12 Aralık 2009 Cumartesi

Yılmaz Vural


Yılmaz Vural kendine has tarzıyla Türk futbolunda ayrı bir yeri olan teknik adam.Kimine göre bir showmen kimine göre hakkı yenmiş bir teknikdirektör.Kim ne derse desin Türk futbolunun sempatik teknşk adamı ve cesaretli bir hocası.Kimin başı sıkışsa,hangi takımda işler ters gitmeye başlasa akla ilk gelen adam.Hızır gibi yetişen bir adam.

Almanya'da futbol eğitimini almış olan Yılmaz Vural Türkiye'de kendisine pek şans verilmemesinden yakınır durur.Büyük takımların başına geçmek gibi bir hayalin peşinde olan teknik adam.Aslında bir dönem Trabzonspor'un başına geçen ve başarılı bir dönem geçiren teknik adam burdan ayrılmak zorunda kaldı.

Yılmaz Vural'ın sürekli söylediği bir söz var yabancı hocalara tanınan şanslar bize tanınmıyor diye.Aslında bu söyleminde çokta haksız sayılmaz.Yerli hocaların en büyük sorunuda bu aslında.İşsiz kalma korkusuyla önlerine sunulan her teklifi her sözleşmeyi imzalıyorlar.Ama yabancı bir teknik adam bir sözleşme imzalarken yanlarında bir çok avukatı oluyor ve yaptırımları ağır sözleşmeler imzalıyorlar.

Yılmaz Vural kariyeri boyunca düşme potasında yer alan takımların başında yer aldı.Bir çoğu düştü belki ama yinede o takıma bir Yılmaz Vural imzası atılmış oldu.Sezon başı takım alamamak aslında Yılmaz Hoca'nın en büyük sıkıntılarından biri.Bu senede aynısı oldu ve sezonun altıncı haftası Kasımpaşa ile anlaştı.O'nun gelişi ile bir yükselme gösterdi Kasımpaşa takımı.

Kasımpaşa'nın sezon sonu nerede olacağını bilemeyiz ama şimdiden ligin dişli bir takımı oldular.Üst üste büyük takımlarla yaptıkları maçlardan puan çıkarmayı başaran Kasımpaşa bu ligde kalıcı olabilirler.

Yılmaz Vural'ın bu hafta içinde Daum ile ilgili sözleri medyamızda yer aldı.O'na dahi diyenleri topa tuttu Yılmaz Hoca.Yine bilindik kendisine has sözleriyle eleştirdi Daum nezdinde tüm yabancı hocaları.Haklı olduğu bu davasında O'nu dikkate alan varmıdır bilinmez ama futbol camiasında yerini sağlama alıyor bu sözleriyle.Belki Don Kişot gibi yel değirmenlerine saldırıyor ama bu savaşı umarım bir gün yerli hocalar adına Yılmaz Hoca kazanır.

Geçenlerde söylediği bir söz ile bitirmek istiyorum bu yazımı , Telegol programında telefon konuşmasında söylediği söz gerçekleri ortaya koyuyordu.'ölülerin bile mezar taşlarına profösör yazan bir memleketiz.Ölen adamın ünvanımı olur' gibilerinden bir söz söylemişti.Sevdik bu sözünden dolayı seni Yılmaz Hoca.

0 yorum: