28 Kasım 2009 Cumartesi

Bursaspor -Galatasaray :1-0

Galatasaray sene başında ki oyununu ve bol gollü maçlarını özletir oldu.Sene başında oynadığı futbolla göz dolduran ve bol gollü maçlarıyla rakiplerini ezen Galatasaray'da kasım ayı uğursuzluğu yaşanmaya başladı.Kasım ayının son maçında da Bursa deplasmanına çıkan takım boynu bükük ayrıldı.

Maçın bayramın denk gelmesiyle gazete başlıklarında yine tanıdık manşetler vardı.Bayramın ilk kurbanı,kurbanlık aslan vs gibi başlıklar gazetelerimizde yerlerini aldı.

Galatasaray'da iyi gitmeyen bir şeyler var.Fenerbahçe maçıyla başlayan bu kötü gidiş sene başında bazı yorumcuların yaptıkları yorumları aratır oldu.Sene başında Galatasaray bu futboluyla Türkiye ligine hafif geleceği asıl hedefin avrupada olması gerektiği yazılıyor çiziliyordu.

Lig başlamadan sıralama tahminlerinde bulunun bazı kahin yazarlar Fenerbahçe ve Galatasaray'ı ilk ikiye çoktan yazmışlardı.Gel zaman git zaman şimdi bu yazarlar ligde Galatasaray ve Fenerbahçeye sıralamada yer aramaya başladılar.

Dün akşam ki maçtada pozisyona girmekte zorlanan bir takım vardı sahada.İleri uçta çogalamayan rakibin defansına sızamayan bir takımdı dün akşam ki takım.İleri uçta Baros'un olmayışı takımı gerçekten çok olumsuz etkilemiş.Pozisyona giremeden maç tamamladı Galatasaray.

Eskişehir maçıyla başlayan bu düşüş artık ne kadar sürer bilinmez ama Galatasaray için işler iyi gitmiyor.

Elano için de bir iki söz etmek lazım.Elano takımda sanki dengeleri bozmuş gibi duruyor.Elano'nun takıma verdiği pek birşey yok.Brezilya ile Dünya kupasına gitmek için burayı tercih eden Elano ne yazık ki şu zamana kadar istenenileni veremedi.Takım içinde kendisine yer bulamayan Elano milli formaya da giderek uzaklaşıyor gibi.

Son söz olarak ligin ilk iki sırasını sezon başı bellirleyenlere Bursasporun şuan nerede olduğunu hatırtlatmak lazım.