22 Şubat 2010 Pazartesi

Turkcell Süper Lig 22.Haftaya Bakış

Süper ligde 22. haftayı Fenerbahçe-Bursaspor maçı ile noktaladık.Bu hafta hem ligin üst sıralarını hemde alt sıralarını ilgilendiren önemli maçlar vardı.Ligin zirvesinde önemli maçların olduğu bu haftayı Galatasaray lider bitirmeyi bildi.Alt sıralarda ise ölüm kalım maçları vardı.Denizlispor üst üste 2.galibiyetini alarak az olan umutlarını devam ettirdi.Rakibi sayılacak Diyarbakırspor'u ise ateşe attı.Denizlispor süper ligde 351 gün sonra deplasmanda galip gelerek deplasmandan 3 puan alma hasretine son verdi.

Haftanın öne çıkan durumları ise şöyle ;

  • Ligin zirvesini ilgilendiren derbi maçında galip taraf çıkmadı.Beşiktaş aldığı beraberlik ile zirve yarışında ağır bir darbe aldı.Galatasaray bu haftayıda lider kapattı.
  • Bursaspor'un zirve yürüyüşü devam ediyor.Fenerbahçe'yi deplasmanda 2-0 geriden gelerek yendi ve rakibine bir adım daha yaklaştı.Bir maçının da eksik olduğunu düşünürsek rakibini geçme fırsatını yakaladı.
  • Denizlispor kazanmaya başladı.İki haftadır galip gelen Horozlar umutlandılar.İkinci devre ile birlikte iyi bir oyun yakalayan Denizlispor pes etmiyor.
  • Kasımpaşaspor ikinci devre oynadığı iki maçta 2-0 öne geçmesine rağmen maç kaybediyordu ama son iki haftadır yine aynı şekilde 2-0 öne geçiyor ama bu sefer yenilmiyorlar.Yılmaz Vural ve ekibi 2-0'lık skoru korumayı öğrenmişler.
  • Ankaragücü lotocu ve iddacılar için beraberlik takımı oldu.Son 5 maçtır beraberlik serisi yakaladılar.Yeni bir hoca ile başladıkları ikinci devrede galip gelemediler ama yenilmedilerde.

Haftanın Takımı : Bursaspor

Bursaspor oynadığı son iki İstanbul deplasmanından 6 puan çıkarmayı bildi.Ligin dişli takımlarından Bursaspor lig yarışında sonuna kadar var olacak.İçerde dışarda kazanmayı bilen bir ekip oldular.Topladıkları puanlar oynadıkları oyuna bakınca tesadüf değil.2-0 geriden gelip oyunu çevirmek kolay iş değil.

Haftanın Teknik Direktörü : Ertuğrul Sağlam

Ertuğrul Sağlam Bursaspor'a hayat verdi.Bursa şehrini ve takımını yeniden heyecanlandırdı.Tanıdığı ve bildiği oyunculardan oluşan bir ekip kurdu ve başarıyı yakaladı.Sezon sonuda büyük bir ihtimal ile ligin ilk üç sırasında olan bir takımın hocası olacak.

Haftanın Golü : Arda Turan

Gol öncesinde topu takibi , ısrarı ve dönerek vuruşu ile haftanın golünü attı Arda.

Haftanın Hakemi : HAKAN ÖZKAN(Kasımpaşaspor - G.Antepspor)

Maçın kırılma noktası olabilecek bir pozisyonda yanlış bir karar verdi.Ama daha sonra kararının yanlış olduğunu görüp doğruyu yaptı.Yanlış bir oyuncuya kart gösterdi ve penaltı verdiği pozisyondan dönmesi sahalarda ender görülen bir olay.Hakem Hakan Özkan'ı tebrik etmek lazım.

Haftanın Kötüsü : Beşiktaş Kapalı Tribünü

Maç sonunda edilen küfürlerden dolayı haftanın kötüsünü kendi tribünümüz olarak seçiyoruz.Galatasaray'ın kurucusuna edilen küfürler bizim tribünlerimize yakışmadı.Özür metni yayınlamak ile geçiştirilecek bir olay değil.Orada o küfürü edenleri o anda susturmak lazımdı.

0 yorum: