13 Kasım 2009 Cuma

Juve'ye yeni stat...


Serie A kulübü Juventus, Delle Alpi'nin yerine inşa edeceği yeni stadını tanıttı. 2011'de tamamlanacak çok amaçlı stadyum 40 bin kişi kapasiteli olacak.

Juventus, Delle Alpi'nin yerine inşa edilecek yeni stadını Fiat'ın fabrikasında düzenlenen gecede kamuoyuna tanıttı.

Mart ayında başlanacak projenin toplam maliyetinin 131.6 milyon dolar olması bekleniyor. 2011'in Mayıs ayında bitirilmesi planlanan yeni stadyum 40 bin kişi kapasiteli olacak.

Juventus bu projeyle İtalya'da kendi yerine sahip ilk kulüp özelliğini elde edecek.

Kulüp başkanı Giovanni Cobolli Gigli 2011-2012 sezonundan itibaren açılacak stadyumun haftanın yedi günü hizmet vereceğini belirtti.

Juventus'un kaptanı Alessandro del Piero, Bayern Münih'in stadı Allianz Arena ile benzerlikler taşıyacak olan Torino kulübünün yeni stadında kısa bir süre olsa da forma giymek istediğini söyledi.

Del Piero, "bu projeyi özellikle ekonomik açıdan çok cesurca buluyorum. Buradaki herkes için gurur verici bir başarı. Benim için çok duygusal bir an. Bu statta bir süre de olsa forma giymek istiyorum" dedi.

İtalya'nın en çok taraftar potansiyeline sahip kulüp olmasıyla övünen Juventus görkemli görünen bu stadını tüm sezon boyunca doldurabilir.İtalya'da futbol büyük bir aşk ama statları bu büyük aşka yakışmayacak şekilde.Delle Alpi'nin 67 bin kişilik bir kapasitesi vardı.Ama bir kaç büyük maç dışında hiç bir zaman tam olarak dolmuyordu.Bu sayede daha modern ve kullanışlı bir stada sahip olacak Juve.Böylelikle dürbünle maç seyretmekten kurtulacaktır Juve taraftarları.


0 yorum: