25 Kasım 2009 Çarşamba

ÇARŞI BBC röportajı

BBC, Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu 'Çarşı' hakkında özel bir haber yaptı.

BBC, Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United deplasmanında çıkacak olan Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı ile ilgili özel bir haber yaptı.

İşte BBC'nin Çarşı'yla ilgili yaptığı özel haber:

"Beşiktaş 'Halk Takımı' ve daha çok çalışan sınıf Beşiktaş taraftarı. Beşiktaş'ın kalbi olarak gösterilen Çarşı'da İlhan Ozan adlı bir siyah beyazlı taraftar şöyle dedi: "Futbol sadece spor değil. Günümüzde artık bir endüstri."

1980'li yıllarda hayat bulan ve yaklaşık 1000 üyesi olan Çarşı sevdalılarından 24 yaşındaki öğrenci İlhan Almanya'da Koblenz şehrinde yaşıyor. İlhan, "Eşim beni anlayamıyor. Neden Beşiktaş için Manchester'a uçtuğumu soruyor. Evde televziyondan da seyredebilirsin"

Almanya'dan 150 ve Hollanda ile Londra'dan 50'şer Beşiktaşlı taraftar, Şampiyonlar Ligi'nde üst tur için umutlu olmasalar da Old Trafford'da olacak. Devrim Borçek, "Çarşı bir ruh gibidir" diyor.

Çarşı grubu maçlardan önce buluşup, iş birliği içerisinde pankartlar hazırlıyorlar ya da futboldan konuşup içiyorlar. 

Anarşist ve sosyalist bir taraftar grubu olarak gösterilen Çarşı'nın medya ile olan ilişkileri de çok zayıf. 

Çarşı üyeleri Manchester United maçına nasıl bakıyorlar?

İlhan, "Manchester United kulübü, futbol endüstrisini seven, stadyuma gidip maçı seyreden ve sonra eve giden insanlar için iyi bir örnek. Bu Beşiktaş'ın kültürü değil. Kaybetsek de kazansak da devamlı bağırmalıyız. Beşiktaş'ı Manchester United gibi düşünemiyorum. Bu imkansız ve zaten istemem de" diyor.

Her yıl bilet fiyatlarının gittikçe artması ise Çarşı'nın kulüp yönetimiyle arasında olan anlaşmazlıklar arasındaki en dikkat çekici durum...

Fenerbahçe ile oynanan son derbide biletlerin 100 Pound (250 TL) olduğu ve bu fiyatın da Old Trafford'daki en pahalı bilet olduğuna dikkat çekildi.

İlhan, kendisine bir gazetecinin, "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüp başkanlarının stadyumlarda taraftar istemiyor" dediğini ifade ederken, "İngiltere'deki gibi zengin taraftar istiyorlar" diye ekledi.

İlhan, BBC'ye verdiği röportajda son olarak, "Zor maç olacak. Şansımız çok yok. Ancak 2003 yılındaki Chelsea maçında da kimse Beşiktaş'ın kazanacağını düşünmüyordu. Bunu unutmayın. Muhteşem bir zaferdi, nden bir daha olmasın" dedi.

Bu haber birilerine ders olmalı.Oku Ahmet oku belki birşeyler kaparsın.Ahmet'e göre Raul futbolcu değildi bir zamanlar,Ahmet'e göre Raul diye bir futbolcu yok belkide ::)

ÇARŞI'nın varlığını ve Türkiye'nin en iyisi ve Avrupa'nında en iyi taraftar grubu olduğunu inkar eden Ahmet efendi ÇARŞI seni tınlamaz boşa uğraşma.

0 yorum: