyeti alan Maradona kura çekimine gidemeyecek.FİFA Maradona'ya bunu bir mektupla iletmiş.Arjantin Futbol Federasyonu'nu da uyarmış..

Gitmesede olur Maradona.Arjantin yıllardır dünya kupalarında gönüllerin kupa sahibi.Haziranda yapılacak dünya kupasında yine Messi'li kadrosuyla yine izlemeye doyulmayacak.Zor bir dönemden geçip dünya kupası finallerine kalan Arjantin ve Maradona kupanın zevk veren takımı olacaktır.

Trabzonda 4.Güneş dönemi

Trabzonspor'da sonunda beklenen olay oladu ve Şenol Güneş hoca tekrardan takımın başına getirildi.

Daha önce defalarca Trabzonda görev yapmış olan Güneş bu sefer beklentilerin daha yüksek olduğunun farkında olarak takıma yeniden döndü.Şenol Güneş milli takımın başında ciddi bir başarıya imza atmış bir hocaydı.Ama nedense milli takımın başında devamını getiremedi.Yada getirmesine izin vermediler.

Trabzonspor'un senelerdir içine düştüğü yanlış kendi içinden yetişmiş oyunculara ve hocalara yeterli şansı vermemesiydi.Sene başında takımın başına adı sanı pek duyulmamış Belçikalı bir hoca getirmesiyle yanlışlarına devam etti Trabzonspor.

Şenol Güneş'li bu yeni dönem hem Trabzonspor hem Türkiye ligi için hayırlı olsun.

İspanya 2010 Dünya kupası formaları



Futbolun Efendisi


Bu yıl ki Altın Top ödülünü hak eden isim Messi kazandı.Önceki senelerde de aday olan ama kazanamayan Messi bu yıl ödülün sahibi oldu.Geçen sene Ronaldo'nun ardından ikinci olan Messi geçen seneki performansıyla bu ödülü hak etti.O'nu izlemek ayrı bir zevk.Henüz 22 yaşında olduğunu düşünürsek önümüzde daha uzun yıllar var bu top sihirbazını izlemek için.

1 Aralık 2009 Salı

Laporta barda

Madrid galibiyetini çılgın gibi kutlayan Laporta


OLYMPIAKOS 2-0 PANATHINAIKOS

Dk.45 Konstantinos Mitroglou: 1-0
Dk.54 Konstantinos Mitroglou: 2-0






TV'de Futbol (1-7 Aralık 2009)

1 Aralık Salı
01:35 Bursaspor-Galatasaray / TRT 3 (BANT)
22:00 Man United-Tottenham / Kanal A (Carling Cup Çeyrek Final)

2 Aralık Çarşamba
01:35 Fenerbahçe-Kasımpaşa / TRT 3 (BANT)
20:00 Twente-Fenerbahçe / Euro Futbol
20:00 Sheriff-Steaua Bukreş / Futbol Smart
21:45 Man City-Arsenal / Kanal A (Carling Cup Çeyrek Final)
22:05 Valencia-Lille / Futbol Smart

3 Aralık Perşembe
20:00 PSV-Sparta Prag / Futbol Smart
22:05 Galatasaray-Panathinaikos / Star TV & Euro Futbol
22:05 D.Bukreş-S.Graz / Futbol Smart

4 Aralık Cuma
19:00 2010 Dünya Kupası Kura Çekimi 
20:00 Beşiktaş-Diyarbakırspor / Lig TV
21:30 Bayern Münih-M'Gladbach / TRT 3
21:45 AZ Alkmaar-Vitesse / Euro Futbol

5 Aralık Cumartesi
13:30 Karabükspor-Hacettepe / D Spor
14:30 Falkirk-Rangers / Futbol Smart
14:45 Portsmouth-Burnley / Spormax
16:30 Hamburg-Hoffenheim / TRT 3
17:00 Blackburn-Liverpool / Spormax
17:00 West Ham-Man United / Spormax
17:00 Arsenal-Stoke / Spormax
19:00 Milan AC-Sampdoria / NTV Spor
19:30 Man City-Chelsea / Spormax & Lider TV
20:00 Nice-Marseille / Kanal A
20:00 Eskişehirspor-Fenerbahçe / Lig TV
21:00 Real Madrid-Almeria / NTV
22:00 Bordeaux-PSG / Kanal A
23:00 Deportivo-Barcelona / NTV-NTV Spor

6 Aralık Pazar
13:30 Konyaspor-Samsunspor / D Spor
13:30 Kayserispor / Bursaspor / Lig TV 
13:30 Utrecht-Ajax / Euro Futbol
14:45 Hamilton-Hearts / Futbol Smart
16:00 Trabzonspor-Ankaragücü / Lig TV
16:30 Köln-W.Bremen / TRT 3
17:00 Fulham-Sunderland / Spormax
18:00 Everton-Tottenham / Spormax
18:00 Auxerre-Nancy / Kanal A
19:30 Schalke 04-Hertha Berlin / TRT 3
20:00 Galatasaray-İstanbul BŞB / Lig TV
21:45 Roma-Lazio / NTV Spor
22:00 Lille-Lyon / Kanal A

7 Aralık Pazartesi
20:00 K.Erciyes-Altay / D Spor
21:45 Watford-QPR / Futbol Smart





 




30 Kasım 2009 Pazartesi

Sinema salonunda el clasico keyfi

eski formalar

Valencia 1993/1994 forması

Dünya kupası amblemleri

Güney afrika 2010

Dünya kupası amblemleri

Almanya 2006

Dünya kupası amblemleri

Kore / Japonya 2002

Dünya kupası amblemleri

Fransa 1998

Dünya kupası amblemleri

Amerika 1994

Dünya kupası amblemleri

Dünya kupası amblemleri

Meksika 1986

Dünya kupası amblemleri

İspanya 1982

Dünya kupası amblemleri

Arjantin 1978

Dünya kupası amblemleri

URUGUAY 1930

Dünya kupası logoları

İtalya 1934


Dünya kupası logoları

1938 Fransa

Dünya kupası logoları

Dünya kupası logoları

İsviçre 1954


dünya kupası logoları

İsveç 1958


Eski formalar

Bayern Münih takımının 1985/1986 yılı kullandığı forma


Eski formalar

Espanyol'un 1993/1994 yıllarında kullandığı forma


Eski formalar


Atletico Madrid 1989/1990 yılı forması

Arjantin 2010 dünya kupası formaları


boca maçından bir görüntü

Barcelona:1 Real Madrid :0


Günlerdir merakla beklenen maç oynandı.Keyif yapıp şöyle bol gollü maç izlemek için televizyonun karşısına geçen milyonlar aslında umduğunu bulamadı.Barcelona maçın çoğu kısmında yine üstün olan taraf olsada o alışıla gelinmiş futbolunu oynayamadı.Tek pası makine düzeni gibi işleten Barca oyunun bazi bölümlerinde Madrid karşısında geri çekilmeye ve pas yapamamaya başladı.

Madrid aslında Barcelona'ya göre daha net pozisyonlara giren taraf oldu.2 net gol pozisyonu bulan Madrid bunları değerlendiremeyince golü atan Barca oldu.

Ronaldo mu Messi mi tartışmaları dün gece ki maçta yine yapıldı.Ama bir kez daha gözüktü ki Messi başka dünyanın futbolcusu.Ayrı bir yetenek ve ayrı bir yıldız.Top resmen ayağına yapışıyor.Onu durdurmak için elleri kolları ayakları fazlaca çalıştırdı Madrid orta sahası.Ama Messi yine o şiir gibi oyununu oynadı.Kaçırdığı gol ise şansızlığı oldu.

Hakem hatalarının olduğu bir maç oldu.Hele ilk yarıda Barcelona'nın gollük bir kaç pozisyonunun yardımcı hakem tarafıondan ofsayt diye kesilmesi oyunun düzenini bozdu.Araya atılan her topa genelde hakem bayrak kaldırdı.Orta sahada takdir haklarını genelde Madrid tarafından kullandı.

Bu senenin ilk El Clasissco'sunda gülen Barca oldu.Gönül isterdi ki maçta bol gol olsun.Geçen seneki 6-2 lik maç umutlarımızı dahada yükseltmişti.

1-0 olsun Barcelona'nın olsun.