30 Kasım 2009 Pazartesi

Barcelona:1 Real Madrid :0


Günlerdir merakla beklenen maç oynandı.Keyif yapıp şöyle bol gollü maç izlemek için televizyonun karşısına geçen milyonlar aslında umduğunu bulamadı.Barcelona maçın çoğu kısmında yine üstün olan taraf olsada o alışıla gelinmiş futbolunu oynayamadı.Tek pası makine düzeni gibi işleten Barca oyunun bazi bölümlerinde Madrid karşısında geri çekilmeye ve pas yapamamaya başladı.

Madrid aslında Barcelona'ya göre daha net pozisyonlara giren taraf oldu.2 net gol pozisyonu bulan Madrid bunları değerlendiremeyince golü atan Barca oldu.

Ronaldo mu Messi mi tartışmaları dün gece ki maçta yine yapıldı.Ama bir kez daha gözüktü ki Messi başka dünyanın futbolcusu.Ayrı bir yetenek ve ayrı bir yıldız.Top resmen ayağına yapışıyor.Onu durdurmak için elleri kolları ayakları fazlaca çalıştırdı Madrid orta sahası.Ama Messi yine o şiir gibi oyununu oynadı.Kaçırdığı gol ise şansızlığı oldu.

Hakem hatalarının olduğu bir maç oldu.Hele ilk yarıda Barcelona'nın gollük bir kaç pozisyonunun yardımcı hakem tarafıondan ofsayt diye kesilmesi oyunun düzenini bozdu.Araya atılan her topa genelde hakem bayrak kaldırdı.Orta sahada takdir haklarını genelde Madrid tarafından kullandı.

Bu senenin ilk El Clasissco'sunda gülen Barca oldu.Gönül isterdi ki maçta bol gol olsun.Geçen seneki 6-2 lik maç umutlarımızı dahada yükseltmişti.

1-0 olsun Barcelona'nın olsun.