6 Şubat 2010 Cumartesi

Yeni Kaptan Ferdinand



John Terry'den alınan kaptanlık görevine Ferdinand getirildi.Terry'i son yaşadığı vukuattan ötürü görevden alan Capello enaz Terry kadar vukuatlı bir başka isim olan Ferdinand'ı kaptanlık görevine getirdi.Ferdinand alkolü araba kullanmak , doping testine girmemek gibi olayların kahramanı.Bakalım İngiliz kamuoyu Ferdinan'ın kaptanlığı hakkında neler söyleyecek.Bir vukuatlı kaptandan bir diğerine.

Cristiano Ronaldo

Tribün Güzelleri

Günün Karesi



Avusturalya-Fiji rugby maçından bir an...

Bobo Beşiktaş Dergisinde

Beşiktaş dergisinin bu ay ki konuğu Bobo.Bobo kendisi ile ilgili bir çok konuya cevap vermiş.En beğendiğiniz komedyen olarak Receğ İvedik'i söylemiş.Birde en begendiği yeri olarakta göbeğini söylemiş.Bunlar röportajın en dikkat çeken cevaplarıydı.

En iyi huyu: “İyi bir insan olduğumu düşünüyorum” diyor

En kötü huyu: Biraz daha konuşkan olması gerektiğini düşünüyor
En büyük başarısı: Geçtiğimiz sezon çifte şampiyonluk
En heyecanlandığı an: Brezilya’daki ve geçtiğimiz sezonki şampiyonluklar
En korktuğu şey: Ölmek
En hoşlandığı müzik türü: Gospel
En son okuduğu kitap: Guerreiros Baluz
En beğendiği film türü: Hepsi
En beğendiği aktris ve aktör: Angelina Jolie ve Bruce Willis
En beğendiği komedyen: Recep İvedik
En sevdiği yemek: Hepsi
En son tatili: Evde yaptığı tatil
En beğendiği ülke: Brezilya ve Türkiye

Hayatında en değer verdiği şey: Çocukları
Seçici olurken nelere dikkat ediyor: Kaliteye
Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Beyaz olmasına
Yakışıklı olduğunu düşünüyor mu: “Sanırım” diyor
En çok neresini beğeniyor: Göbeğini
En beğenmediği yeri: Ayakları
En son ne için ağladı: “Çok zaman oldu, hatırlamıyorum” diyor
En çok ne için dua ediyor: Güçlü olmak için
Batıl inancı: Yok
Uğuru: Yok

Euro 2012 Grup Kuraları




Yarın Euro 2012 kura çekimi yapılacak.Henüz bir teknik adam ile anlaşamayan milli takımımız kuralara ikinci torbadan dahil olacak.



Torbalar:

1.Torba: İspanya , Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Portekiz, Fransa, Rusya
2.Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya
3.Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, Norveç, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya, Kuzey İrlanda, Avusturya, Bosna Hersek
4.Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi
5.Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein
6.Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andorra, San Marino

Beşiktaş : 4 Gençlerbirliği : 1


Beşiktaş ikinci yarıda oynadığı ikinci maçıda kazandı.Hemde uzun zamandır yapamadığı bir şekilde farklı kazanarak.Oynanan oyun gerçekten güzeldi.İlk yarının ilk dakikalarında pek atak olmasakta yinede devreyi önde bitirdik.Sivok bir forvet gibi teknik bir vuruşla golü attı.Aslında dün akşam Sivok bir forvet gibiydi.Attığı gol haricinde girdiği bir iki pozisyon daha vardı.Sivok çok yetenekli bir oyuncu olmasa da yinede nerde nezaman olması gerektiğini bilen bir oyuncu.Attığı golde zaten bunun bir göstergesi.Oyuna katılışı , araya girişi ve güzel bir gol vuruşu ile Sivok gecenin adamı oldu diyebiliriz.

İkinci yarı ile birlikte oyunun kritik anları vardı.Gençlerbirliğinin ataklarında Rüştü kalesinde gole izin vermedi.Kritik kurtarışları ile maçın Gençlerbirliği adına dönmesine engel oldu.Tecrübeli kaleci Mustafa Pektemek'in şutunda yer tutuşu ve kurtarışı ile maçın seyrini değiştirdi diyebiliriz.Mustafa'nında şutu ve daha önceki hareketleri gecenin en güzel hareketi olarak görülebilir.

Tabata , Beşiktaş'a geldiğinden beri en güzel oyununu oynadı.Kafası rahatlamış belliki.Delgado'nun sözleşmesinin yeniden askıya alınması ile rahatlamış olmalı ki dün akşam ben burdayım der gibi futbol oynadı.Ara pasları , şutları ve Yusuf oyuna girdikten sonra ki performansı ile gecenin öne çıkan adamlarından biri oldu.Attığı gol ise gerçekten bir ustalık isteyen goldü.Necati'nin kupa maçında attığı gole benzesede Tabata'nın dar bir açıdan güzel bir vuruşla golü bulması Tabata'yı kendine getirmiştir umarız.

Bobo canı isteyince ne kadar güzel bir futbol oynadığını yine gösterdi.Bazı maçlarda ki vurdum duymaz tavrı ile maça konsantresi olmayan Bobo dün yine bir gol ve bir asist ile oynadı.Top saklama ve dönüşlerde ki yeteneğini bir kez daha gösterdi.Takımın en golcü futbolcusu Bobo ligde 8.kez gol sevinci yaşamış oldu.

Tello için artık sabırlar tükeniyor.Kendine gelmesi lazım.Aklı belli ki dünya kupasında.Ama bu futbolu ile Şili milli takımında oynarmı bilinmez.Ama artık Tello için bir yeniden diriliş zamanı geldi ve geçiyor bile.

Mustafa Hoca'nın rahatsızlığı nedeni ile olmadığı maçı 4 gol ve güzel bir futbol ile kapadık.Umarız Mustafa Hoca bir an önce sağlığına kavuşur.Tribünlere gelince ise,boş sayılabilecek bir tribün vardı.Bundan sonrada büyük bir ihtimal ile tribünler bundan daha kalabalık olmaz.

5 Şubat 2010 Cuma

Robben'e Don Yasağı



Alman futbol federasyonu Hollandalı futbolcu Robben'i maçlarda giydiği "donu" giymemesi konusunda uyardı.Bizlerin askere giderken giydiğimiz içlikleri anımsatan bu don artık Robben'e yasak.

Terry'nin Kaptanlığı Alındı



Fabio Capello ile John Terry ile yaptığı görüşme sonrasında Terry'nin kaptanlığını aldı.Terry takım arkadaşı Wayne Bridge'in kız arkadaşı ile yaşadığı ilişki ile gündemin birinci maddesi olmuştu.Bu olay sonrası İngiltere kamuoyuda Terry'nin milli takımdaki kaptanlık görevinin son bulmasını istiyordu.Capello baskılara daha fazla dayanamamış olacak ki kaptanlığı Terry'den aldı.Şimdi yeni kaptan kim olacak sorusu cevap bekliyor.Dünya kupası öncesi İngiltere milli takımında yeni kaptan olarak en büyük aday Steven Gerrard olarak görülüyor.

TRT ve Türkiye Kupası

Ziraat Türkiye kupası maçları TRT ekranlarından yayınlanıyor bildiğiniz gibi.Geçen senelerde LİGTV ekranlarından takip ediyorduk maçları.İlk önceleri maçların şifresiz bir kanaldan yayınlanması sevindirici bir durum olarak görüldü.Ancak maçlar yayınlandıkça ortaya geçen sene ile bu senin yayın kalitesi açısından muazzam bir fark ortaya çıktı.TRT maçları yayınlarken insanları heyecanlandıracak maça tat verecek bir görüntü içinde değil malesef.Sıkıcı maç anlatımları , maçla alakası olmayan yorumlar ve bazen taraflı hale gelen yorumlar olması maçın izlenirliğine etki ediyor.Ömer Üründül'ün sıkıcı ses tonu ve yıllardır ezberlediği yorumlarını dinlemek maçı çekilmez bir hale getiriyor.

TRT Türkiye kupası gibi önemli bir organizasyonun yayıncı kuruluşu oldu ama nedense yıllardır kadrosunda olan ve maç anlatmaktan bi haber olan spikerlerini değiştiremedi,ve tabiki Ömer Üründül'den.Bir insan yorumlarında bu kadar mı taraflı olabilir.Dün akşam ki F.Bahçe-Bursaspor maçında resmen F.bahçe kazansın diye dua edecekti canlı yayında.Bursaspor'un yaptığı ataklarda yaptığı yorumlar , fenerbahçe defansını Daum kadar uyarmalar bunlar tarafsız olması ve sadece maçı yorumlaması gereken bir kişinin yapmaması gereken şeyler.

TRT görüntü olarak , kalite olarak malesef çok geride.Önümüzde ki yıllar için TFF 1.Lig yayın haklarınıda kazanan TRT umarız bu yayın kalitesini arttıracak bir yöntem bulabilir.Tabiki maçları anlatacak iyi spikerlerde bulmasını bekliyoruz.Aksi halde TRT'de maç izlemek keyif değil zulüm olacak gibi.

Hafta Sonu Futbol


5 Şubat Cuma
20:00 Beşiktaş-Gençlerbirliği / Lig TV
21:30 Werder Bremen-Hertha Berlin / TRT 3
6 Şubat Cumartesi
13:30 Bucaspor-Konyaspor / D Spor
14:45 Liverpool-Everton / Spormax
17:00 Manchester United-Portsmouth / Spormax
16:30 Wolfsburg-Bayern Münih / TRT 3
19:00 Kayserispor-Galatasaray / Lig TV
21:00 Barcelona-Getafe / NTV
21:45 Livorno-Juventus / NTV Spor
22:00 Rennes-Bordeaux / Kanal A
23:00 Real Madrid-Espanyol / NTV
7 Şubat Pazar
13:00 UEFA Euro 2012 Kura Çekimi / TRT 3
13:30 Samsunspor-Rizespor / D Spor
15:00 Trabzonspor-Manisaspor / Lig TV
15:30 Feyenoord-AZ
16:00 İnter-Cagliari / NTV Spor
17:30 Ajax-Twente
18:00 Chelsea-Arsenal / Spormax
18:30 Dortmund-E.Frankfurt / TRT 3
19:00 Fenerbahçe-Diyarbakırspor / Lig TV
20:00 Toulouse-Lyon / Kanal A
21:45 Fiorentina-Roma / NTV Spor
22:00 Santander-Atletico Madrid / NTV
22:00 Marsilya-Valenciennes / Kanal A

O'nun Adı Beşiktaş




MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde Güngör Balıkçı, yeni doğan çocuğuna fanatiği olduğu Beşiktaş takımının ismini verdi.

Balıkçı, “Yeni doğan bebeğim Beşiktaş'ın takımıma uğur getireceğine inanıyorum. Beşiktaş bu sene şampiyon olacak” dedi.

Beşiktaş fanatiği olduklarını ifade eden Balıkçı ailesi, 15 gün önce 75'nci Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen kız çocuklarına ‘Beşiktaş' ismini verdi. Henüz kundaktaki minik Beşiktaş'ın 4 yaşındaki ağabeyinin adı da Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün logosu ve simgesi olan Kartal.

Gençlerbirliği Maç Öncesi


kritik kongre sonrası ilk maçı Gençlerbirliği ile oynayacağız.Sancılı geçen kongre süreci biz taraftarlar için pek iyi sonuçlanmadı.Şimdi herkesin beklentisi oynanacak maçta sahada ki futboldan çok tribünlerin tepkisi ne olacak.Tribünler yine YD için yeter mi diyecek yoksa yine kapalıda iki kupayı unutma benzeri bir pankartla teşekkür mü edilecek.Gözler yarın futbolculardan çok tribünlerde olacak.Tribünlerin organize bir şekilde tepki vermeyeceği tribünlerin ağır abileri tarafından söylendi.Yapılacak eylem kişisel olacaktır.Tribünleri 15. dakikada terk etmek gibi bir düşünce vardı geçtiğimiz günlerde.Tepki verilecekse illa organiza olarak yapılması şart değil.İsteyen herkes maçın 15. dakikasında stadı terk ederek bu tepkisi gösterebilir.

Sahaya hocamızdan yoksun çıkacağız.Sakat ve cezalı oyuncular listesine bu hafta Mustafa Hocamızda eklendi.Geçirdiği rahatsızlık sonucu halen hastanede olan Mustafa Denizli ne yazık ki maçı evinden yada hastanedeki odasından takip edebilecek.Olası bir galibiyet sonrası gazete manşetlerini şimdiden görür gibiyim.Boynuz kulağı geçti , öğrencisi Mustafa Hocadan daha iyi yönetti gibi manşetler atılacaktır.Mustafa Hoca'ya tekrar geçmiş olsun diliyoruz.Bir an önce takımın başına dönmesini bekliyoruz.

Sahaya çıkacak Beşiktaş kadrosunda Ferrari sakatlığı nedeni ile olamayacak.Artık bir an önce iyileşmeli ve takıma dönmeli.Ferrari'li bir defans daha çok güven veren bir görüntü içinde.Geriden top çıkarırken onun oyun kurması ile Sivok ve Torama'nın oyun kurması arasında çok fark var.Defans için toparlayıcı olmasıda Ferrari'yi özlememize yetiyor.

Gençlerbirliği Thomas Doll yönetiminde ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden biri oldu.İlk yarıdaki oynadıkları maçlardan bunu gösterdiler.Bizim maçtada bize zor anlar yaşatacaklardır.Zor bir maç olacak düşüncesindeyim.Gençlerbirliği açısından avantaja çevirebilecekleri çok önemli noktalar var.Takımın başında bir hocası olmayan takıma karşı oynayacaklar , kongre sonrası daha da gerilmiş bir tribünler olacak , ilk golü bulan taraf kendileri olursa şayet tribünlerden oluşacak tepkinin boyutuna görede Gençlerbirliği etkinliğini arttırabilir.

2 Şubat 2010 Salı

4 Günlük Transfer




Euloge Ahodikpe , Diyarbakır takımı ile 1,5 yıllık mukavele imzalamıştı.Ama Diyarbakır macerası daha maça çıkmadan bitti.Yanlızca 4 gün süren bir macera.Diyarbakırspor , Ankaragücü'nden Bebe ile anlaşınca Euloge Ahodikpe ile olan sözleşmesini fesh etti ve kendisine yol verdi.Transfer konusunda yapılan bu acemilik ve Diyarbakırspor'un diğer takımların kapı önüne koyduğu futbolculara böyle iştahlı saldırması ve alayını kadrosuna katması çok garip.Süper ligde mücadele edeceksin ve böyle komedi transferler yapacaksın olur iş değil.

Diyarbakırspor'un sezon başından beri yaşadığı sıkıntılar ortada.Ziya Doğan'ın üstün gayreti ile gelebildikleri en üst seviyeye gelmiş durumlar.Ama yinede yapılan bu acemilikler ve gözden düşmüş ne kadar topçu var ise kadroya katma mantığı açıklanabilir bir durum değil.

Yayın ihalesi sonrası tonla para alacak kulüplerin bu paraları nasıl heba ettiklerinin ve edeceklerinin canlı bir örneği Diyarbakırspor.

Basketbol Yorumcusu Obama

Derby Öncesi Otelde Alem



İnter-Milan derbisi öncesi Ronaldinho'nun bir otelde sabahladığı ortaya çıktı.Ronaldinho'nun 2-0 kaybettikleri İnter maçından önce lüksü bir otelde kaldığı ve 75.000 € ödeyerek otelden sabah ayrıldığı ortaya çıktı.Derby maçı öncesinde biraz rahatlamak istemiş olacak ki bu kadar önemli bir maç öncesi evinde dinlenmeyi tercih etmemiş.Ronaldinho ikinci devreye bomba gibi başlamıştı.Ard arda golleri ile Milan'nın seri galibiyetlerinde O'nun ismi vardı.

Hafta İçi Futbol Ekranı


2 Şubat Salı

21:45 Hull City-Chelsea / Spormax

22:45 Porto-Sporting / (Portekiz Kupası - Çeyrek Final)


3 Şubat Çarşamba

17:00 İstanbul BŞB-Trabzonspor / TRT 1 (ZTK - Çeyrek Final)

20:00 Antalyaspor-Galatasaray / TRT 1 (ZTK - Çeyrek Final)

21:45 Leeds-Tottenham / NTV Spor



4 Şubat Perşembe

17:00 Manisaspor-Denizlispor / TRT 1 (ZTK - Çeyrek Final)

20:00 Fenerbahçe-Bursaspor / TRT 1 (ZTK - Çeyrek Final)

Tribün Kareografileri


BJK TV

Kongre sonrası BJK TV'nin yeniden yayına başlayacağı ve başına Tuğrul Yenidoğan'ın geleceği söylentisi çıktı.Kongre öncesine kadar Demirören'e muhalefet eden , yerden yere vuran Yenidoğan ağzına çalınan bir parmak bal ile dönüş yaptı herhalde.


Yenidoğan'ın bu sözleri ile Demirören'i nerede gördüğünün bir göstergesi adeta,kongre sonrası yazısında aynen şöyle diyor ;

"Beşiktaş tarihinde, Süleyman Seba dâhil hiçbir başkan adayı seçim yarışında tüm sandıklarda önde tamamlayamamıştı...

20-0 enteresan bir sonuç...

Bu çok iyi değerlendirilmelidir.."


Demirören ve Seba isimleri aynı cümle içinde ve Seba'nın yapamadığını yaptı diyor.Seba'dan daha büyük Demirören , vay be Yenidoğan'a bak sen.Seba şu hali ile bile seçime girse Demirören'e bir oy bile çıkarmıydı.Sizin gibi sözde muhalefetler olduğu sürece Demirören gibiler eksik olmayacak başımızdan.Alkışlar senin için Tuğrul gözün aydın bir kanala kapak attın sonunda.

Robinho Santos'ta



Robinho, Pele eşliğindeki tanıtım ile Santos taraftarı ile buluştu...

1 Şubat 2010 Pazartesi

Beşiktaş Taraftarına Çağrı

Biz Beşiktaşlıyız
Sizin Olsun Oyunuz
Cuma 20:15'te
Kutlayın Artık Biz Yokuz


Var Mısınız
Yokluğunuzu Hissettirmeye..?

Bir Beşiktaş taraftarı tarafından samimiyetini, aşkını ortaya koyan tüm Beşiktaş taraftarına çağrıdır; bulunduğumuz tribünleri 15. dakika itibariyle terk ediyoruz.

Kapalı Tribün: Eski Açık Tarafında
Eski Açık 1: Kapalı Tribün Tarafında
Eski Açık 2: Numaralı Tribün Tarafında
Numaralı: Bireysel
Yeni Açık: Kapalı Tribün Tarafında yer alıp çıkışa yönelebilirler.


Biz Böyle Bir Futbol Düzeni İs-Te-Mi-Yo-Ruz! 

Bu varsa, biz yokuz.

Biz "Galatasaray'ın kalitesi vardır, bu arkadaşlar Galatasaray'ın geleceğinde söz sahibi olamazlar" diyen zihniyetle de mücadele ediyoruz, Aziz Yıldırım'ın imparatorluğuyla da.

Zira yok bunların birbirinden farkı.

Taraftar Yoksa Futbol Da Yoktur. 

Bilmiyorlar, anlamıyorlar.

Nasıl anlatacaksın? Tezahüratla anlatamadın. Konuşarak anlatamadın.

Giderecek anlatacaksın.

En ufak bir şiddet göstermeden...

Sessiz, sakin, kendinden emin...




EksiBeşiktaş



Bundan Sonra Ne Olacak

Bir kongre daha bitti.Yine aynı tas aynı hamam misali birşeyler olacak kulüpte.Eskiden yaptığı hataların olmayacağını artık birşeylerin düzeleceğini söylesede YD ve ekibi için artık işler daha zor olacak gibi.Tribünlerin bu kongre sonrası ne gibi bir tepki vereceği asıl merak konusu.Yine eskisi gibi yeter diye mi tepki verilecek yoksa bu durum kabullenip sineye mi çekilecek.Önümüzde cuma günü oynanacak maçta herşey ortaya çıkacak.O güne kadar edilecek laflar aslında boş laflar.O gün gerçek Beşiktaşlılar tribünlerde olup tepkilerine kaldıkları yerden devam edecekler mi yoksa artık ne haliniz varsa görün deyip aşklarını sevdalarını askıya mı alacaklar?

Kongre salonunda YD ve ekibini alkışlayan tribün liderlerinin olduğu bir tribünde artık tepkilerin eskisi gibi gür sesle çıkacağını sanmıyorum.Tribünlerde rantçı kesim var oldukça rüzgar hangi yönden eserse o yönde yer alacaklar var oldukça tepki gösterenler hain ilan edilecektir.Klişe bir laf olarak takıma dönüyoruz , lig uzun maraton şampiyon olacağız zırvalıkları ortalıkta dolaşacaktır.Sözde en demokratik tribün olarak bilinen Beşiktaş tribünleri farklı sesleri kabul etmeyecektir.Sindirme politikası ile tepki verenler cezalandırılacaktır.

Bir tribün düşünün ki lideri takımdan daha popüler , her fırsatta endüstriyel futboldan dem vuran lider kapitalist düzenin çarkları arasında yer alabiliyor.Tribündeki etkinliği üstünlüğü tartışılmaz ama artık birilerinin artık bu gidişatı iyice sorgulaması lazım.Gönül verdiği arması için dayak yiyenleri izlemekle yetinen ve tepki vermeyen , elinde çiçekler ile jop yiyen arkadaşlarını hiçe sayarak kapı kapı dolaşan , her fırsatta kongre farelerine karşı olduğunu söyleyip ama yine peynirin peşinden gidenlerin yanında yer alan bir lider.Artık eğri oturup doğru söylemek lazım.Bu işler bu düzende gidemez.Gitmemeli.

Kongrede yer alan 7 bin küsür insanın elinde olmasın 107 yıllık bir takımın kaderi.Taraftarların söz sahibi olması lazım.Bu kulübü ayakta tutan herşeyde bu taraftarın payı var.Forma alan , kombine alan , arması için zamanını harcayan , 22 bin gerçek sahipten daha fazla sahiplenen kişilerin söz hakkı olmalı.Kongre üyesi olabilmek için türlü engeller ve maddi engeller koymanın bir anlamı yok.

Mısır , Afrika Şampiyonu



Mısır,Afrika uluslar kupasında finalde Gana'yı yenerek şampiyon oldu.Üst üste üçüncü kez şampiyon olan Mısır Afrika uluslar kupasında bu başarıyı gösteren ilk takım oldu.Mısır toplamda da 7. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Sevgiliye Küsülmez Ama...

Dün yapılan kongrede kulübün "gerçek sahipleri" tarafından yine YD başkan seçildi.Kongre öncesi herkes gibi bizimde içimizde bir umut vardı.Birşeyler değişecekti,artık büyük Beşiktaş YD'nin ellerinde daha da küçülmeyecekti.Umudumuz vardı yarınlar için.YD ve ekibinin bu kadar büyük bir oy farkı ile seçimi kazanacağını tahmin etmiyorduk.Belkide tahmin etmediğimiz şey kulübün içinde bu kadar satılmış oyun olabileceği ihtimali idi.Güveniyorduk sağ duyulu kongre üyelerine.

Beşiktaş gibi 107 yıllık bir çınarın tarihine geçti YD.Doğacak çocuklar Beşiktaş tarihini okumaya başladıklarında YD'nin adını en uzun süre başkanlık yapan ikinci başkan olarak görecek.Tarih yazılırken Beşiktaş ve YD adı yan yana gelecek.Bu büyük kulübe bundan daha büyük bir acı yaşatılamaz.

Baba Hakkılar  , Şerefler , Sebalar derken bu başkanın adı bu isimler ile yan yana gelecek.Çok acı bir durum.Başkana göre "kulübün gerçek sahibi" 22 bin konre üyesiydi.Ama o gerçek sahipler kulüplerine sahip çıkmadılar.Yanlızca 7 bin küsürü dün oradaydı.Nerde gerçek sahipler, nerede bu takımı düşünen insanlar.Dün oraya oy kullanmaya gelmeyen üyelerdir en büyük suçlu.Bir oyuna sahip çıkıp demokratik bir hakkını kullanmayandır en büyük suçlu.

Tribünlerin büyük çoğunluğu istemiyor , yüzüne küfürler ediliyor , hakaretler ediliyor ama gitmiyor.Bu başkan Beşiktaş tarihine geçiyor.Tribünlerin tepkisine kimse kulak asmadı dün.Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Tribünler zaten bölünmüştü artık bir bütünlük olması imkansız hale geldi.Hele tribünlerde gerçek Beşiktaşlılar dayak yerken sesini çıkarmayan o abiler ,reisler falan çıkarları uğruna kongrede hareket ettiler ise artık Beşiktaş tribünleride bitmiştir.

Sevgiliye küsülmez ama biz küstük.Biz armanın , bayrağın , siyahın beyazın peşinden gitmeyi seviyorduk.Yenilgisinde bile sevinecek bir ayrıntı aradık.Ama 3 yıl boyunca aşkımız sevgimizi askıya aldık.

Delgado Askıda Takılı Kaldı



Delgado umutla beklediği haberi alamadı ve sözleşmesi sezon sonuna kadar tekrardan donduruldu. Bir futbolcu 1 sene gibi uzun bir süre futbol oynamadıktan sonra gelecek sezon acaba Beşiktaşa neler katabilir diye düşünüyorum ve büyük bir soru işareti kafam da oluşuyor. Bundan sonrası için ne diyelim hem Delgado için hem de Beşiktaş için hayırlısı olsun.

31 Ocak 2010 Pazar

Eski Adıyla BEŞİKTAŞ Yeni Adıyla demirörenspor

Bu akşam Beşiktaş için ve Beşiktaş taraftarı için çok önemli bir akşamdı.... yalnız burda Beşiktaş taraftarından bahsederken şu ayrımı yapmak gerekir kapalıda bulunan  A-Markaryan,onun yanında ki yalakaları ve kongrede oyunu satan sahte Beşiktaşlıları ayrı tutmak gerekir. Zaten Erhun Ateşin bir internet sitesine yapmış olduğu açıklamada  "Yıldırım Demirören`in seçimi kazanması halinde BJK TV yayın hayatına 19.03.2010 tarihinde başlayacak. Kanalın başına da Tuğrul Yenidoğan getirilecek" sözüde herkesin Beşiktaşımızı bişeyler karşılığında satmış olduğunun açık göstergesidir. Diğerleri yani kapalıda olanlara gelince onlarda bedava bilet almaya devam ederler belki yeni kebapçı salonları açılır vs vs...

Beşiktaşımıza 2004 yılının ocak ayından beri musallat olan YD aradan geçen 5.5 yılda çok zarar verdiği halde büyük bir oy çokluğuyla gene başkan seçildi  aslında bu şahsın kulübümüze vermiş olduğu zararları tekrar tekrar anlatmaya gerek yok anlatılsada bir şeyin de değiştigi yok zaten eğer  ki bazı şeyler değişmiş olsaydı bu akşam sandıklardan çıkan sonuç böyle olmazdı...

Ben tek başıma bir birey olarak bu şahıs Beşiktaşımızın başında olduğu sürece ne maçlara gidecegim ne kartal yuvasından alışveriş yapacağım ne de çok üzülerek dile getiriyorum Beşiktaşı destekleyeceğim. Seçimden önce yd kendisi bir tv programında dile getirdiği gibi  Beşiktaşın sahibi genel kurul üyeleridir demişti bundan sonra genel kurul üyeleri maçlara gider ve büyük başkanlarının peşinden şak şakçılıga devam ederler.

3 yıl sonra İnşallah yd den kurtulmuş bir Beşiktaş dileğiyle hoşçakal Beşiktaş....

                                              ''OLMASAYDI SONUMUZ BÖYLE''...


Oy Sayımına Devam Ediliyor


Kongrede oy sayımına devam ediliyor.İlk üç sandık sonucuna göre işler pek arzuladığımız gibi değil.Ama daha açılacak çok sandık var.Umudumuzu kaybetmeyelim.Allah bizleri YD'den kurtarır inşallah.Yoksa Aziz Yıldırım gibi bir diktatörümüz olacak.

Kongrede 7bin küsür kişi oy kullanmış.Oysaki 12binden fazla kişinin oy kullanma hakkı var deniliyordu.İmkanı olupta kongreye gelmeyen ve oy kullanmayan herkes suçludur.Beşiktaş için tarihinin en önemli kongresinde oy kullanmayıp olan bitene sessiz kalanlar bundan sonra Beşiktaş için bir söz sahibi değildirler.

Demokratik haklarını kullanamaylar Beşiktaş'ın bu durumuna sessiz kalanlar YD'ye oy verenlerden daha çok suçludur.

Bu kongre Beşiktaş için milad olacak.Ya herşeye yeniden başlayacağız yada kaos dolu bir uzun zaman bizleri bekleyecek.

Sandıklara Göre Oy Durumu ;

1.Sandık: Yıldırım Demirören 232 , Murat Aksu 154 oy

2. Sandık: Yıldırım Demirören 249 , Murat Aksu 128 oy

 3. Sandık: Yıldırım Demirören 252 oy, Murat Aksu 140 oy

 4. Sandık: Yıldırım Demirören 234 oy, Murat Aksu 156 oy

5. Sandık:  Yıldırım Demirören 224 oy, Murat Aksu 134 oy 

6. Sandık: Yıldırım Demirören 207 oy, Murat Aksu 147 oy

7. Sandık: Yıldırım Demirören 241 oy, Murat Aksu 113 oy

8. Sandık: Yıldırım Demirören 210 oy, Murat Aksu 153 oy

9. Sandık: Yıldırım Demirören 187 oy, Murat Aksu 152 oy

10. Sandık: Yıldırım Demirören 230 oy, Murat Aksu 133 oy 

11. Sandık: Yıldırım Demirören 248 oy, Murat Aksu 103 oy 

12. Sandık: Yıldırım Demirören 229 oy, Murat Aksu 148 oy 

Pankartın Anlattıkları