10 Aralık 2009 Perşembe

Michael Owen

Michael Owen İngilizlerin altın çocuguydu bir zamanlar.Kendisi İngilizlerin futbola sunduğu bir değerdi.Real Madrid ile zirve yapan kariyeri daha sonra hızlı bir düşüse geçti.





Liverpool kariyeri çok parlaktı.Milli takımında değişilmez oyuncusuydu.Ardından bu başarıları sayesinde yolu İspanya'ya düştü.İspanya macerası aslında çok başarısız geçti.Kadroya girmekte zorlanan Owen için birde sakatlıklar eklenince İspanya kariyerinin bitmesine neden oldu.Daha sonra kendini toparlaması çok uzun sürdü.




Madrid macerasından sonra tekrar İngiltere yolunu tutan İngilizlerin altın çocugu burada Newcastle ile kariyerini kurtarma peşine düştü.Ama buradaki kariyerinde de sorunlardan kurtulamayan Owen için artık zirve uzak gibiydi.Milli takımda yoktu.Oynadığı takım alt sıralardan kurtulamıyordu.O gol krallıkları yaşamış altın çocuk artık unutulmaya yüz tutmuştu.Artık eski Owen olmayacaktı belkide.Ligde gol krallığı bir yana artık takımını ligde tutması lazımdı.

Ama beklenen son olmuştu Owen'nın kariyeri gibi Newcastle'ın düşüsüde hızlı oldu.

Ama nede olsa Owen bir zamanlar kadrolarına katmak için yarışılan bir adamdı.Bir yerden tekrar bşlayabilirdi.Belki eski günlerde ki gibi olmayabilirdi ama artık futbol oynamak ve gollerine tekrar dönmek istiyordu.

O'nun bu haykırışlarına bir cevap geldi.Sır Ferguson Owen için son çareydi.Hem kariyeri tekrardan büyük bir takımda devam edecekti hem kendisine güvenen ve O'na takımın kapılarını açan bir hocası vardı.

Sır Ferguson belkide bir kumar oynamıştı.Owen bitmek üzere olan kariyerini kurtarmaya çalışan bir futbolcu ama Manchester hedefleri olan ve kadro zenginliği olan bir kuluptü.Owen'nın bu kadroya ne vereceği tartışıldı durdu İngiltere'de.

Lig başlamasıyla aslında beklenen oldu ve Owen yine sahaya ilk onbirde çıkamıyordu.Çoğu zaman son yarım saat veya daha geç oyuna giriyordu.
Owen bu takımın belkide en kariyerli futbolcuların başında geliyor.Owen oynanan son şampiyonlar liginde alışılmış hat-tricklerinden birini daha yaptı ve takımına 3 puanı getiren futbolcu oldu.

Owen belki daha uzun yıllar sahalarda olacak ama birde müzmin sakatlıklarından kurtulabilirse.

0 yorum: