20 Mart 2010 Cumartesi

Azalan Umutlar



Son haftaların kötü futbolu Kasımpaşa maçında patladı.Geçen hafta ite kaka aldığımız maçtan sonra her hangi birşey değişmemiş takımda.Takım yeterli gol pozisyonuna girdi ama bu seferde alışık olmadığımız akdar pozisyon verdik.Sonuçta iki bireysel hatadan golleri kalemizde gördük.Rüştü maçın en iyisi olduysa bu takım bu maçta pek birşey yapmamış demektir.Çıkardığı pozisyonlar , Kasımpaşa'nın beceriksizlikten içeri sokamadğı toplar var.Maçlarda en güvendiğimiz yer olan defansımız malesef bu maç bizleri çok fazlası ile yanılttı.Defans kurgusunda Sivok çıkana kadar aslında en azından bir direniş vardı.Ama İbrahim Kaş'ın pozisyon ve hamle hatasından yediğimiz ikinci golün hiç bir açıklaması yok.Böyle bir golü yemek bizim meşhur defansımıza yakışmadı.

Orta alanda oyuna giren Tabata oyunun şeklini değiştiren isim oldu.İlk golde ki pası ve dirplingi ile oyuna hareketlilik getirdi.İnsan bazen düşünmedene demiyor.Acaba Tabata'da ısrar edilse iyi işler olur mu diye?Ama hocamız kendisini yedek kulübesine mahkum etti.Ayrıca merak edilen bir başka husus ise Yusuf'un sene başından beri ilk kez sahada 90 dakika kalması.Yusuf kilidi açan oyuncu olarak son yarım saatlerde yorulan defansa karşı daha fazla iş yapabiliyor ama bu sefer kendisi çok fazla yoruldu.

Bu sonuç ile aslında zirve ile aramızda var olan fark biraz daha açılacak.Bursaspor'un Denizlispor galibiyeti ile hesaplar liderlik için değil ikincilik için yapılacaktır.Ligde kalan mesafe azaldıkça işimiz daha zor olmaya başladı.Kasımpaşaspor'a kaptırılan 2 puan telafisi olmayan ve bizi yaralayan bir kayıp oldu.

istanbul'da oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz maçlar bizim bu sene başarısız olduğumuzu gösteriyor.
İBB-Beşiktaş: 1-1
Beşiktaş-Gaziantepspor: 0-0
Galatasaray-Beşiktaş: 3-0
Beşiktaş-Kayserispor: 0-1
Beşiktaş-Diyabakırspor: 0-0
Beşiktaş-Bursaspor: 2-3
Beşiktaş-Galatasaray: 1-1
Kasımpaşa-Beşiktaş: 2-2

19 Mart 2010 Cuma

UEFA EUROPA LEAGUE




Uefa Avrupa liginde çeyrek final kuraları çekildi.Kurada iki İspanyol takımı birbiri ile eşleşti.Atletico Madrid ite kaka buralara kadar gelebildi.Bundan sonra şanları ne kadar yanlarında olacak acaba.Valencia-Atletico Madrid eşleşmesinden galip çıkaxak takım Liverpool-Benfica galibi ile eşleşecek.Bu eşleşmeden büyük bir ihtimal ile bu sene turnuvada pek iddalı takım kalmayınca en büyük favori olan Liverpool üstün çıkacaktır.

Diğer tarafta ise dün akşamın en büyük süprizini yapan Fulham ile Alman Wolfsburg eşleşti.Fulham'ın bu tura kadar gelebilmesi bile bir başarıdır.Turnuvada daha ileri turları görebilme şansları pek yok gibi.Ama dün akşam ki gibi süprizlere imza atarlarsa hiç beklenmedik bir yerde de olabilirler.Diğer eşleşme ise Hamburg ile Standart Liege arasında.Alman takımı tura yakın taraf olarak gözüküyor.

Çıplak Taraftar



Yeni Zelanda ve Avusturalya kriket maçında cesur bir taraftar sahaya bu şekilde girmiş.Büyük bir derdi olduğu kesin.Yoksa bu şekilde sahaya atlamak pek akıllı bir iş değil.

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri



Şampiyonlar liginde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.Kupanın bir numaralı favorisi Barcelona İngiliz ekibi Arsenal ile eşleşti.Barca'nın performansı karşısında Arsenal'in pek dayanabileceğini düşünmüyorum.İnter'in turnuvada diğer ekiplere göre zayıf bir takım ile eşleşmesi yarı finalde Barcelona-İnter kapışmasına sahne olacak gibi.

Diğer tarafta ise iki Fransız takımının eşleşmesinden turu geçen taraf Lyon olacaktır büyük bir ihtimal ile.Lyon ve Manchester yarı finali güzel bir maç olacaktır.

Bizim değerlendirmelerimize göre ise bu senede finalde Barcelona -Manchester maçı olacaktır.Geçen senenin rövanşı anlamında güzel bir muhtemel bir final müsabakası bizleri bekliyor.

18 Mart 2010 Perşembe

Huzur Futbolda

Bizim spor medyamız harbiden sorunlu bir medya.İnsanların özel hayatları futbolundan önce haber olur , sahada yaptıklarından çok saha dışı olaylar ile insanları değerlendirirler.Yada delinin biri kuyuya bir taş atar akıllılar çıkarmaya çalışır.Bunun en son örneği Sabah gazetesinin haberi.Hiddink ateist haberi ile amaç ne olabilir.Hiddink'in inancından bizene , bu haber yapılırken acaba nereye ulaşılmaya çalışıldı.İnsanların inanışları yada yaşam biçimleri bir suçmuş gibi veya çok önemliymiş gibi insanların gözüne gözüne sokmaya ne gerek var.Şimdi bizim milli takımımızda ki cemaatçi arkadaşlar bu durumdan rahatsız mı olacak.Hiddink atesitmiş biz kabul etmiyormuyuz diyecekler.

Haberin tam metni ;

Hiddink'in ateist olduğu ortaya çıktı. Hollandalı teknik adamın 20 yıl önce Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde "tanrıya inanmıyorum" diye bir demeci var.

İŞTE HİDDİNK'İN O LAFLARI

Tarih: 26 Ocak 1991
Hiddink Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü

Devre arası kampı için takım Kuşadasında.

Türkiye'ye gelen bir çok yabancı antrenör Meryem Ana Türbesini ziyaret edip hristiyan inancına göre hacı olurken, Hiddink ezber bozuyor ve Meryem Ana'ya gitmiyor. Hollandalı teknik adam Meryem Ana'yı ziyaret etmemesinin nedeni olarak da şöyle konuşuyor, "ben tanrıya inanmıyorum, ateistim, o yüzden Meryem Ana bana ilginç gelmiyor".


Faşist Zarate

18 Mart-21 Mart Futbol Ekranı



18 Mart Perşembe
20:00 Marsilya-Benfica / Futbolsmart
20:00 Fulham-Juventus / Star TV
20:00 W.Bremen-Valencia / Eurofutbol
22:05 Wolfsburg-Rubin Kazan / Eurofutbol
22:05 Liverpool-Lille / Futbol Smart

19 Mart Cuma
13:00-14:00 UEFA Şampiyonlar Ligi & Avrupa Ligi Kura Çekimi
20:00 Kasımpaşa-Beşiktaş / Lig TV
21:30 Köln-M'Gladbach / TRT 3

20 Mart Cumartesi
13:30 Göztepe-Çorumspor / Yeni Asır Tv
13:30 Bucaspor-Karabükspor / D Spor
13:30 RKC-Ajax / Futbolsmart
16:30 E.Frankfurt-B.Münih / TRT 3
17:00 Stoke-Tottenham / Spormax
19:00 Fenerbahçe-Gaziantespor / Lig TV
19:20 Bistol City-Newcastle / Eurofutbol
19:30 Arsenal-West Ham / Spormax
19:30 Dortmund-Leverkusen / TRT 3
20:45 PSV-Twente / Futbolsmart
21:00 Real Madrid-Gijon / NTV
21:45 Palermo-İnter / NTV Spor
22:00 Palmeiras-Ponte Preta / Spormax
22:00 Lens-Sochaux / Kanal A
23:00 Espanyol-Sevilla

21 Mart Pazar
13:00 Zenit-Sprtak Moskova / Spormax
13:30 Altay-Adanaspor / D Spor
15:30 Manchester United-Liverpool / Spormax
16:00 Milan-Napoli / NTV Spor
16:30 Hamburg-Schalke 04 / TRT 3
18:00 Blackburn-Chelsea / Spormax
18:00 Bordeaux-Lille / Kanal A
18:30 Wolfsburg-H.Berlin / TRT 3
19:00 Trabzonspor-Galatasaray / Lig TV
21:15 Benfica-Porto / (Portekiz Lig Kupası Finali)
21:45 Sampdoria-Juventus / NTV
22:00 Marseille-Lyon / Kanal A
22:00 Real Zaragoza-Barcelona / NTV Spor
22:00 Gremio-Corinthians / Spormax

Dikkat Et Arkanda Messi Var




Sen ancak böyle domalırsın işte.

Barnebau Aşkına



Futbol adına gerçekten çok şanslı bir nesiliz.Bu zamana kadar bizlere büyüklerimiz Maradona , Pele , Zico gibi futbol efsanelerini anlatmışlardı.Bizler ise bu futbolcuların hikayelerini dinleyip ah çekiyorduk.Çünkü onlarıon anlattığı gibi futbol oynayan biri yoktu.Ama Messi çıktı ve bizlerin mest etti.Messi'yi izleme şansımız olduğu için çok şanslıyız.Messi gibi bir futbolcunun uzun yıllar çıkmayacağını düşünüyorum.Ronaldo veya başka yıldızlar Messi gibi değiller.Messi'nin diğerlerinden çok farkı var.Örneğin Ronaldo attığı gollerden sonra basit bir pozisyondan sonra olan golde bile sanki çok abartılı bir iş yapmış gibi mimikler ile sevinirken Messi zor olanı yapıp basitçe seviniyor.Çünkü kendiside biliyor ki attığı goller onun için çok kolay goller.

17 Mart 2010 Çarşamba

Federasyon'un Sınavı

Galatasaray-Ankaragücü maçı sonrası kapalı tribünde yaşanan bir olay sonucu bir taraftar tribünden düşerek yaralanmıştı.O günden sonra olay daha taze iken düşen şahsın Beşiktaş'lı olduğunu ve düşürülmediğini aksine kendisini aşağıya attığını söylemişti.Böylelikle ortalıkta bir bilgi karmaşası oluşmuş ve sanki yaşanan olay doğal bir tribün olayı gibi yansıtılmıştı.Büyük medyamızın koca adamları nedense bu olaya gerektiği gibi önem vermediler.Tribün olaylarından sürekli bahseden medyamız ve spor programlarımız nedense bu olayı es geçmeyi tercih ettiler.Halbu ki bu olaya gerekli önem verilmeliydi.Ne olur ise olsun sonuç itibari ile tribünde yaşanan bir olay.Şahsın hangi takımlı olduğunun bir önemi olmadığı bir ortam.Kaldı ki ailesinin yağtığı açıklamada şahsın uzun zamandır Galatasaray maçlarına gittiğini ve Beşiktaş'lı olmadığını söylemesi olayı biraz daha dikkatli araştırmak gerektiğini gösteriyor.

Beşiktaşlı veya olmaması olayın üstünü örtmeye ve gerekli cezayı vermeyi değiştirecek bir unsur mu? Galatasarayalı taraftarların olaya bakış açısı tamamen kendilerine gelebilecek olan muhtemel bir cezayı örtbas etmekten öte birşey değil.Birçok yerde düşen şahsın alkollü , akli dengesinin yerinde olmadığına kadar ileri gedebilecek söylemler dolaşıyor.Ortada bir araştırma yok iken şahsa yapılan bu ithamlar olayı başka yerlere çekmeye yönelik ifadeler.

Federasyon bu son zamanlarda aslında çok büyük bir sınav veriyor.Önce Diyarbakırspor-Bursaspor maçı ile başlayan bu sınav yine Diyarbakırspor-İBB maçı ile devam etti ve son olarakta Sami Yen'deki bu olay ile tavan yaptı.Şimdi federasyon bu olaya adli bir olay deyip geçiştirecek mi yoksa bu tribünde olan olay ile ilgili bir ceza verebilecek mi bekleyip göreceğiz.

Mourinho'nun Zaferi




Mourinho'nun zaferi. Mourinho rakibini her iki maçtada yendi ve İnter'i 4 yıl aradan sonra şampiyonlar liginde çeyrek finale çıkardı.Aslında tur öncesinde İnter'in Chelsea'yi geçemeyeceğini Chelsea'nin şampiyonlar liginde devam edeceğini düşünenler çoktu.İnter yoluna devam ediyor.Bakalım Mourinho İnter ile şampiyonlar liginde neler yapacak bundan sonra ki turlarda.

16 Mart 2010 Salı

2010 Dünya Kupası MARŞI

15 Mart 2010 Pazartesi

The End



David Beckham dünya kupasında olamayacak.Dün oynanan Chievo maçında sakatlanan futbolcu 3 yada 4 ay sahaalrdan uzak kalacak.Beckham dünya kupasında oynayabilemek için Milan takımına geri dönmüştü.Ne yazık ki bu sakatlık onu son kez dünya kupasında oynama şansından etti.Bu durum İngiltere milli takımı için ikinci bir şok.Önce Owen'ın sakatlığı ardından Beckham'dan gelen kötü haber.Bu habere aslında İngiliz milli takımından daha çok belkide dünya kupasında Beckham'ın popülaritesi sayesinden yararlanmaya çalışacak olan firmalar üzülmüştür.

Federasyon Göreve

Yine Diyarbakırspor yine olaylı bir maç.İki haftadır gündemi meşgul eden olayların merkezinde bir takım , herkes pür dikkat acaba bu maçta bir olay çıkar mı beklentisi içinde.Diyarbakırspor için iyi niyetli insanlar birşeyler yapmak istiyor.İnsanlar o bölge için iyi birşeyler olsun diye adım attıkça yine kendileri kendi iplerini çekiyor.Diyarbakırspor'un şuan içinde bulunduğu durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar ise ekranlarda polyanacılık oynuyorlar.Hakem eskileri durumdan vazife çıkarıp maçın tamamlanması gerektiğini söylüyor.Diyarbakırspor'un oynayacağı hiçbir maç artık bir futbol maçı gibi olmayacak.Altından sürekli birileri çıkacak ve işleri pisletecek.Diyarbakırspor başkanı iki haftadır kanalların aradığı bir başkan.Gündem de kimin şampiyon olacağından daha çok acaba Diyarbakırspor ne olacak diye konuşuluyor.Devletin isteği ve sağduyulu Diyarbakırlıların isteği takımın ligde kalması ancak bazılarıda Diyarbakırspor'un bu durumundan yaralanıp kendilerine durum çıkarma peşinde.

Eski devlet adamlarımızdan birisi yasalar bir kere delinse ne olacak demişti , benim memurum işini bilir demişti işte aynı durum.Diyarbakırspor özelinde özel kararlar verilecek şimdi.Devletin valisi bir spor programında hakemi suçlayabilicek durumda kalıyor.Aslında orada sorulması gereken o kadar insanın sahaya inmesine olanak sağlayan güvenlik durumu.Geçen hafta ki olaylı maçtan sonra verilen ceza gerçekten çok hafif bir cezaydı.Bu cezanın daha ağır olması gerekmekteydi.Şimdi ise iki haftadır maçları tamamlanmayan bir takım var ortada.Burada futbolcular en günahsız kesim.Sezon başından beri alın terleri birileri yüzünden heba oluyor.

Kaos ortamlarında işini iyi yapan insanlar , bu durumu en iyi şekilde yöneten insanlar gerçek yöneticilerdir.Ama ne yazık ki bizler hala yönetici kavramını kavrayamamış bir toplumuz.İlk maçın üstünden çok zaman geçti üstüne ikinci bir maç oldu.Eğer ceza ilk maçın hemen akabinde verilseydi belki bu açıklanacak ceza caydırıcı olabilecekti.Ama cesaretli bir yönetim ve yönetici olmayınca ikinci bir vakaa olabiliyor.

Futbol federasyonu bir teknik adam için aylarca bekledi şimdi bu iki maçın kararını vermek için ne kadar bekleyecek.

14 Mart 2010 Pazar

Hertha Taraftarının Sabrı Taştı



Hertha Berlin Bundesliga2nın son sırasına demirledi.15 puan ile ligin son sırasında ki Herta Berlin sahasında oynadığı Nürnberg maçınıda kaybedince taraftarlar çılgına döndü.Taraftarların hedefinde oyuncular ve teknik kadro vardı.