16 Ocak 2010 Cumartesi

Küçük Hakan'ın Küçük Milliyetçiliği


Baros ,  Fenerbahçe maçında sakatlanmış ve uzun süredir oynayamıyordu.Devre arasında kendisi takımdan ayrı olarak yüklemelere başlayan Baros ne yazık ki uzun bir süre daha sahalardan uzak kalacak.Ayağına yeniden platin takılacak olan Baros takımdan yine ayrı kalacak.Buraya kadar olan kısım hem Baros'u hem Galatasaray'ı üzen bir durum.Ama asıl önemli konu Galatasaraylıları üzen konu ise kendi içlerinden yetişmiş bir başka futbolcunun Baros'un sakatlığı üzerine milliyetçilik yapması.Hemde pek sağlıklı olmayan bir milliyetçilik yapması.Baros'un ayağına yeniden platin takılacak olması için fikri sorulan Hakan Ünsal bu konu üzerinden saçma bir yorum yaparak yerli yabancı ayırımına gitmiş.Sağlık üzerinden bunu yapması ayrı bir komedi.

Bakın K.Hakan ne demiş ;

 HAKAN ÜNSAL: Gereksiz bir ameliyat

"Özellikle Atletico Madrid gibi önemli maçların olduğu dönemde Baros’un operasyonunu çok doğru bir davranış olarak görmüyorum. Aynı pozisyonda Servet ya da Arda olsa kesinlikle ameliyat olmayacakları gibi, diğer Türk oyuncular üzerinde bile “Önemli değil, oyna” diyerek baskı kurarlardı."

Hakan Ünsal bu son çıkışları ile birlikte kendi taraftarı tarafından pek iyi sözler duyamayacak gibi.Takım içinde adı küçük Hakan'dı yorumları da adı gibi küçük olmaya başladı.

Gölgelerin Gücü Adına

15 Ocak 2010 Cuma

Forza TV



ForzaTv yarından itibaren yayın hayatına başlıyor.Çarşı grubunun önderliğinde oluşan bu oluşum web tv teknolojisi ile Beşiktaşlılar ile buluşacak.Beşiktaş Tv'nin kapanmasından sonra böyle bir kanala ihtiyaç vardı.Beşiktaşlıların sesi olacak bu kanal yarından itibaren www.forzabesiktas.com üzerinden takip edilebilecek.Erdem Ulus ve Alen'in konuk olacağı ilk yayın yarın saat 2'de başlayacak.İnşallah uzun soluklu olur ve Beşiktaş'ın ve Beşiktaşlının sesi olur.

Holosko 3,5 Yıl Daha Kartal



Filip Holosko kendi internet sitesi aracılığı ile Beşiktaş ile olan sözleşmesini 3,5 daha uzattığını açıkladı.Beşiktaş açısından iyi bir haber denilebilir.Holosko Beşiktaş için önemli bir futbolcu.Türkiye liglerinin en hızlı oyuncularından biri ve aynı zamanda topla birlikte driplingleride iyi olan Holosko'nun takımda kalması sevindirici bir durum.Yıldırım Demirören kongre öncesi iyi bir iş yaptı.

Holosko'nun önümüzdeki yaz dünya kupasında oynayacak olması ve göstereceği performans ile belkide oluşabilecek bir transferinde önüne geçilmiş oldu böylece.

Kırım Kongo



Beşiktaş komedisi devam ediyor.Kahramanımız yine aynı kişi.Yine yapmış yapacağını.Arkadaş sizlerden kurtulmanın bir yolu yok mu ?
Kırım Kongo gibi yapıştığınız yeri mahvediyorsunuz öldürüyorsunuz.Bırakın artık şu takımı.Bırakın gidin.Daha bir kaç ay önce yönetimi ve başkanı topa tutup istifa et şimdi çark edip oyum Demirören'e de.Eşsiz bir yönetim anlayışı.Dünyanın başka bir kulübünde görülmeyecek şeyler bunlar.Bırakın düşün şu takımın yakasından.Kasımpaşa maçında taraftar ne güzel söyledi oyunu satanın ...... Bu günler için söylenmiş bir sözdü.

Futbol Halkın İsyanıdır



Futbol sevgisi bambaşka bir duygu.Henüz daha bebek yaşta bile aileler çocuklarına evde vakit geçirsin diye ufak bir futbol topu alırlar.Onunla vakit geçirsin diye.Ama o topla kırdıkları vazolardan sonra azar işitmekte işin bir başka tarafı olur.Futbol öyle bir halde ki şuan tek başına bir ülke ekonomisini bir yerden bir yere götürecek kadar etkili.Bir çok firma ürünlerinin satışını arttırmak için futbol dünyasının yıldızlarını kullanmakta.Reklam afişleri sokakları dolduran bu yıldızlar sayesinde tanınırlıklarını daha fazla arttırıp pazar paylarını yukarı çekmek derdindeler.
Diğer taraftan kendi ekonomisini yaratan futbol kendi içinde ayrı bir savaş vermekte.Liglerde mücadele eden takımlar için artık atılan bir golün manevi değerinden çok sezon sonu getiri olacak büyük ekonomik katkılar ön plana çıkar hale geldi.

***

Futbol ile ilgilenmeye başlayan ve ona aşk ile bağlanan bir gencin hayalleri eskiden farklı iken şimdi hayallerin yanına milyon dolarlar alıyor.Futbolcu olma hayallerine alt yapılardan başlayan gençler ne yazık ki artık bir takımın simgesi olmak veya gönül verdiği takımın kaptanı olmak hayallerini kurmuyorlar.Tribünlerden gelecek tezahürat yerine adının söyleneceği medya dünyasına kayıyorlar.Futbol bambaşka bir çehreye bürünürken artık gençlerin dünyalarında futbol başka birşeyi simgeliyor.
Kendi hayatımdan da çok iyi bildiğim bir olay bu.Zamanında iyi futbol oynardım ve kendime güvenimde vardı.Ben bu işi yapacağım derdim.Ama işte o zamanın aile koşulları bunu yapmamıza engel oldu.Beraber futbol oynadığımız ve şuan televizyon ekranından seyrettiğim bazı futbolcuların yanında yada yerinde bende olabilirdim.Ailem acaba şu durumu hayal edebilseydi benim futbol geleceğimi etkilermiydi diye düşünmeden edemiyorum.

***

Futbolu diğer spor dallarından ayıran bir çok özelliği var.Çekici bir yanı var.Futbol oynamak için illa uygun koşulların olmasına gerek yok.Sokak ortasında iki taşı koyduktan sonra yamalı bir futbol topu ile bile oynayabilirsiniz.İşte bu nedenle futbolun cazibesi diğer spor dallarından daha farklı.Sokakta öğrenilen herşey gibi futbolda insan hayatını etkileyen bir unsur.Futbol sosyal olarak alt tabaka diye nitelendirilen halkın direniş sebebidir bir yerde.Her kesime hitap eder.Zengin bir ailenin çocuguda futbolcu olabilir , oynayabilir fakir bir emekçinin oğluda.Futbol artık ailerin bir kurtuluş yolu olarak gördükleri bir spor dalı.

***

Yukarıdaki fotograf Namibya'dan bir kare.Kalenin önünde ne hayaller içinde kim bilir.Üzerine gelecek şutları kurtarırken aslında belki kendi hayatınıda kurtarma derdindedir.Yanında duran ağacın gölgesinde bir gün bir futbol yıldızı olmayı mı hayal ediyor acaba.Futbolu çocukların hayallerini kirletecek şekilde oynamayın artık.Bırakın futbol doğasında var olduğu gibi yaşamaya devam etsin.Teknoloji girmesin daha fazla içine , şikeler kirli paralar girmesin işin içine , bırakın çocuklar saf duyguları ile oynamaya devam etsin futbolu...

Zidan:İniesta'yı beğeniyorum




Zidan'ın son günlerde basında çokça röportajını okumaya başladık.Son röportajında Barcelona ve ileriki hedeflerini anlatmış Zidan.Barcelona'dan en çok kimin futbolunu beğeniyorsunuz sorusuna İniesta cevabını vermiş.Ama Zidan bu cevapla Messi'yi unutmamış.O'nun yeri ayrı diye de not düşmüş hemen.İniesta ve Messi Barcelona'da en çok göze çarpan futbolcular olmuş Zidan için.

Zidan'a sorulan diğer soruda ilerde Real Madrid'de görev almak isteyip istemediği olmuş.Zidan hiç tereddüt etmeden bu sorunun cevabını vermiş.İlerde beni Madrid'e göreceksiniz cevabını vermiş.Büyük usta ilerde belki teknik adam belki başkan olarak Madrid'te olabilir belki..

The Kop




Liverpool kulübü yeni bir stat yapma kararı aldı.Bu karar doğrultusunda kulübe yeni maddi kaynak yaratmak için de stadın isim hakkını satmayı düşünüyor.Bu isim hakkı satışından beklenen para ise yaklaşık olarak 100 milyon paund civarında.Liverpool kulübü şu günlerde yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için bunu iyi bir fırsat olarak düşünüyor.Bu olayın Avrupa'da bir çok örneği var.İngiltere , Almanya gibi ülkelerde bir çok takım stat isim haklarını satarak büyük bir gelir elde ediyorlar.



Ama durum Liverpool için biraz farklı gibi.Çünkü dünyaca ünlü taraftar grubu The Kop yaptığı açıklamada stat isim hakkı satışına karşı olduklarını ve şuan ki statlarından memnun olduklarını söylediler.Anfield Road stadının kendileri için önemini anlattıkları açıklamalarında buranın Avrupa'nın futbol katidrallerinden olduğunu ve yıkılıp başka bir bir yerde başka bir isim ile yeni bir stadın olmasına karşı olduklarını söylediler.Kop tribünlerinin kulüp üzerinde inanılmaz bir etkisi olduğunu da bilinen bir gerçek.Henüz geçtiğimiz günlerde kulübün Amerikalı sahiplerinden birinin oğlu bir taraftar grubuna attığı mail sonrası gelen tepkilerden sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

Liverpool kulübü için bu stat işi biraz zor görünüyor.Bu açıklamalardan sonra Kop tribünlerini ikna edecek yeni bir durumun ortaya çıkması gerekiyor.Yoksa yılların tribünü bu işin peşini bırakmayacak gibi duruyor.

Gökhan Ünal Fenerbahçe'de



Günlerdir hangi takıma gideceği konusu merakla beklenen Gökhan Ünal için Trabzonspor ve Fenerbahçe kulüpleri anlaştı ve Gökhan resmen Fenerbahçeli oldu.Resmi açıklamanın Trabzonspor başkanının Kolombiya'dan dönüşü sonrası yapılacağı açıklandı.

Gökhan Ünal , Kayserispor'dan 2008 yılında Trabzonspor'a transfer olmuştu.İlk sezonunda 15 gol atan Gökhan bu sezon beklenenden uzak bir performans sergilemiş ve gözden düşmüştü.Guiza ve Gökhan ikilisi bol bol gol atar artık Kadıköyde...Transferden karlı çıkanın kim olduğunu zaman gösterecek.

Birdir Bir



Tribünlerde bazen ilginç görüntüler olur ama bu kadarı fazla.Sahada maç yapanlar bir ordu takımı herhalde askeri düzende maç tribün keyfi.

Batuhan Karadeniz Ve Beşiktaş


Beşiktaş futbol takımı alt yapısı ile her zaman gurur duymuştur.Alt yapısından yetişen oyuncuların bir çoğu önce Beşiktaş forması giymiş sonra milli takıma kadar yükselmiştir.Futbolu bıraktıktan sonra ise liglerimizde çeşitli takımlarda başarılı sonuçlar alarak isimlerinden söz ettirmiştir.Ama o zamanlar nasıl bir eğitim almışlar ki o futbolcular , futbolculuk dönemleride dahil olmak üzere haklarında en ufak kötü bir haber olmamış , her zaman futbolları ile ve yaptıkları iyi işler ile gündeme gelmişler.Zaman ilerledikçe alt yapıya verilen önemde azaldı.Üzerine titrenen futbolculara sadece topa nasıl vurulur haricinde başka bir şey verilmemiş.

Alt yapıdan yetişen bir futbolcunun davranışları ile konuşmaları ile yaptıkları ile ilerisi için umut olması lazım.Hele bu kulüp Beşiktaş ise daha farklı olmak zorundasın.Çünkü bu kulübün şuan işlemesede geçmişten gelen bir alt yapı kültürü var.Maalesef Batuhan bu saydıklarımız ile değilde yapmaması gereken ne kadar olay var ise onlarla gündemde.Hocası ile atışmaları , verdiği röportajlar bunun bellirgin göstergeleri.Vurdum duymaz tavırları , gelecekte ekmek yiyeceği bu mesleğe karşı sorumluluklarının farkında olmaması yanlızca kendi suçu.

Mustafa Denizli için belkide en büyük eleştiri Batuhan üzerinden gençlere vermediği forma ile yapılıyor.Ama böyle bir adama Beşiktaş forması vermek en başta ayıp.Mesleğine karşı yaptığı bu ayıp ile gelecekte iyi bit yerlerde olamaz.Aklını başına alması lazım artık.Bu genç yaşında bu kadar magazinsel olması geleceği açısından kötü bir not olacaktır.

14 Ocak 2010 Perşembe

Yayın İhalesini Digiturk Kazandı

Turkcell Süper lig ve TFF 1.Lig maçları için önümüzdeki 4 yılı kapsayan yayın ihalesi yapıldı.İhale sonucunda yayıncı kuruluş değişmedi ve yine Digiturk kazandı.Telekom ile girdikleri yarışta 321 milyon dolarlık teklif ile ihaleyi kazanan Digiturk 2014 yılına kadar tekrardan yayın haklarını kazanmış oldu.Öyle bir ihale oldu ki saatlerce tarafların 50 bin dolarlık artışları ve Telekomlu yetkililerin aldıkları molalar ile geçildi.Bir ara Telekom'un bu işi alacağını düşünsekte son moladan sonra yarıştan çekildiler.Tam 6 kez mola alan Telekomlu yetkililer içeride hesap kitap yaparken Digiturk genel müdürü ve holding başkanı gayet rahat görünüyorlardı.Bu ihaleyi biz alacağız daha uzatmayın der gibi bakıyorlardı her fiyat artışında.Bu teklifle ihale umulmadık bir noktaya vardı.321 Milyon dolarlık bir teklif vergisi, federasyon payı derken 400 milyon doları geçen bir meblağ.Ligimiz şaha mı kalkıyor acaba.Ülkede ekonomik kriz yok herhalde.Bu teklif edilen ücretin cezasını tüketiciler çekecek gibi duruyor.Yayın ihalesini izlerken kanallara bağlanan ekonomistlerin tek ortak noktası bunun acısı tüketiciye çıkacak , yoksa bu parayı karşılayamazlar gibisinden laflardı.Ligde sadece 4 maç canlı yayınlanacak.Bu 4 maç için bu kadar yarış çok fazla.Diğer Avrupa liglerinde ki ihalelerde tüm lig maçları canlı olarak yayınlanıyor ve yurt dışına pazarlanabiliyor.Yani kendi kendini telafi eden ve üstüne kar eden bir ligleri var Avrupalının.

***

İhale anında bazen komik anlarda oldu.Sürekli büyük meblaları telefuz etmekten dilleri sürçen yetkililer bazen milyonları bin , binleri yüz yaptı.Federasyon ikinci başkanı da artık ömrü boyunca bir cümleyi bu kadar tekrar etmez herhalde.Şu kadar teklif var arttırıyormusunuz gibilerinden bir cümleyi bu gün sürekli tekrarlamak zorunda kalan başkan bu gece ve takip eden bir kaç gece rüyasında varmı arttıran diye sayıklayabilir.Allah yanındakilere sabır versin şimdiden.

***

İhale sonrası en çok sevinen futbol kulüpleri oldu elbette.Kasaları daha çok para ile doldu.Nasıl olsa vergisiz bir kazanç,harcamalarını denetleyen kurumlarda yok.Para paradır mantığı ile Galatasaray eski yöneticisi Abdülrahim Albayrak'ın deyimi ile bütün başkanlar bugün Taksim Meydan'ında horon tepsinler.Ama beceriksiz yöneticiler olduğu sürece bu kasalara giren paralar yine buhar olacaktır.Verilen tazminatlar , futbolcuların alacakları derken yine birileri çıkıp bizim hakkımız yendi az para verildi geyiğine girecektir.Ligimizin kalitesi artmadı sadece iki kurumun birbirine pastadan pay vermemek adına yaptıkları yarışta büyük paralar ortaya çıktı.Yoksa ligimiz yine zemini adam gibi olamayan sahalarda oynanacak , sahalarda yine vukuatlar olacak , yine beceriksiz yöneticiler olacak.Avrupa'nın en pahalı 5. ligi olmak hedef ise buna vardık ama birde bu liglerde oynanan futbola erişebilsek.O futbola ulaşmak için üstüne para bile veririz...

Futbol Keyfi (14-17 Ocak 2010)


14 Ocak Perşembe
18:00 Mali-Cezayir / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - A Grubu)
20:30 Angola-Malawi / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - A Grubu)
20:30 Ankaragücü-Trabzonspor / TRT 1 (ZTK 3. Hafta)
22:00 Blackburn-Aston Villa / Kanal A (Carling Cup - Yarı Final)
22:00 Lazio-Palermo / İtalya Kupası

15 Ocak Cuma
20:30 Fildişi Sahilleri-Gana / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - B Grubu)
21:30 Bayern Münih-Hoffenheim / TRT 3 (Bundesliga) 

16 Ocak Cumartesi
13:30 Dardanelspor-Kayseri Erciyesspor / D Spor (Bank Asya 1. Lig)
14:30 Hamilton-Rangers / Futbol Smart
14:45 Stoke-Liverpool / Spormax (Premier League)
16:30 Leverkusen-Mainz / TRT 3 (Bundesliga) 
17:00 S.United-Middlesbrough / Euro Futbol
17:00 Celtic-Falkirk / Futbol Smart
17:00 Man United-Burnley & Chelsea-Sunderland / Spormax (Premier League)
18:00 Nigeria-Benin / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - C Grubu)
19:30 Everton-Man City / Spormax (Premier League)
20:30 Mısır-Mozambik / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - C Grubu)
20:30 Beşiktaş-İstanbul BŞB / TRT 1 (ZTK 4. Hafta)
21:00 A.Bilbao-Real Madrid / NTV (La Liga)
21:45 Bari-İnter / NTV Spor
22:00 Paris-Lille / Kanal A (Ligue 1)
23:00 Barcelona-Sevilla / NTV (La Liga)

17 Ocak Pazar 
13:30 Karşıyaka-Adanaspor / D Spor (Bank Asya 1. Lig)
15:30 Aston Villa-West Ham / Spormax (Premier League)
15:30 N.Breda-Ajax / Futbol Smart
15:30 Utracht-Twente / Euro Futbol
16:00 Milan-Siena / NTV Spor (Serie A)
17:30 Denizlispor-Bursaspor / TRT 1 (ZTK 4. Hafta)
18:00 Bolton-Arsenal / Spormax (Premier League)
18:00 Gabon-Tunus / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - D Grubu)
20:30 Kamerun-Zambiya / Eurosport (Afrika Uluslar Kupası - D Grubu)
20:30 Galatasaray-Denizli Belediyespor / TRT 1 (ZTK 4. Hafta)
21:45 Napoli-Palermo / NTV Spor
22:00 Valencia-Villareal / NTV (La Liga)
22:00 Bordeaux-Marsilya / Kanal A (Ligue 1)

Tribün Kareografileri

Groningen Tribünleri


Vasco da Gama


Maradona'nın Küpeleri



Maradona'nın küpeleri 25,000 euro karşılığında bir alıcı buldu.Maradona fazla kilolarından kurtulmak için geçtiğimiz yıllarda İtalya'da bir kliğine başvurmuş ve tedavi olmuştu.Yanlız tedavi sonrası gerekli ücreti ödemeyen Maradona'nın küpelerine el konulmuştu.Bu meşhur küpeler açık arttırma ile satıldı ve gerekli para elde edildi.Bir ara Napoli taraftarları kendi aralarında para toplayıp bu küpeleri almak ve Maradona'ya hediye etmek istemişlerdi ama anlaşılan bu konuda başarılı olamamışlar.Napoli taraftarı için hala unutulmayan bir yıldız olan Maradona artık kendisine yeni küpeler bulmak zorunda.

Sevilla : 0 Barcelona : 1


Barcelona için 2010 senesi pek iyi başlamadı.Geçen senenin harika takımı bu yıl ki hedeflerinden birinden dün akşam itibari ile uzaklaştı.Krak kupasından elenen Barcelona İspanya içinde kazanacağı bir kupadan elendi hemde en büyük rakibi Madrid'in daha ilk turlarda elendiği bir turnuvada.Barcelona takımı için 2010'nun ilk maçında sahasında Villerreal ile berabere kalması bir süpriz olmuştu.Daha sonra oynadıkları Sevilla kupa maçının ilk ayağında yenildiler.Sonra muhteşem bir Tenerife galibiyeti geldi.Ama asıl önemli olan ve kupada devam yada tamam maçı olan Sevilla maçından galip gelseler bile turnuvaya veda ettiler.

Barcelona'nın oyun anlayışında değişen hiçbirşey yok.Oyuncular aynı hatta üstüne İbra gibi bir futbolcu eklendi kadroya.Ama nedense istedikleri gibi bol gollü ve rahat maç çıkaramıyorlar son oynadıkları resmi maçlarda.Barcelona 6'da 6 hayalini bu senelik rafa kaldırdı.Artık geride alınacak daha 5 kupa var.Kupadan eleniş lige nasıl yansıyacak önemli olan noktada o.

Lucas Neill Galatasaray'da



Galatasaray Lucas Neill ile 1,5 yıllık anlaşma imzaladı.31 yaşındaki Avusturyalı futbolcu 750,000 £ karşılığında 1,5 sezon boyunca Galatasaray için ter dökecek.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Maxi Rodriguez Liverpool'de




Maxi Rodriguez Liverpool ile 3 yıllık anlaşma imzaladı.Ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren Liverpool bu transfer ile sorunlarını ne kadar çözer bilinmez.Ama Benitez'in daha flaş bir ismi takıma katmak isteği olduğu biliniyordu.

Yıldırım Demirören Yeterrrrrr




Meşhur bestemiz Türkiye tribünlerinden sonra İspanya'ya ulaştı ve teyzemizi bile isyan ettirdi , haykırıyor ; yıldırım demirören yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr , başkan yapmazlar başkan yapmazlar cadize bile başkan yapmazlar...

Taçsız Kral



Türk futbolunun gerçek kralı Metin Oktay.Onun futbolunu izlemek bizlere nasip olmadı.Hatırladıklarımız çevirdiği flim ve hakkında yazılan övgü dolu yazılar.Galatasaray taraftarının bugün bile unutamadığı bir gerçek yıldız.

Deplasman Tribünü



Polonya'dan bir tribün görüntüsü

Bizde Böyle Hakem İsteriz



Bayanların futbolun içinde daha çok yer almalarını isteyenler haklı herhalde.

Anne Sevgisi



Anneler bazen işi abartabiliyor.

Takım Aşkı



Takım aşkı budur işte...


Açık Tribün

Hiddink Juventus'a mı Gidiyor?



Guus Hiddink adı milli takımımız için sıkça telefuz edilen bir isim olmuştu son zamanlarda.Rusya milli takımı ile sözleşmesi devam Hollandalı teknik adam için Rusya Futbol Federasyonu Hollandalı çalıştırıcının bir takım ile anlaşmasına izin vermiş gibi gözüküyor.İtalyan medyasına göre Hiddink Juventus ile anlaşabilir.Juventus'un bugün yönetim kurulu toplantısında radikal kararların çıkacağı ve görevdeki teknik adam Ferrara'nın görevden alınıp yerine Hollandalı Hiddink'in getirileceği konuşuluyor.

Hiddink başarılı bir teknik adam.Her gittiği ulusal takımları başarıya ulaştırmış bir teknik adam.Rusya ile dünya kupasına katılma şansını play-off maçlarında kaybettikten sonra Hiddink için bir çok takımın adı geçmişti.Bizim medyamızda kendisini milli takımıza geleceği yönünde haberler yapıyordu.Ama anlaşılan o ki Hiddink Juventus ile temasta ve bu iş bitecek gibi.

Adebayor ve Arsenal



Adebayor üzerindeki Arsenal tşörtü ile ilginç bir görüntü vermiş.Saldırıdan sonra turnuvadan çekilen Togo milli takımı oyuncusu Adebayor bu görüntüsü ile Arsenal'i unutamamış gibi.

Arjantin Tribünleri



Güney Amerikalı futbol severlerin takımlarına bağlılıkları bilinen bir gerçek.Gol olduktan sonra ki sevinçleri ise ayrı bir tat.Tribünlerde yarattıkları o ambiyans görülmeye değer.Hele tribünlerde gol atıldıktan sonra aşağıya doğru koşmaları,tribünlerde yaptıkları kareografiler Avrupalı tribün sevdalıları tarafından kıskanılan ve bazen takişt edilmeye çalışılan bir olay.Ülkemizde de bazı tribünlerde Güney Amerika ve özellikle Arjantin tribün bestelerinin kendi takımlarımıza uyarlanmış hallerini çok sık duymaktayız.






Ülkemizde de gördüğümüz bir deplasman otobüsü manzarasını bu sefer Boca taraftarından görüyoruz.

Pancu CSKA SOFYA'da




Kadıköy panteri Pancu Bulgaristan takımlarından CSKA SOFYA ile anlaşmış.Pancu Türkiye'den ayrıldıktan sonra rotası Rusya olmuştu.Terek Grozny takımında devam ediyordu Pancu.Şimdi ise Bulgaristan'da devam edecek futbol hayatına.Pancu Beşiktaş tarihine geçen ve her zaman anımsanacak bir futbolcu olmayı başarmıştı.Fenerbahçe maçı,Trabzon maçı hep akıllarda kalan maçları.Pancu umarız başarılı olur Bulgaristan'da

Sergio Canales Madrid'e mi Gidiyor



Marca'dan yine bir transfer haberi.Hergün bir transfer haberi yapmazlarsa gece rahat uyuyamıyorlar.Habere göre Real Madrid 18 yaşında ki Racing Santanderli Sergio Canales ile anlaşmak imzalamak üzere.Sergio Canales'i geçtiğimiz hafta oynanan ve Santader'in 2-1 kazandığı Sevilla maçında attığı iki gol ile tanımaya başladık.
Futbolcunun babası ve aynı zamanda menajerliğini yapan Angel Canales bu anlaşmanın olabilme ihtimalinin yüksek olduğunuda bellirtmiş.

Benzema'ya Bir Şans



Benzema geçtiğimiz günlerde Fransız basınına açıklamalarda bulunmuştu ve Real Madrid'te işlerin kendisi adına iyi gitmediğini söylemişti.Aslında Real Madrid yaz transfer döneminde Benzama transferi ile neyi planladı pek anlamak mümkün değil.Benzema'da Real Madrid'in bu teklifini kabul ederken aklından neler geçti acaba.

Şimdi Benzema için bir şans doğdu.Forma savaşı verdiği Higuain'in sakatlığı sonrası Benzema için bir şans doğdu.Benzema bu fırsatı değerlendirip Pellegrini'in gözüne girebilir ve formanın gerçek sahibi olabilir.Benzama'nın sonuda Owen gibi olmaz inşallah.

Uçamayan Kartal


Dün akşam oyananan Kasımpaşa maçı Beşiktaş'a lig için ciddi bir uyarı oldu.Beşiktaş takımının oyun anlayışını ve sahada yokları oynayan bazı futbolcuları artık değiştirme zamanı geldi.Beşiktaş gibi bir takım ilk yarım saatte 3-0 geriye düşüyor ve bundan sonra maçı çevirebilmek adına rakip sahada Kasımpaşa gibi bir takımı boğamıyor.Kasımpaşa forvetleri Cenk ve Gökhan Güleç biraz daha akıllı davransalaer ilk yarı beşlik olacaktı Beşiktaş.Bu kadar ruhsuz bir oyun Beşiktaşlı ghiç bir oyuncuya yakışmıyor.Yenilen goller tam bir komedi.İki yan top ve kaleci hatasından kaynaklanan goller.Beşiktaş gibi bir takım son üç sezonu yatarak geçirmiş bir kaleciyi transfer ediyor.Manisa maçından sonra ipi çekilen Korcan'ın ne günahı vardı.Ramazan son üç senede enaz Korcan kadar kalecilik yapmış ama illa transfer yaptık demek için transfer yapılınca böyle oluyor işte.

***

Sahada ki oyun berbattı dün gece.Yenik durumda olan bir takım bu kadar mı pas hatası yapar bu kadar mı vurdum duymaz oynar.Kasımpaşa'nın kendi ceza sahasından çıkamaması lazımdı dün gece.Biraz hırs biraz kazanma azmi olsaydı dün ki futbolcularda bu durum böyle olmazdı.Futbol adına hiçbirşey yapmadı Beşiktaş.Ne yazık ki sadece adı büyük kaldı Beşiktaş'ın.Futbolu büyük falan değil,futbolcuları büyük futbolcu değil(bir kaç yabancı oyuncu ve bir iki yerli haricinde).Birbirinden kopuk ne yaptıklarını bilmeyen bir topluluk var sahada.Geçen senede böyleydi ondan önceki senede böyleydi.Zevk veren bir futbol izlemeyeli çok uzun zaman oldu İnönü Stadı'nda.

***

Sistem ne olursa olsun ister 4-4-2 ister 4-3-3 ne fark eder ki sahada yüreğinle oynamadıktan sonra.Tonla para kazan ama sahada işini yapma.Necip diye bir çocuk çıktı dün akşam sahaya.Uğur kenardan izleyip ders almalıydı.Nihat Kahveci izleyip bende eskiden böyle oynardım demiştir.Ama eskidenmiş.Nihat için devre arası iyi çalıştı çok azimli , hırslı yazan yazarlar Antalya'nın havasından öyle yazmışlar herhalde.Dün sahada ne Nihat vardı nede hırs.Böyle oluncada sonuç işte böyle başın önde eğik ayrılırsın.Sonra çıkıpta içerdeki maçlarda performansımızı tam yansıtamıyoruz dersin utanmadan.Sanki deplasmanda harikalar yaratıyormuş gibi.

***

Dün oynanan maç ders olmalı.Lig böyle gitmez.Birden çok aşağılarda buluruz kendimizi.Alacağımız iki yenilgi ile neye uğradığımızı anlamayız.
Ferrari sen ne mübarek adammışın be kardeşim.Sana laf eden çarpılır valla.Bir an önce iyileş ve geri dön.Yoksa bu takım 3 ten aşağıya gol yememeye kararlı.

Ben Malım



Adanaspor'un genç futbolcularından Ersan Adem Gülüm idmana "BEN MALIM" tşörtü ile çıkmış.Bu uygulama Almanya'da uygulanıyormuş.Hata yapan futbolcu bir hafta süre ile bu forma ile idmanlara çıkıyormuş Almanya'da.Burası Türkiye artık tribünlerden gelecek bestelere hazırlıklı olmalı Adanalı futbolcu kardeşimiz.

12 Ocak 2010 Salı

Tipe Bak !!!

Beşiktaş'tan Gidenler


Erhan Güven Antalyaspor'a kiralık olrak verilmiş.Bu iyi bir transfer haberi.Erhan'ın Beşiktaş'ta oynaması için çok zamana ihtiyacı var.Bu seneyi kulübede geçirmektense Mehmet Özdilek'e emanet edilmesi güzel bir transfer hamlesi olmuş.Erhan sene başında İspanya'daki kampta aslında iyi bir izlenim vermişti.Ama daha sonra formayı İbrahim Kaş geldi ve aldı.Erhan ilk devre boyunca pek forma şansı bulamadı.



Bir diğer transfer ise Erkan Zengin'in Eskişehirspor'a verilmesi.Erkan diye bir Beşiktalı futbolcu varmıydı diyenler bile oluyordu arasıra.Erkan turistlik seyahat için gelmiş gibi Türkiye'ye.Erkan için akılda kalan tek görüntü şampiyonluk kutlamalarında uçakta o bozuk Türkçe'si ile İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan'ın kıskacına girmiş ve yapılan makara anlarıydı.Erkan artık boş zamanlarında futbol oynarım diyen biri olmaktan çıkıp gerçek anlamda forma savaşı vereceği bir yere gitti.

Ronaldinho Samba Show



Ronaldinho Juventus galibiyetini kutlarken...




Edu'da Sert Konuştu



Son günlerde ülkemizden tasını taragını toplayıp ülkesine dönen futbolcuların ilginç açıklamalarını okuyoruz.Önce Roberto Carlos konuştu şimdi ise Edu.Edu'da Fenerbahçe'yi pek iyi anlatmamış tıpkı Roberto Carlos gibi.Fenerbahçe kulübü için olumsuz sayılabilecek bir çok olaydan bahsetmiş.

Edu ve Carlos Fenerbahçe günlerinde çokta mutlu pozlar veriyorladı.Fenerbahçenin bizler tarafından bilinmeyen yönelerinden pek bahsetmiyorlardı.Ne zaman ülkelerine döndüler işte o zaman ağızlarında ki baklayı çıkardılar.Edu Fenerbahçe yönetiminin bilinen ama dile getirilemeyen bir yönünü deşifre etmiş bir kez daha.Fenerbahçe tek adam tarafından yönetilen ve o ne derse olan "kurumsal" bir takım.Her cümlesinde kurumsallıktan ve yönetimde ki eşitlikten dem vuranlar bu açıklamalar karşısında hiç şüphe yok ki yine yalanlama yolunu seçecekler.Edu ameliyat masraflarının bile takım tarafından karşılanmadığını kendisinin sözleşmesinin fesih edilmesi ile mağdur olduğunu söylemiş.Bu durumda da avukatları aracılığı ile Fifa'ya başvurmuş.Fifa'daki Türk futbolunun dosya sayısı bir dosya daha artmış oldu böylelikle.



Edu'nun söylediklerinin içinde en önemli cümle aslında Fenerbahçe'nin nasıl yönetildiğine dair olan cümledir.Tek adamlığın olduğu ve sözünden çıkmanın mümkün olmadığı bir yönetim anlayışı.Futbolcuların korktuğu teknik adamların çekindiği bir başkan.Demokratik olmayan ve yönetim kurulununda şeklen olduğu bir yönetim anlayışı.

Fenerbahçe yönetimi ülkesine dönen her futbolcunun yapacağı bu tarz açıklamalar için hazır olmalı.Malum kimse pek iyi birşey söylemiyor.

Rıdvan Dilmen Oley



Rıdvan Dilmen ülkemizin yetiştirdiği bir futbol yıldızı.Futbolculuk zamanlarının sonlarına yetişdiğim Rıdvan Dilmeni televizyon ekranlarından takip ediyoruz artık.Futbol sahalarından kopalı çok oldu.Artık teknik adamlık yapmayacak belkide.Televizyonun büyüsüne kapılan biri oldu.Yeşil sahalarda bir takımın başında sahaya çıkarken görmek isteriz kendisini.

Gelelim asıl konumuza; Ajanspor'un haberine göre Rıdvan Dilmen İzmir'de İZVAK toplantısında iddanın futbolumuza zarar verdiğini söylemiş.Takımlarımıza ekonomik anlamda yarar sağlarken bazende farkında olmadan zarar verdiğini açıklamış Rıdvan Dilmen.
Sanarsınız ki Rıdvan Dilmen idda kuponu nasıl dolar bilmez , bahisten anlamaz , oranlar nedir hiç bilmez.Rıdvan Dilmen bahis dünyasına gireli çok oldu ama kendi farkında değil galiba.İnternette kuponları dolaşan , maçlar hakkında analizleri dolaşan Rıdvan Dilmen'in bu lafları etmesi çok komik olmuş.

Serena Williams




Buz torbasının orada ne işi var ???

Gölge Oyunu