13 Şubat 2010 Cumartesi

Yorumsuz

İki Satırlık Adamlar




Hep futbol konuşak değiliz ya.Hayat futboldan ibaret değil.

Bu şarkıyı bu aralar çok dinler oldum.İnsan hayatında önemli insanlar vardır.Bazen sevinçleri bazen hüzünleri paylaştığımız insanlar vardır.Kardeş deriz, dost deriz.Hüzünlü anlarımızda yanlarımızda olmasını isteriz.Güç kaynağımız olurlar bir yerde.

Ama bazende bu dost dediğimiz ama gerçekte dostumuz olmadığını anladığımız anlarda vardır.Düşene bir tekmede onlar atarlar.

İki satırlık adamların olduğu bir dünyada tek tabanca olmak en güzeli belkide.Hak ettiğinden fazla değer verdiğimiz dostlarımız olur bazen en büyük düşmanımız.

Hayat bizi iki satırlık adamlardan uzak tutsun.

John Terry Krizi Çabuk Atlatmış



John Terry son günlerin en çok konuşulan ismi.Yaşadığı sex skandalı sonrası İngiltere milli takım kaptanlığından alındı.İngiltere kamuoyu tarafından ağır eleştirilere maruz kaldı.Ama John Terry'i yaşadığı bu skandal ve ardından kaptanlığın alınması fazla etkilememiş gözüküyor.Enazından aile hayatı iyi gidiyor gibi.

Gaziantepspor-Beşiktaş



İkinci devreye iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş zorlu bir deplasmanda puan arayacak.Geçen haftayı farklı Gençlerbirliği galibiyeti ile bitiren Beşiktaş bir seri yakalama peşinde.Rakiplerinin geçen hafta kaybettiği puanları iyi değerlendiren Beşiktaş yukarıları hedeflediği bu haftalar bir seri ile hem bir daha ki hafta oynanacak derbi maçı öncesi moral bulmak hemde güzel bir seri yakalamak isteyecek.

Kadroda önemli bir eksiğimiz kalmadı.Sakatlığı geçen Ferrari maskelide olsa oynayabilecek bir konumda.Hafif sakaltlığı bulunan Holosko ve Bobo bu maçta görev yapabilecek.Mustafa Denizli'de bu hafta takımın başında sahaya çıkabilecek durumda.Gaziantep takımı son haftaların formda olmayan takımlarından biri.Son oynadıkları 7 maçta yanlızca bir galibiyet alabildiler.

Geçen hafta oynanan oyunun bir tekrarını görebilirz bu hafta.Son dakikalara kadar başa baş gidebilecek bir oyundan sonra bir galibiyet alabiliriz.Her ne kadar Gaziantepspor bu haftalar kötü futbol oynasada iç sahada oynadığı özellikle büyük takımlara karşı oynadığı dirençli futbol ile biliniyor.

Gaziantep-Beşiktaş maçı çok ilginç bir maç olacak.Sezon başından beri Gaziantep'e başkan olsana tezahüratı ile iğnelenen bir başkan ve diğer tarafta elindeki oyuncuları değerinin çok üstünde satan bir başkan.

O kadar çok bonservis parası verdik ki Gaziantepspor'a bu maçları oynamadan kazanmış ilan edilmemiz lazım :)Sevgililer günü öncesi güzel bir hediye olacak bize bir deplasman galibiyeti.

12 Şubat 2010 Cuma

Sinan Engin


Sinan Engin , Yıldırım Demirören'nin bir numaralı adamı gibi.Ne zaman başı sıkışsa Sinan Engin konu koru altına alıyor ve gündemi başka yerlere çekiyor.Transferde hata yapılır suçlu yönetim ve başkan değil hoca olur , tribünden tepki gelir tribünler ile oynamaya başlar.Sinan Engin , Beşiktaş tribünlerinin büyük bir bölümü tarafından sevilmeyen bir adam.Televizyon programında bile mevzu Beşiktaş iken araya Aziz abisini sıkıştırmayı bilir.Şimdi durduk yere Sinan Engin muhabbeti nerden çıktı diyeceksiniz.Beyefendi gazetelere konuşmuş."“Siyah-Beyazlı camiada istediğim zaman görev alabilirim"demiş.

Bizlerde Sinan Engin gelse bizi kurtarsa diye yanıp tutuşuyorduk.

Batuhan Geleceğin Yıldızları Arasında


Fifa'nın resmi sitesinde yayınlanan bir yazıda Batuhan geleceğin umut veren genç futbolcuları arasında gösteriliyor.Bu durum hem futbolcu hem Beşiktaş için güzel bir haber.Ama ne yazık ki işin bir başka tarafı var.Ne yazık ki Batuhan kendisinden beklenenlerin aksi yolda gitmeye ısrarla devam ediyor.

Kendisini yetiştirmek adına yapılan o kadar emeğe ihanet edercesine vurdumduymaz tavırlar içinde.Sezon öncesi kiralık verildiği takımdan geri geldi,daha sonra geçirdiği sakatlık sonrası uzun süre idman dahi yapamadı , takımda yeterli forma şansını bulamadı.Bazı yaşadıkları olaylar kendi şansızlığı olabilir.Ama bir yerde artık Batuhan futbolcu olduğunu hatırlamalı ve kendisinden beklenenleri yapmalı.En azından bu yolda bir gayret içine düşmeli.

Geçen sezon Mustafa Denizli'nin göreve gelişi ile söylediği sözlerin pişmanlığını yaşıyor olabilir.Sezonu Eskişehir forması ile aslında iyi bir performans ile tamamlamıştı.Rıza Hoca'nın yanında iyi bir dönem geçirdi.Herkes bu sene Batuhan'ın çok farklı olacağını ve takımda kalıp en azından oyunun sıkıştığı bölümlerde oyuna dahil olmasını bekliyordu.

Batuhan , Beşiktaş'ta oynadığını ve buranın diğer takımlardan farklı olduğunu bilmeli.Rıza,Metin,Sergen,Ali gibi yıldızların çıktığı alt yapımızın umut bağladığı bu kardeşimiz inşallah Fifa'nın yazısında bellirtiği gibi önemli bir futbolcu olur.Ama bir an önce bu kaprisli ve vurdumduymaz tavırların içinden sıyrılması gerekiyor.

Delgado Katar Yolcusu


Sezon öncesi geçirdiği sakatlık sonrası sözleşmesi önce devre arasına kadar dondurulan Delgado'nun daha sonra fayda sağlanamayacağı için sözleşmesi sezon sonuna kadar dondurulmuştu.

Delogado bu günlerde süpriz bir transfer haberi ile gündemde.NTVSPOR'un haberine göre Delgado Katar'ın  Al-Wasl takımı ile anlaştı.Menajeri olan babası sayesinde bu transferi gerçekleştirdiği söyleniyor.

Bu adam madem oynayabilecek bir durumda neden kadroda yer almıyor.Sakat ise neden kiralık olarak bir takıma gitmesine izin veriliyor.

Haftasonu Tvde Futbol



12 Şubat Cuma
21:30 M.Gladbach-Nurnberg / TRT 3
21:45 Milan-Udinese / NTV Spor

13 Şubat Cumartesi
13:30 Mersin İdmanyurdu-Altay / D Spor
14:00 Chelsea-Cardiff City / FA Cup-Last 16
16:30 Leverkusen-Wolfsburg / TRT 3
19:00 Gaziantespor-Beşiktaş / Lig TV
19:15 Man City-Stoke City / FA Cup-Last 16
19:30 B.Münih-Dortmund / TRT 3
21:00 Xerez-Real Madrid / NTV
21:45 Sampdoria-Fiorentina /
22:00 Lyon-Lens / Kanal A
23:00 Villareal-Bilbao /
23:15 Leixoes-Porto / RTP Internacional

14 Şubat Pazar
13:30 Orduspor-Dardanelspor / D Spor
14:00 Denizlispor-Kayserispor / Lig TV
16:00 Juventus-Genoa / NTV Spor
18:00 Auxerre-Rennes / Kanal A
18:30 Frankfurt-Freibourg / TRT 3
19:00 Manisaspor-Fenerbahçe / Lig TV
21:45 Napoli-İnter / NTV Spor
22:00 Bordeaux-Saint Etienne / Kanal A
22:00 Atletico Madrid-Barcelona / NTV

11 Şubat 2010 Perşembe

Hangisi Gerçek

Bu Nasıl Bir Yazarlık


Spor medyasında futbol yazarlığından çok takım yazarlığı yapanlar ve ne yazık ki objektif olmaktan uzak olan insanlar ile dolu.Her gün biri çıkıp öküz altında buzağı aramaya kalkıyor.Dün oynanan Glatasaray-Antalyaspor maçından sonra yazarlar ne yazmış diye şöyle bir kurcalayınca bir yazı dikkatimi çekti.Levent Tüzemen , Galatasaray ağırlıklı yazıları ile bilinir.Spor programlarında bilir kişi olarak konuşur durur.Futbol bilgisi ne kadar ise yazarlığı da o kadar oluyor işte.Hani ünlü bir söz var ya "yanlızca futboldan anlayan aslında hiçbir şeyden anlamaz" diye cuk diye oturevermiş Levent Tüzemen'in yazısında.Bakın sayın bilir kişi ne yazmış.

Mehmet Özdilek, (Şifo Mehmet) Beşiktaş'ta oynarken Galatasaray'a karşı en iyi futbolunu sergilemiş ve çoğu maçta da goller atmıştı. Şifo bu kez hoca olarak Galatasaray'ı kupada saf dışı bıraktı.
Antalyaspor'u kutluyorum. Şifo, hoca olarak aynı başarıyı Beşiktaş'a karşı gösteremiyor.

Belki de şansı tutmuyor.(sabah gazetesi)

Bu yazıdan sonra insan ne desin ki.Ülke futbolunda temiz kalmayı başarmış ender futbolculardan biri olan Şifo Mehmet'e karşı olan bu cümleler ne anlama geliyor diye kendisine sormak lazım.Şifo Mehmet'ten sonra iki camia Beşiktaş ve Antalyaspor zan altında bırakılmıyormu.Fikri neyse zikri de oldur misali Levent Tüzemen içindekileri döküvermiş bir çırpıda.Ne yazık ki açık açık yazacak yürek bulamamış kendinde.Bir nevi şike iddası biçiminde olan bu cümleler neyi ve kimi hedef alıyor ortada.

Kupa maçına onca eksikle gelen ve buna rağmen turu geçen Antalyaspor'u tebrik etmek ve başarısını övmek duruken kuyuya taş atıyor.Kim çıkarırsa çıkarsın diyor.İşlerine gelince Anadolu kulüpleri başarılı olsun işlerine gelmeyince kendi takımlarının kalemşörlüğünü yapsınlar.Medya artık değişmeli.

Okay Karacan'a Sallamak


Dün akşam oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçının anlatıcısı Okay Karacan'dı.Kendisi bir başka kanalda spor müdürlüğü görevinde bulunmasına rağmen TRT'de yayınlanan bir maçta spikerlik görevi yaptı.Bu ilk başta biraz yadırgandı.Okay Karacan'a dün akşamdan beri atıp tutanlar var.Maçı yanlı anlattığı ve sanki bir Galatasaray'lı gibi davrandığı için.Okay Karacan en başta zaten Galatasaray'lı değil.Beşiktaşlılığı bilinen ve tüm Beşiktaşlılar tarafından kulüp yönetiminde bile olması gereken kişi olarak görülen biri.Diğer taraftan ise Okay Karacan'ın maç anlatımlarını NTV günlerinden bilmeyen yoktur.İngiltere ligini , İspanya ligini anlatırken bizleri maçın içine dahil eden bir anlatımı vardı.Maçın duragan anlarında bile bizleri o anlatımı ile ekrana kitleyen kişidir.Daha sonra yaptığı spor programları ile diğer programcılardan farkını ortaya koymuş bir insandır.Herkesten farklı bir bakış açısı , herkesin göz ardı ettiği durumları söyleyen birisi olarak bilinir.

Dün akşam ki maçta herkesin yapabileceği bir iki hata yapmış olabilir.Antalyaspor'a Ankaraspor demesi çok büyük bir hatamı.Galatasaray'lı Emre'nin yaptığı şık hareketleri övmesi ve birazda kendinden birşeyler katarak anlatması hatamı.İnsanlara futbolu sevdiren ve futbolun güzelliklerini ortaya koyan bir pası , bir şık hareketi , bir gol pozisyonunu övmesi hata değil çok maçın güzelliklerini ortaya çıkarmasıdır önemli olan.

Ama insanlar birileri bir hata yapsında benim hatalarım göz ardı edilsin diye uğraşıyor.Okay Karacan keşke daha çok maç anlatsa.Keşke Ntv kadrosunda olsa, yada TRT çağ dışı kalmış spikerlerini toptan yollayıp Okay Karacan ile maç anlatımlarını yapsa.

Günün Karesi

10 Şubat 2010 Çarşamba

Tebrikler Şifo Mehmet


Şifo Mehmet ve Antalyaspor'u tebrikler.İlk maç sonrası önce hocası sonra başkanı tarafından yalan yanlış beyanlar ile rakibi üzerinde bir nebze psikolojik baskı yapan galatasaray kimilerin deyimine göre yerli galakticos turu kaybetti.

Şifo Mehmet'in ekibi içerde ve dışarda gerçekten galatasaray takımına kök söktürdü.Kadrosunda önemli futbolcuları eksik olmasına rağmen bu kadar direnen ve rakibi karşısında ezilmeyen Antalyaspor'u tebrik etmek lazım.

Hafta içinde Yalçın üzerinden oynanan oyun sahada skora dönüşmedi.Galatasaray taraftarı maç 2-2'ye gelince birden sus pus oluverdi.Taraftarın sesini duyabilmek için tvnin sesini son ses dahi açsanız fayda etmiyordu.Ama Yalçın ve Ömer'i ıslıklamak konusunda performansları harikaydı.

Galatasaray'ın çok şişirilen kadrosu ve yapılan onca transfere rağmen sahada ki oyunu ile tezat bir görüntü çizdi.Herkes Antalyaspor'un oyununu ve defans anlayışını konuşacak belli.Ama gücü ve kadro kalitesi belli bir seviyede olan bu takım deplasmanda bunca eksiğine rağmen saldırmayı denese hali nice olurdu.Akıllı bir anlayış ve taktik ile yenilmesine rağmen turu geçen taraf oldu.

Tebrikler Antalyaspor ve Şifo Mehmet.

Tabata Ve Spor Medyası

Tabata ,Dos Santos ve Topuz.

Bu üç ismin ortak yönleri transferlerinde çok para harcanması.

Konu Tabata iken kalemleri keskin olan yazarlar , mevzu bu futbolcular olunca nedense sus pus oluyorlar.

Topuz , transferinde harcanan tonla para karşılığında şuana kadar takımına ne gibi bir katkı sağladı.Topuz ne ligde ne kupada ne avrupa maçlarında takımın öne çıkan yıldızı olamadı.Yıldız değil sıradan bir futbolcu oldu.Ama medya harcanan o tonla parayı , ülke içi transferde çıtanın birden bire haksız yere bu kadar yükselmesini yazmadı , yazamadı.

Dos Santos son iki sezondur kaç maç oynamış.Daha futbol anlamında rüştünü ispatlamamış bir futbolcuya yıldız muamelesi ve transfer harikası yorumlarını yapanlar futbolcu için harcanan parayı ve oynadığı rezil futbolu neden yazmıyorlar , yazamıyorlar.

Tabata için harcanan onca paray en başta Beşiktaşlılar kızarken , kabullenemezken sürekli olarak bu futbolcunun parasını konuşmak hanginize yarar sağlayacak.Tabata için yapılan eleştirilerin onda biri bu iki isime yapıldı mı?Tabata , Beşiktaş'ın kurtarıcısı ve lideri olabilecek bir futbolcu değil ama yinede insanlar biraz düşünmeli.Neden Beşiktaş'ın transferlerinde bir başarısızlık yada herhangi bir yerinden bir kulp bulmaya çalışırlar.

Teknik Direktör Arayışları

Milli takım için teknik adam arayışları devam ediyor.Henüz bir isim ile imzalanmış değil.Ama ortalıkta her gün bir isim dolaşmakta.Bu isimler içinde öne çıkanda Hollandalı Hiddink.Hiddink Rusya ile olan sözleşmesinin bitiş tarihi olan temmuz ayına kadar görevinde kalacağını açıkladı.Ama alttan alta bizim federasyon ile temasta olduğu hem kendi medyamızda hem yabancı medyada yer alıyor.

Milli takım euro 2012 kura çekimine başında teknik adamsız gitti.Maç programı ve diğer tefarruatlar henüz bir hoca ile anlaşılmadığı için yapılamadı.Bu durum gerçekten çok garip.Terim'in görevi bıraktığı Ermenistan maçının üzerinden yaklaşık 3 ay gibi bir zaman geçti.Bu kadar zaman içinde bir hoca ile anlaşılmamasının nedenlerinden biride federasyonun yabancı ve dünyaca ünlü bir hoca ile anlaşacağız açıklaması olabilir.Verdikleri sözden dönmek istemeyen federasyon bu lafı yememek adına beklemeyi tercih ediyorlar.

Gelecek teknik adamların şimdiden alacakları paralar , ülkede ne kadar kalacakları , görevinde yardımcı olacak kişiler tartışılmaya başlandı.Yabancı bir hocanın alacağı paralar elbette yerli bir teknik adamın alacağından farklı olacaktır.Bu bir dünya gerçeği.Terim'i para olayı ile vuranlar bu konuda yabancı hocaların parasına neler diyecek acaba.Gerçi daha bir isimle anlaşılmadan ortalıkta dolaşan isimlerin bile kariyerleri konuşuluyor hatta bazı isimlerin teknik direktörlükten anlamadığı , adamlığı konuşuluyor.Gerçekten çok garip bir ülkeyiz.Gelecek hocayı gerçekten çok zorlu bir süreç bekliyor.Yabancı hoca gelse ve başarısız olsa yerli hoca olmalıydı denecek , yerli gelse başarısız olsa yabancı hoca ve kariyerli bir hoca ile anlaşılmalıydı denilecek.Her iki ucu pis bir değnek gibi bu işin bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.

Yerli hocalardan öne çıkan isimler belli.Sağlam , Kafkas gibi isimler sıkça telafuz edilmekte.Milli takım için henüz erken bir yaştalar.Milli takım yerine daha yarışmacı bir ortam olan lig mücadelesinde olmaları hem kendi kariyerleri hemde ülke adına daha yararlı olacaktır.Bursaspor ile Ertuğrul Hoca'nın yaptıkları az iş değil.Bu işi devam ettirmeli.Bursa şehri ve taraftarı bu konumda hocalarını bırakmak istemeyecektir.Aynı şekilde Tolunay Hoca içinde geçerli olan bir durum.Tolunay Hoca'da Kayserispor'u ligin dişli ve güçlü ekiplerinden biri yaptı.Bunun devamı açısından görevinde kalması gerekmekte.

Federasyonun hoca tercihine göre gruptaki şansımız belli olacaktır.Artık bizim ülkemizinde bir futbol ekolü olmalı.Avrupa'da bir çok takımın oyun anlayışı ve sistemi belli iken biz her maç için ayrı bir taktik yada anlayış içinde olmamalıyız.

Lazio Taraftarları Tesisleri Bastı



Lazio tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Lazio takımı taraftarları dün tesisleri basarak takımın idman yapmasını engellemek istedi.Polis ile çatışan taraftarlardan 3'ü yaralandı.Lazio taraftarı gerçekten çok farklı bir taraftar.Aşırı sağcı yönleri ile bilinen taraftar grubu takımın bu kötü gidişine kendilerince böyle tepki göstermişler.Geçtiğimiz haftada İsrail'in Maccabi Hafia takımında transfer edilecek oyuncu için paylaşım sitelerinde transferini engellemek adına imza kampanyası düzenlemişlerdi.Lazio'da işler karışık.Bu karışıklığı ve kötü gidişatı durdurmak için teknik direktör değişikliğine gidildi.Takımın teknik direktörü Davide Ballardi’nin görevine son verildi.

Medya Savaşları

Ülkemiz futbolunda en çok şikayet edilen konulardan biride basın organlarının tutumu ve yaptıkları haberlerdir.Ülkemizde hiç bir basın kurululu açıktan bir takımı desteklemek yada yandaşı olmak gibi bir durum içinde değiller ama yinede yaptıkları haberler ile en çok şikayet edilen kurumların başında gelmektedir.Basın günümüzde her konuda olduğu gibi futbol dünyası içinde büyük bir koz.İnsanları etki altına almak , sempati kazanmak ve bazen düştükleri durumlarda kullanmak adına büyük bir güç durumundadır.

Son günlerde İspanya'da iki büyük gazetenin manşet savaşları var.Bir yanda Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Marca diğer tarafta ise Barcelona yakınlığı ile bilinen El Mundo.Manşet savaşlarını başlatan Marca gazetesi oldu.Barcelona'nın hakemlerin desteği ile büyük başarılar yakaladığını savunan Marca'ya karşılık El Mundo gazetesi ise Real Madrid'in hakemleri etki altına aldığını savunuyor.

Sonuçta basının büyük bir güç olduğu şu günlerde bu iki haberinde hakemleri etkilemek adına yapıldığı aşikar bir görüntü.Ama yanlızca İspanyolların değil tüm dünyanın meraklı gözler ile izlediği bu iki büyük takımın böyle hakem olaylarını gündeme getirmesi ve bunu basın üzerinden yapması çok garip bir durum.Barcelona'nın geçen seneyi 6 kupa ile kapatması ve Real Madrid'e tarihinin en büyük yenilgisini tattırması belliki Real'lileri oldukça kızdırmış.Bu senede aynı şeylerin olmasını engellemek için bir çözüm yolu olarak bu seçilmiş gibi.

Ülkemizde ise bu görevi daha çok başkanlar ve takım yazarları tarafından yapılıyor.Hiç bir kararı begenmeyip laf olsun diye söylenen laflar ile bir sonraki haftanın hakemi etki altına alınabiliyor.Bunun örneklerini çokça gördük ülkemizde.Birde hakeme düdük ve forma astıranlar var ki bu daha farklı büyük bir boyutlu olay.

Ülkemizde pazar günlerinin birinci maddesi hakemler.Maçlar oynanıyor sonuçlar bir tarafı üzerken diğer tarafı sevindiriyor ama gündem her zaman aynı kalıyor.Hakemler üzerinden birbirlerine güç gösterisi yapmaya kalkan kulüpler ve yöneticiler ortaya çıkıyor.

Şimdilik bizim ülkemizde en azından böyle.Futbol medyasının yazar bazında katıldığı bu duruma en azından İspanya'daki gibi büyük gazeteler renklerini belli ederek katılmıyor.Öyle bir durum olduğunda İspanya'daki gibi sakin bir şekilde karşılanmayacağı açık.

9 Şubat 2010 Salı

Ayağınızı Denk Alın

Kayserispor onursal başkanı aynı zamanda şehrin belediye başkanı olan  Mehmet Özhaseki iddalı konuşarak herkesin ayağını denk almasını istedi.Özellikle İstanbul takımlarını hedef alan konuşmasında hakemleride es geçmesi tabi.Hakemlerinde ayaklarını denk almasını gerekirse düdüklerini astıracaklarını söyledi.Bu kadar sözü söyleyebilecek gücü nerden buluyor diye düşünürken kendisi bizimde kendi güçlerimiz var diyerek açıklamasını tamamladı.

Şimdi bu güç nereden geliyor diye insanlar soruyor.Siyasi yönden bir gücü olduğu kesin , bu güç Çankaya köşküne kadar gidiyor.Ama insanların kafasında asıl soru bu siyasi güçler savaşının futbola ne yarar sağladığı.Futbolda dengelerin değişmeye başladığı ve Anadolu takımlarınında azda olsa şampiyonluk savaşı verdiği ve büyük paraların döndüğü bir ortamda artık insanların futboldan çok güç savaşı verecekleri aşikar.Birisi siyasi gücünü kullanacak bir diğeri ise maddi gücünü kullanacak ve işlerini yürütecekler.

Anadolu kulüplerinin eskiden tek geçim kaynağı İstanbul takımlarına satacakları futbolculardı.Zamanında bu paraları iyi değerlendirebilselerdi şimdi durumları daha farklı olurdu.O zamanlar şimdi ki gibi yayın ihalesi , forma geliri , kombine geliri gibi gelirleri olmayan Anadalo kulüpleri İstanbul takımları ile iyi ilişkiler içindeydiler.O zamanlar sesleri çıkmayanlar şimdi parayı sonradan gören tip misali ortalıkta dolaşıyorlar.

Kayserispor yönetimi kendi adlarına bir duruş sergilediklerine inanabilirler.Ama görünen o ki Kayserispor yönetiminde ciddi bir yönetim zaafı var.Konuşması gerekenler susarken en son konuşması gerekenler ilk konuşuyor.Bu sezon öncesinde önce Topuz olayında ardından Ali Turan olayında sergiledikleri tavır sorgulanması gereken bir tavır.Her iki olayda da futbolcunun istekleri ve menfaatleri hiçe sayılmıştır.Köle ticareri misali biz ne dersek o olur mantığı ile şu an bir futbolcunun kariyerine zarar verdiklerinin farkında değiller.Öncelikle ceketlerini alıp gitmesi gerekenler futbolcuyu köle sayan zihniyettir.




Gökhan Ünal transferi döneminde prensip diye afiş yaptıranlar paranın sıcak yüzüne dayanamamışlardı.

Issız Adam

Dunga Ronaldinho'yu Çizdi


Ronaldinho SeriA'da ikinci devre performansı ile milli takımda yer alacak diye bekleniyordu.Ama Brezilya Milli Takımı hocası Dunga 2 Mart'ta İrlanda ile yapacakları maç kadrosuna Ronaldinho'yu davet etmedi.Galatasaray'dan Elano ise kadroya davet edilen isimlerden oldu.Ronaldinho'nun Milan'daki performansı ve Elano'nun ülkemizde ki performansı karşılaştırıldığında ikisinin arasında çok fark var.Dunga'nın kadrosunda şu isimler var ;

Kaleciler: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (Roma). Savunma: Maicon (Inter Milan), Lucio (Inter), Thiago Silva (Milan), Juan (Roma), Luisao (Benfica), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Lyon). Orta Saha: Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Kaka (Real Madrid), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Julio Baptista (Roma), Kleberson Pereira (Flamengo). Forvet: Robinho (Santos), Adriano (Flamengo), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla).

İşsiz Terim



Günün en komik haberi bu olmalı.İşsiz Fatih Terim açılan tazminat davasında ki meblağı ödeyemeyecek durumdaydmış.İşsizlik Terim'i kötü vurmuş.Gazete manşetlerinde işsiz Terim haberleri görür olduk.Acaba işsizlik maaşı için başvuru yapmışmıdır.Allah'ım Terim kuluna iş nasip eyle.

Terim'in avukatının bu sözleri günün sözü olarak tarihe geçmeli ;


“Müvekkilim işsiz, bu rakamı karşılayamaz. Üstelik bu rakam, karşı tarafı zengin edebilecek bir miktar” diyerek davaya karşı çıktı.

Euro 2012 Grup Değerlendirmesi

Milli takımımız Euro 2012 elemelerinde A grubunda Almanya , Belçika , Avusturya , Kazakistan ve Azerbaycan ile mücadele edecek.Kağıt üzerinde bakıldığında grup lideliği için Almanya ile birlikte en büyük favori biziz gibi gözüküyor.Şimdiden medyamızda bal , şeker , bundan iyisi Şam'da kayısı tarzı yorumlar ile karşı karşıyayız.Ama insan dünya kupası eleme grubunu düşününce ve alınan sonuçlara bakınca işin aslında hiçte öyle olmadığını görüyor.

Takımları tek tek ele aldığımızda Almanya bir turnuva takımı olduğunu her maçta kanıtlıyor.Almanya dünya kupası eleme maçlarında grubunda Rusya ile iki maçta da berabere kalmış ve başka puan kaybı yaşamamıştır.Alman futbolunu televizyonlardan takip ettiğimiz oluyor.Lig mücadelesi ile değerlendirmek hata olur Alman futbolunu.Bundesliga diğer ligler gibi zevkli bir lig olmayabilir ama milli takımı oluşturan en önemli olgunun disiplin olduğu düşünüldüğünde Almanya grubun birinci sırasında olacak gibi.

Bizler için Belçika bir önceki turnuva içinde kek bir takımdı.Önce İstanbul'da sonra Belçika'daki maçta rakibimizi yenemedik.Belçika eski günlerini arayan ve yeni bir yapılanma içinde olan bir takım.Dick Advocaat ile birlikte farklı bir takım olacaktır Kırmızı Şeytanlar.İşimiz bu sefer bir öncekinden daha zor olacaktır.

Avusturya takımını bir önceki avrupa şampiyonasında izlemiştik.Kadrosunda Türk asıllı oyuncuların olduğu bir takım.Avusturya takımı o şampiyonada ilk tur maçları ardından elenmişti ama oynadığı futbol gerçekten güzel ve heyecanlı bir futboldu.Kadrosunda bulunan Türk oyuncular ise takımın en büyük yıldız futbolcuları konumunda.Almanya ve Avusturya kardeş iki ülke konumunda eğer puan olarak birbirlerinin yardımına ihtiyaç duydukları anda bunu yapmaktan geri kalmayacaklardır.

Kazakistan futbolu hakkında pek bir bilgimiz yok.Kazakistan bizim için en çok bir turistlik gezi olacaktır.Kazak futbolunun bizim futbolumuz ile yarışacak ve mücadele edecek bir hali yok.Grubun son sırasında yer alacaklardır ve averaj takımı olacak gibi.

Azerbaycan takımı yani gardaşlar ile yine aynı grupta yer alıyoruz.Son dönemlerde bazı siyasi olaylardan dolayı aramız pek iyi olmasada iki devlet tek millet olgusu içinde Azeriler bizler için gardaştır.Futbolunda son dönemlerde bir yükseliş olduğu kesin.Türk hocaların ve Türk futbolcuların Azeri futbolunda yer alması onlar adına ileri dönük bir adım olarak güzel bir uygulama.

Grup öyle bir halde ki birbirine yakın milletlerin olduğu bir grup.Almanya için Avusturya ve Belçika kardeş gibi , diğer tarafta ise Azeriler ve Kazaklar ile tarihten bu yana gelen ortak noktalarımız var.İlginç bir grup olduğu kesin.

İnşallah Almanya yenilince bizde yenik sayılmayız...

Maskeli Ferrari

2012 ve 2014 Eleme Maçları NTV'de


Milli takımımızın 2012 avrupa şampiyonası ve 2014 dünya kupası eleme maçlarında iç sahada oynayacağı maçların yayın haklarını NTV kazandı.Bir futbol sever olarak aslında çok güzel bir haber.ATV ve TRT'nin yayın kalitesi ve anlatımda ki sıkıcılığı göz önüne alındığında NTV'nin bu ihaleyi kazanması sevindirici oldu.Ömer Üründül olmayacak , Ömer Üründül'ün abuk sabuk bloklar arası laflarını duymayacağız , AtV spikerlerinin maçı anlatırken bizi uyutmasını beklemeyeceğiz.Artık Ercan Taner'in ofsatyyyytttt , taçççççç , şuttttt veeeee gooollll sesleri ile maça pür dikkat olacağız.Ercan Taner ve Rıdvan Dilmen ikilisi ile maç izlemek güzel olacak.

8 Şubat 2010 Pazartesi

Kasap Futbolcu

Adnan Polat'ın kupada oynanan Antalyaspor maçından sonra söylediği futbolumuzda ki kasap futbolcular temizlenmeli , yıldız futbolcular korunmalı sözü günlerdir konuşuluyor.Futbol gerektiğinde sertliğede izin veren , kora kor oynanan bir oyun.Hiç bir futbolcu öncelikle kendi takımı yerine rakipteki yıldız futbolcuyu düşünmez.O yıldız futbolcuya zarar vermeyim düşüncesinde olamaz.

Jo'nun sakatlandığı an pozisyon icabı hiç sert bir hareket yapılmadan olmuş bir hareket.Kasti bir hareketin olmadığı tamamen pozisyon icabı olmuş bir ikili mücadele sonucu sakatlan futbolcu üzerinden hareketi yapan futbolcuya yüklenmek futbol gündemini değiştirmekten öte bir düşünce değildir.Jo uzun zamandır kendi takımında da oynamıyordu.Uzun süre futboldan uzak kalan bir futbolcunun girilecek bir ikili mücadele sonucunda sakatlanması gayet doğal bir durum.Ama işe bu kısmından bakmayıp bir başka futbolcuyu suçlayarak bakmak ne kadar mantıklı.

Futbolumuzda gaddarca müdahaleler yapan , rakibini sakatlamaya yönelik hareketler yapan futbolcularda mevcut.Ligimizin "büyük" takımlarında oynayan futbolcular içinde bile bu tarz hareketler içinde olan futbolcular var.İlerki haftalarda Servet'in bir müdahalesi sonucu sakatlanacak bir futbolcu Servet için aynı ifadeyi kullanırsa Adnan Polat ne gibi bir açıklama yapacak acaba.

John Terry'e Taraftar Desteği



John Terry son günlerde İngiliz medyasının manşetlerinde.Önce yaşadığı skandal daha sonra milli takımdan alınan kaptanlığı ile zor günler yaşayan Terry'e en büyük destek taraftarlarından geldi.

7 Şubat 2010 Pazar

Euro 2012 Grupları Belli Oldu



Euro 2012 grupları Polonya'da çekilen kura ile belli oldu.A grubunda yer alan milli takımımız Almanya , Belçika , Kazakistan , Azerbaycan ve Avusturya ile eşleşti.İlk bakıldığında kolay gibi görünen bir gruptayız.Almanya ile liderlik için mücadele ederiz.Ama dünya kupası gruplarında olduğu gibi kolay rakiplere puan dağıtma fobimizden kurtulamazsak işimiz yine zorlaşır.