13 Aralık 2009 Pazar

Roberto Carlos'tan veda.


Dün akşam oynanan Ankaragücü maçından sonra Carlos Türkiye'den ayrılacağını açıkladı.Aylardır ha kaldı ha gitti , devre arası gidecek yok sezon sonu gidecek diye gündem baya meşgul olmuştu.Ama Carlos nihayi kararını vermiş olacak ki böyle bir açıklama yapmış.

Gelmesi bir olay oldu gitmesi ise aylardır gazetelerin , televizyonların spor haberlerinin gündemine oturmuştu.Geldiği günlerde dünya yıldızı bir marka olarak manşetlerdeydi şimdi giderken ise Fenerbahçe'de oynadığı oyun , sol kanatta vurdum duymaz tavırları nedeniyle eleştirilir olarak gidicek.

Aslında Carlos'un ülkemize gelmesi ve burda futbol oynaması bizler için çok artı bir durumdu.Ülke futbolunda yetişecek futbolculara bir katkısı olabilirdi.Ama biz ülkemize gelen bir değeri hemen maddi anlamda daha bir değerli olmaya zorladığımız için bazen işin bu yönleri unutuluyor.Carlos'un etinden sütünden yaralandı Fenerbahçe ama futbolculuğundan yaralanabildi mi ? Kaç kere bir paf takım oyuncusuyla yan yana geldi ve onla futbol konuştu,futbol sahasında sadece izlemek yerine onunla aynı ortamda bulunup ondan birşeyler öğrendi.Kuluplerimiz futbolun endüstiriyelleştiği bir ortamda ilk etepta getirdikleri yıldız futbolcuların kombine kart satışı , forma satışı , reklam parası derdine düşüyorlar.Madem gelen bu kişi bir futbolcu neden onun futbolculuğundan yararlanmıyorlar.

Bizim ülkemizden bir Hagi fırtınası geçti gitti.Hagi'nin bu ülkede futbol oynamaya meraklı gençlere verdikleri ortadadır.Onların futbol mantalitelerini futbol düşüncelerini değiştirmiştir.En azından bir Emre Belözoğlu'nun bu günlere gelmesinde Hagi'nin katkısı vardır.O zaman ki gazetelerde her zaman yazılan birşey vardı Emre ve Hagi idman sonrası beraber idman yaptı diye.Bu bile bir yıldız futbolcudan yaralanabilmeyi gösteriyor.

Carlos geldi ve gidiyor.Yolu açık olsun.Etinden sütünden yararlanan Fenerbahçe kulubü Carlos'a yakışır bir veda yaparmı bilemeyiz ama imza gününü statda yapan bir takım vedasınıda görkemli yapar diye düşünüyoruz.

Carlos'lu Fenerbahçe pek bir başarı yakalayamadı ülkemizde.Carlos bu duruma alışamadı belkide.Kariyeri başarılarla dolu bir adamın başarısız geçmiş iki buçuk sezonu var.Emekliliğine az kalan Carlos bunu başarısız yıllarıda milyon dolarlarla telafi etti.Artık ülkesinde kral mı olur yoksa malulen emekli mi olur bilemeyiz ama Ronaldo bu habere çok sevinmiştir.

Ronalda ve Carlos yeniden birbirine kavuşuyor.Güle güle Carlos...

0 yorum: