26 Kasım 2009 Perşembe

İbrahim Üzülmez nam-ı diğer Deli İbo


İbrahim Üzülmez nam-ı diğer tribünlerin Deli İbo'su.Son zamanlarda oynadığı futbolla sanki futbola yeni başlıyormuş gibi hırslı ve azimli.Sahada herzaman formasının hakkını veren bir oyuncu.Gerçek bir kaptan gerçek bir Beşiktaşlı.

İbrahim Üzülmez son bir kaç haftadır bir garip futbol oynuyor.Sanki ben ölmedim ayaktayım der gibi.Derbi maçta bir harikaydı , dün gecede karşısında genç ve dinamik bir kanat oyuncusu olmasına rağmen pek zorlanmadı hata yapmadı.İbo farklı bir oyun stilini de bizlere gösteriyor.Adamı geçemiyorsa bir şekilde kendine faul yaptırıyor yada yapılmış gibi gösteriyor.Bunuda  herkese bir şekilde kabul ettiriyor.

İbrahim Üzülmez'in futbol kariyerinde belli başlı öne çıkan maçları var.Barcelona maçı en başta akla gelen maç.İbrahim Üzülmez o maçla birlikte artık Beşiktaş'ta kalıcı olduğunu herkese göstermişti.Yıllar geçti herkesin aklında o maç kaldı.Ne zaman süper bir maç çıkarsa herkes hemen o maçı hatırlıyor.

Daha sonra bir Galatasaray maçı var.Sadece yürüken dengede olmasını sağlayan o sağ ayağıyla fileleri havalandırdığı o maç.Yüzünde ki o ifade hala akıllarda.O topa bir daha vurmayı denese belki top yarım metre gitmeyecek ama kaptan o hırslı sayesinde o topu gol yapmıştı.

Yıllar geçti İbrahim Üzülmez akıllarda hep bu iki maçla anılacak derken kaptan birden yine herkesi şaşırttı.

Derbi maçtaki oyunu ve yaptığı asistleri mükemmeldi.Kaptanın hırsı ve azimi maça yansımıştı.Takımda ona ayak uydurdu ve o maçıda galip bitirmişti.İçine sanki Dani Alves kaçmış gibi koşan ortalar yapan asistler yapan biri haline gelmişti.O sağ ayağı yine işe yaramış ve mükemmel bir orta yapmıştı.

İbrahim Üzülmez'in yükselişi devam ediyordu kimsenin beklemediği bir biçimde.Son olarak futbolunun son demlerinde Old Trafford'a çıktı kaptan.Yine aynıydı.Yine savaştı,yine koştu,yine kendine has stiliyle fauller aldırdı.

Acaba bu maçtan sonra SırFerguson yardımcılarına bu oyuncuyu takip edin bir yaşını sorun demişmidir?

1 yorum:

karcaha dedi ki...

Seviyoruz seni deli ibrahim