6 Aralık 2009 Pazar

Süper Lig Ne Kadar Süper


Lig isimleri o ülkenin futbolunun bazen tam karşılığını vermeyebiliyor.İsmi süper lig yada premier lig olunca gerçekten o ligde oynanan futbol çok müthiş bir futbol mu oluyor?

Lig isimleri süper lig yada preier lig olan liglerin bazılarının futbol değeri bir başka ülkenin alt liglerinden daha kötü olabiliyor.Mesela lig isimleri süper lig yada preier lig olan bazı ligler şunlar ;

Çin Super League 
Irak Super League 
Kazakistan Super League 
Malezya Super League 
Güney Avustralya Super League 
Super League Yunanistan 
Super League Belize 
İsviçre Super League 
Turkiye Super League 
Malawi TNM Super League

bu yukarıda ki liglerin acaba hangileri gerçekten süper sıfatını hak eden ligler mi?Belki bu liglerin içerisinden Yunanistan ve bizi çıkarabiliriz.Ama yinede süper lig sıfatını hak ettiklerini söyleyemeyiz.

Örneğin bu liglerin maçları , istatikleri ,futbolcuları , takımları diğer ülke futbol severleri tarafından takip edilir.Yada bu liglerin maçlarını yayınlamak için önde gelen futbol ülkele televizyonları birbiri ile yarışır , gazeteleri manşetlerine bu ülkenin önde gelen maçlarını manşetlerine taşır.

Ülke futbollarının çirkinliklerini diğer ülke futbollarıyla aralarında ki uçurumu böyle sıfatlarla kapatmak yerine acaba daha fazla futbola yatırım yapmak , yeni futbol yıldızları yetiştirmekte kullanmazlar.Mesela bir ülke liginin adının süper olması yerine futbolcularının , alt yapılarının süper olması tercih edilmez.


Ülkemiz içinde bu saydıklarımız harfi harfine geçerli.Ülkemizin  "övünç kaynağı" derbilerimiz neden bir başka ülkede yayınlanmaz.Neden bu ligin maçları bir ülkede pazarlanamaz.Lafa gelince Türki Cumhuriyetler deriz ama neden oralarda bir F.Bahçe-Galatasaray , Beşiktaş-F.Bahçe derbileri yayınlanamaz.Madem süper bir ligimiz var bunla övünüyoruz neden bunu pazarlayamıyoruz.

Türki Cumhuriyetler yada komşu ülkelerimizde en azından törkiş el klasico yayınlanmalı.Yayınlanmalı ki bu ülke futbolu dünyada tanıtılmalı.

0 yorum: