3 Mart 2010 Çarşamba

Eküriler İş Başında


Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar son zamanların ekürileri oldular.Her yerde yanyanalar.Futbol,siyaset,sinema artık ne bulurlarsa konuşup yorum yapıyorlar.Futbol söz konusu oluncada her ikiside enaz Hıncal gibi ulema kesiliyor.Uğur Dündar bir ara Diyarbakırspor forması iel haber bülteni sunmuştu.Hangi mantıkla yaptıysa artık.Reyting yükseltmek için Diyarbakırspor forması giydiğini düşündüğümüz Uğur Dündar'ın bir zamanlar Fenerbahçe'de yönetici olduğunuda unutmayalım.

Bu gün Hürriyet gazetesinde Ercan Saatçi sormuş ve bizim eküriler cevaplamışlar.Ercan Saatçi zaten damatlıktan konduğu koltukta ele avuca dokunur bir haber bulamamış ki bu iki "futbol üstadına" ligi değerlendirmiş.

Soru 1 :Geçtiğimiz iki sezon Sivasspor’un yapamadığını Bursaspor yapabilir mi? Yani şampiyon olabilir mi?

Uğur Dündar cevap vermiş büyük bir bilgelikle.

"Türkiye’de futbol sadece sahada oynanmış olsa, şampiyon adayım banko “Bursaspor” diyebilirdim. Bursaspor güzel futbol oynayarak sağladığı başarıyı, futbola karşı oynanan oyunları engellemede de gösterebilirse, şampiyonluk ipini göğüsleyebilir! Ancak bu alandaki oyunun futbola benzer bir yanı yok. Çünkü bu oyunun adı, Bizans Oyunu!.. Bu nedenle Bursaspor’un işi çok zor!"

Ya Allah aşkına bu laf ne demek.Bu sözlerin anlamı ne demek.İlla birilerine iyi , şirin gözükeceksiniz diye kullanılan tabirler iyice aşağıya iniyor.Tribünlerde kullanılan lugatı beğenmezsiniz ama işinize gelince aynen oradakiler gibi olmaya başladınız.Ayrıca ne demek Bizans Oyunu.Daha bir kaç sene öncesine kadar yöneticilik yapmış biri bu sözü söylüyor.Demek ki alınan şampiyonluklar temiz değil.Bizans kim ve bu oyunu oynayanlar kimler.Araştırmacı gazeteci olarak bari bunu da yazıverin.

Soru  2 : İbrahim Toraman, “Milli Takım’a seçilme kriteri nedir anlamıyorum. Milli Takım bana yasak mı?” diyor. Haklı mı?

UĞUR DÜNDAR İbrahim Toraman maçlarda sürekli konuşuyor. Ağzının kapandığı zamanlarda da eli, kolu çalışıyor. Galatasaray derbisinde Mehmet Topal’ı, Fırat Aydınus’a göstere göstere, el enseyle “tuş”a getirmesi, hala gözümün önünde. Futbolu el kol yerine sadece ayaklarıyla oynadığı zaman, hakikaten iyi futbolcu. Aksi taktirde Beşiktaş’ta yıllarca oynayamazdı. Bence bu haliyle milli olabilir, ama grekoromen güreş takımında! 
YILMAZ ÖZDİL Çenesi kadar ayakları çalışsa, Milli Takıma da alırlardı herhalde… Ağlayacağına topunu oynasın.

Soruya verilen cevaplar bunlar.Futbol sohbetinde mevzu nerelere gelmiş.Yılmaz Özdil'i severiz yazılarınıda okuruz ama artık futbol hakkında yazdıkları söyledikleri kabak tadı vermeye başladı.Toraman bu formayı diğerlerinden daha çok hak ediyor ama nedense alınmıyor.Almasınlar bizim için Toraman'ı Beşiktaş forması ile görmek yeter.



0 yorum: