6 Ocak 2010 Çarşamba

Ümit Özat Bombardımanı



Ümit Özat geçtiğimiz günlerde yaptığı röportaj ile Türkiye gündemine yeniden hızlı bir giriş yaptı.Ama bu seferki eski takımının taraftarları tarafından pek iyimser karşılanmadı.Ümit Özat hem yabancı transferler hemde ülke futbolunun içinde bulunduğu durumu değerlendirmiş ropörtajında.

"ALEX bile ikinci sınıf yabancı. Önüne ’Sana Milan, Real, Barcelona, Fener veya G.Saray’dan teklif var’ diye koy. Hangisini seçer?’ Alex yakın arkadaşım. Hatta benden sonra kaptan olsun diye onu önerdim. Yalanlarlar ama öyle. Başka bir şey söyleyeyim, dünyanın en baba 20 takımını koy ortaya. Türkiye’deki yabancılardan biri bile oralarda oynayamaz. Oynasa burada aldıkları parayı asla alamazlar. Orada oynayanlar Türkiye’ye tatile bile gelmezler."

Yukarıda ki sözler Ümit Özat'ın söylediği sözler.Aslında bu söylediklerinden hiç birinden haksız sayılmaz.Alex bu ülke için bir yıldız ama aynı oyuncu bir başka üst düzey Avrupa liginde sıradan bir oyuncu.Bu sözü söyleyen bir Türk olduğu için taraftar tepkiside açık açık sövmeye kadar gidiyor.Bazen nefret dolu sözler oluyor.Ama bu Fenerbahçe taraftarı için alışık oldukları bir durum.Aynı Fenerbahçe taraftarı Alex'i bir maçta göklere çıkarırken ertesi maç yuhalamayıda becerebiliyor.Ümit Özat yabancı oyuncular için söylediklerinde çok haklı ve yerinde bir tespit yapmış.Aldıkları ücretler konusunda vergilerini bile kulüplere ödeten ama vergi haftası vergisiz kazanç kutsal değildir diye pankartla çıkan yine aynı futbolcular.

"DAUM’'LA birbirimize katkımız, başarılarımızda payımız vardır. Köln’de işlerimiz dışında bir bardak çay içmişliğimiz olmadı. Ama kimse kimsenin kara kaşına bayılmıyor. Ona 2 şampiyonluk yaşatan biri olarak değerimi bilmeli. Öfkem yok, yolu açık olsun. Bu konuda konuşmak istemiyorum."

Daum konusunda söyledikleri kendi özel durumları olduğu için pek tahmin edemeyeceğimiz konular olabilir.Ama bildiğimiz bir şey var eğer Daum olmasaydı Ümit'te Avrupa'da bir takımda futbol oynayamazdı.

Ümit Türkiye'de işine hızlı başladı.Gündemden düşmemek için ne yapması gerektiğini iyi öğrenmiş anlaşılan.Yanlız hem iyi bir teknik adam hem iyi bir magazin unsuru olmayı becerebilecek mi?Daha geldiğinin ilk günlerinde böyle sert bir açıklama bundan sonrası için yapabileceklerine bir işaret olabilir.

0 yorum: