30 Ocak 2010 Cumartesi

Yönetim İbra Edildi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği`nin Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı`nda yapılan ibra oylamasında Yıldırım Demirören ve yönetimi hem idari hem de maddi açıdan oy çokluğu ile ibra edildi.Ayrıca denetleme kurulu da oy çokluğu ile ibra edildi.

Yarın ki başkanlık seçimi formaliteden olacak gibi.Bu yönetimi bu mali tabloda ibra edenlere yazıklar olsun.Beşiktaş'ı el birliği ile çıkmaza sokuyorlar.Yarın ki başkanlık seçiminde bir adım öne geçmiş oldu YD ve ekibi.Yazık gerçekten yazık.

Günün Karesi



Fotograftaki çocuğu tanıyabildiniz mi?

Zaccheroni Juventus'da




Juventus'ta sonunda Ferrara'nın ipi çekildi.Yerine ise Zaccheroni getirildi.Juventus Ferrara dönemini pek iyi hatırlamayacaktır.Çünkü oynadığı son 12 resmi maçtan 9 yenilgi ile ayrılan Juventus ligde 6.sıraya kadar geriledi.Ferrara döneminde şampiyonlar liginden de elenen Juventus'u kupadan elenmenin ardından hedefsiz geçecek bir dönem bekliyor.

Zaccheroni son iki yıldır herhangi bir takım çalıştırmayan boşta bir teknik adamdı.Juventus için bir çok teknik adamın adı geçerken bazıları için Zaccheroni ismi süpriz oldu denilebilir.Bakalım bu hedefsiz geçecek olan dönemi Juventus nasıl geçirecek.

Mustafa Denizli'den Maç Sonu Değerlendirmesi



"Biri çıkışta biri düşüşte olan takımlar oynadı bugün. Rakibimiz bir hafta önce Fenerbahçe’ye 4 gol atarak kazanan bir takım. Antalyaspor öyle kolay bir takım değil. Özellikle ön tarafta fizik gücü son derece yüksek adamlara sahipler. Hava toplarında zorlanabileceğimizi de düşünmüştük. Ancak maç içerisinde bu olmadı. Bizim için ikinci yarının başlangıç maçı oldu. Bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman takımın son derece iyi mücadele ettiğini söyleyebilirim. Daha farklı da kazanabilirdik. Buradan 3 puanla dönmek, güçlü bir rakipten 3 puan almak camiamız için çok önemli bir hadiseydi. Buradaki hava ve saha şartlarını değerlendirdiğimiz zaman daha ziyade çabuk ve teknik gücü yüksek oyuncularla geçmeyi düşündük. Daha sonra da fizik gücü yüksek oyuncularımızı düşündük. Rakibin oyun disiplininden uzaklaşmasıyla büyük boşluklar yakaladık. Aşağı yukarı herkese bir gol pozisyonu geldi. Tabii ki eksilerimiz var ama genel olarak artılarımızla dönüyoruz.

Sıkıldık artık bu maç sonu saçma maç yorumlarından.Sanki başka maç izledik biz.Sanki sahada şahane bir takım vardı , rakibi ezen , her atak gol tehlikesi olmuş gibi konuşuyor hoca ister istemez sinirleri bozuyor.Eksiklerimiz var ama artılar ile dönüyoruz ne demektir.Bitmeyecek mi bu eksiklikler.Lig bitecek bizim bu eksiklikler bitmeyecek.Gol atamadan nasıl maç kazanacağız.Penaltı olmasa bu maçtada gol atamayacaktık.Sezon başından beri millet yırtındı durdu golcü lazım diye.Ama bir 10,5 numara dalgası başladı sonrası tufan oldu.Takım pozisyona giremiyor.Ama hocaya göre muhteşem bir takımımız var.Başka ve hoca artık bu demeçler ile nereye varmak istiyorlar çözemedik.

Antalyaspor : 0 Beşiktaş : 1


Bedavadan 3 puan
İkinci devrenin ilk maçına çıkan Beşiktaş yine futbol oynamadan , sıkıcı bir maç sonrası 3 puan aldı.Penaltı ile gelen gol ve Holosko'nun kaçırması daha zor pozisyonu haricinde maçta her hangi bir aksiyon yoktu.Sahada futbol yok , heyecan yok  bu şekilde alınan puanda insana zevk vermiyor.Beşiktaş gibi bir takım rakibini boğamıyor , deplasman falan demeden saldıramıyor , heyecansız , isteksiz bir görüntü ile daha ne kadar maç kazanıp günü kurtaracağız bakalım.


Maç ile ilgili akılda kalan bir olay olmayınca yazılacak birşey yok.Bu maç aslında pek mühüm değildi taraftar için.Asıl maç pazar günü kongrede olacak.Sonucu önemli olan maç o gün oynanacak.İnşallah bu Antalyaspor maçı Yıldırım Demirören'in başkan olarak son maçı olmuştur.Bizlerde rahatlarız.

29 Ocak 2010 Cuma

Lakers Taraftarı Obama

Mısır Taraftarları



Mısırlılar Cezayir maçını izlerken...

Antalyaspor-Beşiktaş


Geçen hafta ertelenen Belediye maçından sonra ikinci devrenin ilk maçını bugün Antalyaspor'a karşı oynayacağız.Beşiktaş cephesinde sakatlıkları devam eden Ferrari, Yusuf, Uğur ve Hakan bu maçta yoklar.Kupa maçında aldığı ceza nedeni ile İbrahim Kaş'ta bu maçta oynamayacak.Anlatyaspor'da ise  Ali Zitouni ve Hakan Özmert sakat oldukları için büyük ihtimal ile bu maçta oynayamayacaklar.

Kupada yaşanan hüsrandan sonra artık tek hedef kaldı.Ligde son haftaya kadar var olabilmek için artık her maç final havasında olacak.Kongreye kitlenen camia içinde kritik bir maç.Olası bir yenilgi sonrası belkide oyların seyride değişebilecek.Hatta geçen hafta ertelenen Belediye maçını daha önceden oynamamak için federasyona başvurduğu idda edilen yönetim için önemli bir maç.

Mustafa Denizli'nin nasıl bir kadro yapacağı merak konusu.Antalyaspor ile oynanan son maçların gollü geçmeside bu maçta her iki takımında gol bulabileceğinin bir göstergesi gibi.Son haftalarda hem ligde hem kupada galibiyetler alan Antalyaspor kolay teslim olmayacaktır.Şifo Mehmet'ten sonra bir kimlik bulan Antalyaspor bu akşam ki maçta bizi çok zorlayacaktır.

Defans hattında Ferrari'siz bir Beşiktaş pek güven veren bir görünüm içinde değil.Kaldı ki Ferrari'siz oynadığımız kupa maçlarında bu çok açık bir şekilde görüldü.Kalede büyük ihtimal ile Rüştü oynayacak.Bu bir avantaj olarak görülebilir.Ramazan kalede pek güven veren bir görüntü çizmiyordu.

Ligde diğer rakipleri yakalamak adına güzel bir galibiyetle ikinci devrenin bizler için ilk maçını kayıpsız atlatmak dileği ile....

Haftasonu Futbol Ekranı


29 Ocak Cuma
20:00 Antalyaspor-Beşiktaş / Lig TV
21:30 Hamburg-Wolfsburg / TRT 3
22:45 Braga-Sporting Lizbon / RTP

30 Ocak Cumartesi
13:30 Ç.Rizespor-Adanaspor / D Spor
17:00 Liverpool-Bolton / Spormax
18:00 Nijerya-Cezayir / Eurosport
19:00 Diyarbakır-Trabzonspor / Lig TV
19:30 Burnley-Chelsea / Spormax
19:30 Schalke 04-Hoffenheim / TRT 3
20:00 Lille-Lens / Kanal A
21:00 Sporting Gijon-Barcelona / NTV Spor
22:00 Montpellier-Marseille / Kanal A
23:00 Deportivo-Real Madrid / NTV

31 Ocak Pazar 
13:30 Feyenoord-Ajax
13:30 Karşıyaka-Giresunspor / D Spor
15:00 Sivasspor-Fenerbahçe / Lig TV
15:30 Man City-Portsmouth / Spormax
16:00 Milan-Livorno veya Parma-İnter / NTV Spor
18:00 Arsenal-Man United / Spormax & Lider TV
18:00 Auxerre-Saint Etienne / Kanal A
18:00 Mısır-Gana / Eurosport
18:30 Leverkusen-Freiburg / TRT 3
19:00 Denizlispor-Galatasaray / Lig TV
21:45 Juventus-Lazio / NTV Spor
22:00 Sevilla-Valencia / NTV
22:00 Lyon-PSG / Kanal A

28 Ocak 2010 Perşembe

Ferrari'nin Yeni Oyuncağı



2023 Beşiktaş


BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, hatalardan ders çıkararak yollarına devam edeceklerini söyledi. Görev süresi içinde 5 kupa kazandıklarını, Akatlar, Fulya ve BJK İnönü Stadı’nın büyütülmesi projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Demirören, şunları söyledi:
“Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Hatalardan ders çıkararak yolumuza devam etmek istiyoruz. Öncelikle eski yönetici arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Mutluluğu, üzüntüyü hep birlikte yaşadık. Yeni bir anlayışla, Cumhuriyetin 100. yılı, Beşiktaş’ın 120. yılı olan 2023’e Beşiktaşımızı hazırlamak için yeni bir ekiple yola çıktık.”

Başkanın psikolojik olarak bir analizi yapılmalı.2023'e hazırlamaktan bahsediyor,taraftarın alayı isyan bayrağını çekmişken , kimse kendisini istemezken bu sözleri söylüyor...Ciddi anlamda ya taraftarla dalga geçiyor yada seçimde güvendiği başka yerler var.

Metin Tekin


Yıldırım Demirören'in göreve devam etmesi halinde sportif direktör için anlaştığı kişi büyük ölçüde Metin Tekin olacak.Metin Tekin nam-ı diğer Sarı Fırtına Beşiktaş tribünleri için simge olmuş bir isim.MAF(metin-ali-feyyaz) ile gönüllere giren Metin Tekin bu hamlesi ile umarız tribünlerden bir tepki almaz.Çünkü mevcut başkana olan tepkiler zaten bilinen bir gerçek.Yıldırım Demirören'in bir kulüp başkanı olarak neleri başaradığı ve başaramadığı ortada iken böyle bir kumar oynaması Metin Tekin'e pahalıya patlayabilir.

Sportif direktörlük için uygun bir isim Metin Tekin.Kulübün içinden yetişmiş adı Beşiktaşlı Metin olarak kalmış ama yanlış isimle doğru iş yapılamayacağı için çok verimli olamayacaktır.

Günün Karesi

Seba'nın Anlatmaya Çalıştıkları


Dün gece NTVSPOR'da efsane başkan Süleyman Seba röportajı vardı.İçi hala Beşiktaş ile ısınan , kalbi hala Beşiktaş için atan efsane başkanın söylediklerini kendisine Beşiktaşlıyım diyen herkesin pür dikkatle izlemesi gereken bir röportajdı.

Süleyman Seba söyledikleri ile birilerine yine ders verir gibiydi.Beşiktaş'ın bu günlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan Seba yine duruşu ve söyledikleri ile kongre öncesi bir yerlere mesaj iletti.Beşiktaş için canını dişine takan Seba,Yıldırım Demirören'e söylediği ve kulağına küpe olacak bir sözü gerçekten çok önemliydi.Hiç bir takım her yıl şampiyon olmuyor,illa şampiyon olacağız diye bir kaide yok ama kulübü bazı insanlardan temizle sözü röportajın an can alıcı kısmıydı.

Maalesef Beşiktaş kulübü içine sinmiş bazı insanların Beşiktaş'ı bu hallere getirenler olduğunu göremedi Yıldırım Demirören.En başta kendisi bu takımı bu durumlara düşüren ve zengin adamın şımarık çocuğu tavrı ile yönetmeye çalışan başkan artık Seba'nın sözünden ders almalı.

Kongre üyeleri üzerinde ne kadar etkili olur bu röportaj bilinmez ama oyunu bir namus olarak gören hiç bir Beşiktaşlının oyunu satmaya hakkı yoktur.Başkandan vaadler isteyen ondan bir şeyler koprmaya çalışanlar gerçek Beşiktaşlı olamaz.

İnşallah seçim sonrası burada Murat Aksu'nun zaferini kutlarız...

27 Ocak 2010 Çarşamba

Demirören Listesini Açıkladı


Pazar günü yapılacak kongre için başkan Demirören listesini açıkladı.Liste şu isimlerden oluşuyor ;

Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdar Adalı, Fahrettin Curoğlu, Mete Düren, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Orhan Saka, Engin Baltacı, Sinan Vardar, Emin Önal, Doğan Küçükemre, Ertunç Soğancıoğlu, Şeref Yalçın, Hakan Aksoy, Mehmet Soysal, Necip Sever, Ahmet Akpınar.