10 Aralık 2009 Perşembe

Şampiyonlar ligine bakış



Şampiyonlar liginde grup son maçları oynandı.Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkarken üçncü olanlar ise yollarına Avrupa liginde devam edecekler.

Bu sene şampiyonlar liginde iddalı olan bazı takımlar gruptan çıkamadılar.Bu duruma en önemli örnek Liverpool'dur hiç süphesiz.Kendi liginde ve şampiyonlar liginde başarısız bir sezon geçiren İngiliz ekibi bu seneyi şimdiden kayıp bir yıl olarak görebilir.

Bir diğer süpriz sayılabilecek elenme ise İtalyan devi Juventus yaşadı.İtalyan ekibi son maçlara kadar aslında gruptan çıkabilecek konumdaydı.Şike iddasından sonra katıldıkları şampiyonlar ligi macerasından yine başarısız bir sonuçla ayrılmış oldu Juventus.

Marsilya'nın durumu ise daha farklı.Aslında pek iddalı olmadıkları bu devler liginde yinede kadrolarının güçlü olmasıyla belki bir üst grubu zorlayabilirlerdi.Fakat grubunda Milan ve Madrid gibi iki güçlü ekip olunca Marsilya'da elendi ve yoluna Avrupa liginde devam edecek takımlardan oldu.

Ülkemizi temsil eden Beşiktaş'a gelince.Valla bir Manchester zaferi yaşatmaktan başka akıllarda iz bırakacak ne bir futbol oynadı nede devler liginde kendine bir yer bulamadı.Belki son maçta Avrupa ligi biletini alabilirdi ama bunuda başaramadı.Kendi sahasında rakiplerine 3'er 3'er puan dağıtan Beşiktaş aldığı 4 puanıda deplasmanda alarak bu yıl şampiyonlar liginde farklı bir istatiğe imza atmış oldu.

İnter ve Barcelona'nın bulunduğu F grubunda son maçlara kadar kimin tur atlayacağı belli değildi.Ama son maçlarında her iki takımda kazanınca turu geçmiş oldular.
Barcelona bu yılda bu kupanın en büyük adayı olduğunu bu grup maçlarında bir kez daha gösterdi.Hele son Kiev maçında bir ara topa sahip olma yüzdesi %71'e %29 olmuştu ki bu istatik bile Barca'nın rakibini nasıl ezdiğini göstergesi.Messi'nin golü ise bu oyuna yakışır oldu.Bu dünyanın insanı olmadığını gösterdi Messi bize.

Şampiyonlar liginde ikinci tur kuraları 18 Aralık Cuma günü çekilecek.Bakalım ilerleyen turlarda bizleri ne gibi mücadeleler bekliyor.

0 yorum: