28 Kasım 2009 Cumartesi

Bursaspor -Galatasaray :1-0

Galatasaray sene başında ki oyununu ve bol gollü maçlarını özletir oldu.Sene başında oynadığı futbolla göz dolduran ve bol gollü maçlarıyla rakiplerini ezen Galatasaray'da kasım ayı uğursuzluğu yaşanmaya başladı.Kasım ayının son maçında da Bursa deplasmanına çıkan takım boynu bükük ayrıldı.

Maçın bayramın denk gelmesiyle gazete başlıklarında yine tanıdık manşetler vardı.Bayramın ilk kurbanı,kurbanlık aslan vs gibi başlıklar gazetelerimizde yerlerini aldı.

Galatasaray'da iyi gitmeyen bir şeyler var.Fenerbahçe maçıyla başlayan bu kötü gidiş sene başında bazı yorumcuların yaptıkları yorumları aratır oldu.Sene başında Galatasaray bu futboluyla Türkiye ligine hafif geleceği asıl hedefin avrupada olması gerektiği yazılıyor çiziliyordu.

Lig başlamadan sıralama tahminlerinde bulunun bazı kahin yazarlar Fenerbahçe ve Galatasaray'ı ilk ikiye çoktan yazmışlardı.Gel zaman git zaman şimdi bu yazarlar ligde Galatasaray ve Fenerbahçeye sıralamada yer aramaya başladılar.

Dün akşam ki maçtada pozisyona girmekte zorlanan bir takım vardı sahada.İleri uçta çogalamayan rakibin defansına sızamayan bir takımdı dün akşam ki takım.İleri uçta Baros'un olmayışı takımı gerçekten çok olumsuz etkilemiş.Pozisyona giremeden maç tamamladı Galatasaray.

Eskişehir maçıyla başlayan bu düşüş artık ne kadar sürer bilinmez ama Galatasaray için işler iyi gitmiyor.

Elano için de bir iki söz etmek lazım.Elano takımda sanki dengeleri bozmuş gibi duruyor.Elano'nun takıma verdiği pek birşey yok.Brezilya ile Dünya kupasına gitmek için burayı tercih eden Elano ne yazık ki şu zamana kadar istenenileni veremedi.Takım içinde kendisine yer bulamayan Elano milli formaya da giderek uzaklaşıyor gibi.

Son söz olarak ligin ilk iki sırasını sezon başı bellirleyenlere Bursasporun şuan nerede olduğunu hatırtlatmak lazım.

Biraz Gülelim # 1




Hafta Sonu Derbi Heyecanları


Avrupa liglerinde hafta sonu tam bir derbi fırtınası var.Kurban bayramı hediyemiz avrupa liglerinden olacak.Avrupa'nın çeşitli liglerinde oynanacak derbiler tatili fırsat bilip maç televizyonda maç keyfi yaşamak isteyenler için güzel bir durum.

Haftalardır beklenen Barcelona- Real Madrid derbisi İspanya ve tüm dünyada merakla bekleniyor.Barcelona'nın favori olarak çıkacagı maçta bize düşen maç saatinde tv karşına geçip keyfini çıkarmak.Ama gönlümüz bol gollü ve Barcelona galibiyetiyle biten bir maç izlemek.

Diğer önemli bir derbi ise Everton-Liverpool maçı.Düşman kardeşler olarak görülen bu iki takımın mücadelesi de ilgi çekici ve çekişmeli bir maç olacaktır.Her fırsatta Liverpoolluları biz yarattık diye ezen Everton bakalım bu maçta düşüş içindeki rakibi karşısında ne yapacak.

Komşuda olacak derbi ise bizlere tribün ambiyansı bakımından tam bir görsel show sunacak cinsten.Ateşli taraftar gruplarına sahip Olympiakos-PAO maçında futboldan önce merakla taraftarların yapacağı show bekleniyor.

27 Kasım 2009 Cuma

Barca Madrid Futbolcu Toto

Pazar günü oynanacak maçın kahramanları ve karşılıklı karşılaştırmaları.Aslında futbolcu olarak bakıldığında aralarında pek bir fark yok gibi ama Barcelona oynadığı futbolla rakibine göre daha avantajlı duruyor. 

Barcelona-Real Madrid El Clasico'da Atılmış En İyi 10 Gol

26 Kasım 2009 Perşembe

Hafta sonu maç keyfi

27 Kasım Cuma

20.00 Bursaspor – Galatasaray (LİG TV)
21.30 Bochum – Köln (TRT 3)
21.45 Sparta Rotterdam – PSV (EURO FUTBOL)

28 Kasım Cumartesi

16.30 Werder Bremen – Wolfsburg (TRT 3)
17.00 Portsmouth – Manchester United (SPORMAX)
19.30 Aston Villa – Tottenham (SPORMAX)
20.00 Fenerbahçe – Kasımpaşa (LİG TV)
21.00 Valencia – Mallorca (NTVSPOR)
22.00 Lens – Marseille (KANAL A)
23.00 Sevilla – Malaga (NTVSPOR)

29 Kasım Pazar

13.30 Vitesse – Ajax (FUTBOL SMART)
13.30 Çaykur Rize – Karşıyaka (D SPOR)
15.30 Everton – Liverpool (SPORMAX)
16.00 İnter – Fiorentina (NTVSPOR)
16.00 Trabzonspor – Eskişehirspor (LİG TV)
16.30 Bayer Leverkusen – Stuttgart (TRT 3)
18.00 Arsenal – Chelsea (SPORMAX)
18.30 Hannover 96 – Bayern Münich (TRT 3)
20.00 Sivasspor – Beşiktaş (LİG TV)
20.00 BARCELONA – REAL MADRİD (NTV)
21.00 Corinthians – Flamengo (SPORMAX)
22.00 Lyon – Rennes (KANAL A)

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

İbrahim Üzülmez nam-ı diğer Deli İbo


İbrahim Üzülmez nam-ı diğer tribünlerin Deli İbo'su.Son zamanlarda oynadığı futbolla sanki futbola yeni başlıyormuş gibi hırslı ve azimli.Sahada herzaman formasının hakkını veren bir oyuncu.Gerçek bir kaptan gerçek bir Beşiktaşlı.

İbrahim Üzülmez son bir kaç haftadır bir garip futbol oynuyor.Sanki ben ölmedim ayaktayım der gibi.Derbi maçta bir harikaydı , dün gecede karşısında genç ve dinamik bir kanat oyuncusu olmasına rağmen pek zorlanmadı hata yapmadı.İbo farklı bir oyun stilini de bizlere gösteriyor.Adamı geçemiyorsa bir şekilde kendine faul yaptırıyor yada yapılmış gibi gösteriyor.Bunuda  herkese bir şekilde kabul ettiriyor.

İbrahim Üzülmez'in futbol kariyerinde belli başlı öne çıkan maçları var.Barcelona maçı en başta akla gelen maç.İbrahim Üzülmez o maçla birlikte artık Beşiktaş'ta kalıcı olduğunu herkese göstermişti.Yıllar geçti herkesin aklında o maç kaldı.Ne zaman süper bir maç çıkarsa herkes hemen o maçı hatırlıyor.

Daha sonra bir Galatasaray maçı var.Sadece yürüken dengede olmasını sağlayan o sağ ayağıyla fileleri havalandırdığı o maç.Yüzünde ki o ifade hala akıllarda.O topa bir daha vurmayı denese belki top yarım metre gitmeyecek ama kaptan o hırslı sayesinde o topu gol yapmıştı.

Yıllar geçti İbrahim Üzülmez akıllarda hep bu iki maçla anılacak derken kaptan birden yine herkesi şaşırttı.

Derbi maçtaki oyunu ve yaptığı asistleri mükemmeldi.Kaptanın hırsı ve azimi maça yansımıştı.Takımda ona ayak uydurdu ve o maçıda galip bitirmişti.İçine sanki Dani Alves kaçmış gibi koşan ortalar yapan asistler yapan biri haline gelmişti.O sağ ayağı yine işe yaramış ve mükemmel bir orta yapmıştı.

İbrahim Üzülmez'in yükselişi devam ediyordu kimsenin beklemediği bir biçimde.Son olarak futbolunun son demlerinde Old Trafford'a çıktı kaptan.Yine aynıydı.Yine savaştı,yine koştu,yine kendine has stiliyle fauller aldırdı.

Acaba bu maçtan sonra SırFerguson yardımcılarına bu oyuncuyu takip edin bir yaşını sorun demişmidir?

Barcelona-Real Madrid


Bayramlık hediyemiz bu maç olacak.Barca geçen sene evire çevire yendiği R.Madrid'i evinde ağırlayacak.Bakalım geçen sene ki gibi aynı tarifemi uygulacak yoksa bu kez R.Madrid mi sahneye çıkacak.

Şampiyonlar liginde İnter'e karşı izlediğimiz Barca bu oyunuyla Madrid'e karşı çok fazla avantajlı.

Ronaldo mu Messi mi pazar gününü bekleyelim ve görelim.

Manchester Utd - Beşiktaş

Dün geceden beri hala kendimize gelebilmiş değiliz.Rekor kırılmış falan aslında kimsenin umrunda değil.

Herkesin aklında Rusya'dan gelecek güzel haberler vardı.Herkes umutluydu CSKA Moskova-Wolfsburg maçından gelecek sonuçtan.Ama beklenen sonuç olmadı.Kartal yine sanki tüm avantaj elinde gibi oyuna bir düzen bir sistem içinde çıktı.Belki göze hoş gelen bir oyun oynamadık ama yinede istediğimizi aldık İngiltere'den

Tello'nun 96 yılında Boliç'in golüne benzer bir golüyle öne geçmek ve sonrası bitmek bilmeyen bir maçtı dün gece ki maç.Şimdi İnönü'de CSKA Moskova maçını bekleyeceğiz.O maç dün akşam ki maçtan daha stresli ve zor olacak.

Totemler vardır bazen insanları yönlendirir.Son maçlarda gözle görünen bir totem var aslında.İnönüde başlayan yeter demirören yeter slogunuyla başlayan bu totem tutuyor.Beşiktaşımız bu tezahürattan sonra maç kaybetmemeye başladı.

Demirören bu galibiyetle koltuğunu sağlama alırmı bilinmez bunu kongrede göreceğiz ama üzerinden büyük bir yük kalkmıştır.Bundan bir kaç hafta önce herşey çok ters giderken ki ruh haliyle dün akşamdan sonraki ruh hali başkadır.

şeytan taşlama saati 19:03

Figo BARCA tribünlerinde

Ertem Şener derki ;

Ertem Şener derki :

'Rüştü, öpüyorum seni Rüştü, ellerinden öpüyorum, hatta heryerinden öpüyorum Rüştü

ŞEYTAN OLD TRAFFORDDA TAŞLANIR ULAN


Ne maç oldu öyle.Manu bilmem kaç maçtır yenilmiyormuş , yok gerçek Manu bu değilmiş bu Manu GDO'su değiştirilmiş bir Manu'ymuş falan filan.

Mustafa Hoca maçtan önce Beşiktaş'ın tarihinde bir Manu galibiyeti olmalı demişti.Bu galibiyet oldu sonunda.Maç Çanakkale geçilmeze döndü ama sonunda galibiyet geldi güzel oldu.Yarın ki gazetelerde yine 'büyük futbol alimleri' böyle sistem mi olur, böyle takım mı olur, korkak oynanan bir oyun gibi ucuz laflarla edebiyat yapacaklardır.

İngiliz BBC'nin internet sitesinde Çarşı grubuyla ilgili haberden sonra İngiliz televizyonları mikrofonu yine bizim çocukların önüne koymuş anlaşılan :) 

25 Kasım 2009 Çarşamba

Toni kadro dışı


Bayern Münih'te Luco Toni kadro dışı bırakıldı.Bazen hoca ve oyuncu arasında tutmayan bazı şeyler oluyor.Van Gaal ile Toni arasında sezon başından beri gözüken bu anlaşamamazlık sonunda Toni'nin kadro dışı kalmasıyla sonuçlandı.

İlk geldiği sezon büyük işler yapan Toni malesef bir daha o istatiklerine bir türlü ulaşamadı.Fiorantina'da bir iki sezonda yakaladığı şöhreti Almanya'da nakite ve geleceğe yatırım olarak düşünen Toni böylelikle ülkesinin yolunu tutmuş oldu.

Bayern ülkenin en büyük takımı.Bundesligada bir sezon boyunca en iyi oynayanları kadrosuna katıp başarıyı bulacağını düşünen Alman ekibi bir türlü başarıya ulaşamıyor.

Elinde yıldız olarak Riberry kalan Alman ekibi başarıya yine uzak kalacak gibi.

Toni'de İtalya'da yine var olma savaşına girecek gibi görünüyor.Yaşıda ilerleyen yıldız futbolcu artık futbol oynayabileceği bir takımı seçecektir.

UEFA'nın şüpheli maçları



21.07.2009 Stabak IF-KP Tirana

16.07.2009 Bnei Yehouda Tel Aviv FC - FC Dinaburg

23.07.2009 FC Dinaburg- Bnei Yehouda Tel Aviv

23.07.2009 Vlaznia - Rapid Wien

16.07.2009 Rapid Wien- Vlaznia

16.08.2009 NK İB Lubjiana - Melterg Donetks

30.07.2009 Fenerbahçe-Budapeşte Honved
Bu maçların süpheli olduğunu açıklamış UEFA yetkilileri.İçlerinden biri bizi ister istemez ilgilendiriyor.F.bahçenin olayla ilgisi olup olmadığını bilmiyoruz inşallahta bir ilgisi yoktur.
Ama maçı garip bir maçmış gibi gösteren en büyük kanıt o maçta okçu Guiza'nın 3 gol atmasıydı.Sanırım UEFA yetkilikeri de şok olmuş olacaklar ki bu maçıda mercek altına almışlar.

Kenan şaşırmış


Herşeyin parayla ölçüldüğü bu devirde Kenan Sofuoğlu isim hakkından kazandığı 700 bin lirayı inançları gereği alamayacağını söylemiş.

Paranın haram olduğunu söyleyen Kenan bu paranın bir kısmını okul yaptırmak için bağışladığını söylemiş.

Blogumuzun yazarlarından eutrist bu konuda bizleri aydınlatacak bilgi verecektir bizlere.

14.haftanın hakemleri

27 Kasım Cuma:
20.00 Bursaspor-Galatasaray: Halis Özkahya

28 Kasım Cumartesi:
20.00 Fenerbahçe-Kasımpaşa: Hüseyin Göçek

29 Kasım Pazar:
13.30 Antalyaspor-Gençlerbirliği: Aytekin Durmaz
14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantepspor: Yunus Yıldırım
14.00 Ankaragücü-Denizlispor: Tolga Özkalfa
14.00 Manisaspor-Kayserispor: Suat Arslanboğa
16.00 Trabzonspor-Eskişehirspor: Deniz Çoban
20.00 Sivasspor-Beşiktaş: Bünyamin Gezer

13.Hafta Maçlarına Bakış

Haftanın takımı
13.haftanın takımı hiç şüphesiz BEŞİKTAŞ oldu.Mustafa Denizli ve öğrencileri seriyi bozmadı ve seriye Fenerbahçeyi ekleyerek şampiyonluk yolunda devam dedi.
Haftanın futbolcusu
Haftanın maçı derbi olunca haftanın oyuncusu da derbiden çıktı bize göre.Yıllanmış şarap gibiydi tribünlerin deli ibosu.İçine sanki Dani Alves kaçmıştı.Yıllar öncesi oynanan Barcelona maçına götürdü bizi.
Haftanın golü
Haftanın golü Fink'ten geldi.Gol her haliyle mükemmeldi.İbonun eşsiz sağ ayağıyla yaptığı ortaya ders verir gibi vuran Fink haftanın en güzel golüne imza atmış oldu.
Haftanın süprizi
Haftanın en büyük süprizi bizce Kasımpaşa tarafından yapıldı.Kasımpaşa Yılmaz Vural geldiğinden beri belli bir ivme kazandı.Bu haftada ligin güçlü ekiplerinden biri olan Trabzon'dan 3 puan almasını bildi.Ligde kalmaları ve ileri umutla bakmak için iyi oldu bu Kasımpaşa için.
Haftanın teknik direktörü
Haftanın teknik adamı Mustafa Denizli.Derbiye iyi çalışmış Mustafa Hoca.
Haftanın şanslı futbolcusu
Bursasporlu Krita oyuna girer girmez attığı golle bu haftanın en şanslı futbolcusu oldu.Oyuna son 10 dakikada dahil olan Krita gol pozisyonu dışında da zaten topla pek buluşamadı.

Liverpool elendi

Aslında bu sezon ki performansına bakıldığında pek şaşırılacak bir durum değil.

Ama yinede Liverpool'suz bir şampiyonlar ligi izleyecek olmamız kötü.

Liverpool kendisine göre kolay sayılacak bir gruptan çıkamadı.Şimdi Avrupa liginde mücadele edecek.Avrupa liginde olan takımların kupa hayali acaba uçup gider mi?Liverpool  geçen senelerde B.münih'in favori olarak girdiği UEFA kupasında bir Zenit hezimeti yaşamasından bir ders alırmı bilinmez.

Liverpool bu düşüşü ligdede devam ettirirse artık o koltukta BENITHEZ rahat oturamaz herhalde.

ÇARŞI BBC röportajı

BBC, Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu 'Çarşı' hakkında özel bir haber yaptı.

BBC, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United deplasmanında çıkacak olan Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı ile ilgili özel bir haber yaptı.

İşte BBC'nin Çarşı'yla ilgili yaptığı özel haber:

"Beşiktaş 'Halk Takımı' ve daha çok çalışan sınıf Beşiktaş taraftarı. Beşiktaş'ın kalbi olarak gösterilen Çarşı'da İlhan Ozan adlı bir siyah beyazlı taraftar şöyle dedi: "Futbol sadece spor değil. Günümüzde artık bir endüstri."

1980'li yıllarda hayat bulan ve yaklaşık 1000 üyesi olan Çarşı sevdalılarından 24 yaşındaki öğrenci İlhan Almanya'da Koblenz şehrinde yaşıyor. İlhan, "Eşim beni anlayamıyor. Neden Beşiktaş için Manchester'a uçtuğumu soruyor. Evde televziyondan da seyredebilirsin"

Almanya'dan 150 ve Hollanda ile Londra'dan 50'şer Beşiktaşlı taraftar, Şampiyonlar Ligi'nde üst tur için umutlu olmasalar da Old Trafford'da olacak. Devrim Borçek, "Çarşı bir ruh gibidir" diyor.

Çarşı grubu maçlardan önce buluşup, iş birliği içerisinde pankartlar hazırlıyorlar ya da futboldan konuşup içiyorlar. 

Anarşist ve sosyalist bir taraftar grubu olarak gösterilen Çarşı'nın medya ile olan ilişkileri de çok zayıf. 

Çarşı üyeleri Manchester United maçına nasıl bakıyorlar?

İlhan, "Manchester United kulübü, futbol endüstrisini seven, stadyuma gidip maçı seyreden ve sonra eve giden insanlar için iyi bir örnek. Bu Beşiktaş'ın kültürü değil. Kaybetsek de kazansak da devamlı bağırmalıyız. Beşiktaş'ı Manchester United gibi düşünemiyorum. Bu imkansız ve zaten istemem de" diyor.

Her yıl bilet fiyatlarının gittikçe artması ise Çarşı'nın kulüp yönetimiyle arasında olan anlaşmazlıklar arasındaki en dikkat çekici durum...

Fenerbahçe ile oynanan son derbide biletlerin 100 Pound (250 TL) olduğu ve bu fiyatın da Old Trafford'daki en pahalı bilet olduğuna dikkat çekildi.

İlhan, kendisine bir gazetecinin, "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüp başkanlarının stadyumlarda taraftar istemiyor" dediğini ifade ederken, "İngiltere'deki gibi zengin taraftar istiyorlar" diye ekledi.

İlhan, BBC'ye verdiği röportajda son olarak, "Zor maç olacak. Şansımız çok yok. Ancak 2003 yılındaki Chelsea maçında da kimse Beşiktaş'ın kazanacağını düşünmüyordu. Bunu unutmayın. Muhteşem bir zaferdi, nden bir daha olmasın" dedi.

Bu haber birilerine ders olmalı.Oku Ahmet oku belki birşeyler kaparsın.Ahmet'e göre Raul futbolcu değildi bir zamanlar,Ahmet'e göre Raul diye bir futbolcu yok belkide ::)

ÇARŞI'nın varlığını ve Türkiye'nin en iyisi ve Avrupa'nında en iyi taraftar grubu olduğunu inkar eden Ahmet efendi ÇARŞI seni tınlamaz boşa uğraşma.

Şike soruşturması

Son günlerde Avrupa futbolu şike söylentileriyle çalkalanıyor.Türk futboluda bundan nasibini alacak gibi duruyor.Alman savıcının yaptığı soruşturmada bazı Türk takımlarının ve futbolcularının olduğu söyleniyor.Türk futbolunda hatır gönül ilişkileri malum herkesçe biliniyor.Herkes şike var teşvik var diyor ama bu suçu kabullenmeye gelince nedense ortada kimsecikler kalmıyor.

İtalya'da dev takımlar sadece telefon görüşmelerinde hakemleri bağladıkları saptanınca küme düşürüldü,puanları silindi,şampiyonlukları alındı.Bu gün İlhan Cavcav bir açıklama yaptı ve bazı takımların kendilerine şike teklifinde bulundugunu ve bazı oyuncularının satın alındığını söyledi.Türk futbolunda öyle yada böyle uzun yıllardır olan bir başkanın bu açıklamalarından sonra federasyon ne yapar ne gibi yaptırımlar uygular bilinmez.

Ama başkanında bu kadar geç açıklama yapması manidar görülebilir.Neden daha önceleri bu konuyu gündeme getirmediniz derler adama.

Barcelona:2 İnter:0

Dünya üzerinde böyle futbol oynayan başka bir takım daha varmıdır acaba.Rakibin İnter olması yada başka bir takım olması Barcalıları ilgilendirmiyor.Onlar o anda ne yapmak istiyorlarsa öyle yapıyorlar.Valdezi maç içerisinde göründüğü pozisyon sayısı bir yada iki.Adam bir pozisyon dışında yere yatmadı.Birde kendi hatasından kaynaklanan bir geri pas esnasında.Ama bence o pozisyonu bilerek yaptı ve bende bu maçtayım millet bakın kaledeyim demek için hata yaptı yoksa unutulacaktı.

Barcelona-İnter maçının ayrı bir olay haline gelmesini sağlayan ve yine birbirinden güzel gaflar yapan İlker Yasin abimize sevgiler saygılar.Maç içerisinde Henry'nin 100.milli maçı demesini bir kerelik anlayabilirizde bunu defalarca söyleyince insan komedi flimi izler gibi oluyor.

Zaten sahada Barca rakibiyle dalga geçiyor bari sen bizle dalga geçme İlker abi...