15 Şubat 2010 Pazartesi

İbrahim Üzülmez


İbrahim Üzülmez nam-ı diğer Deli İbo Beşiktaş için sahada terini akıtmaktan geri durmayan,öv verili oyunu ile gençlere taş çıkartan bir kaptan.On yılı devirdiği Beşiktaş'ta her zaman eleştirilen bir isim olmasına rağmen kimse elinden o formayı alamadı.O kadar hoca ile çalıştı her gelen hoca sol kanada isimler getirdi ama yine hiç biri İbrahim Üzülmez kadar olamadı.Çünkü hiç biri Üzülmez kadar öz verili ve hırslı değildi.Yetenekleri belli bir seviyede olan ve maç içerinde yapacakları belli olan bir oyuncu olmasına rağmen nasıl olurda bu kadar zaman büyük bir takımda oynayabilir diye insanlar şaşırıyor.Ama Üzülmez'i diğerlerinden ayıran en büyük özellik yüreğini koyarak oynaması.

Yeri geldiğinde kendisini eleştirecek kadar, kendisi ile dalga geçecek kadar mütevazi ve bir o kadar da yürekli bir adam.Beşiktaş kaptanlığını sonuna kadar hak eden ve hırsı sayesinde genç arkadaşlarına örnek olan bir isim İbrahim Üzülmez.Yenilgiyi asla kabul etmeyen bir yapısı var.Tribünden ve televizyondan bu çok net gözüküyor.Takımın saha içinde kazanmayı en çok isteyen adamı oluyor.Bu kadar uzun zamandır Beşiktaş forması giyiyor olması ve yerine alınan onca adama rağmen pes etmemiş olması İbrahim Üzülmez'in takımdaki gençlere verdiği en büyük ders.

Son Antep maçından sonra ki konuşmaları takım içinde ki gerçekleri gösterdi bizlere.Ne kadar iyi oynarsanız oynayın sahada kazanma azminiz ve hırsınız olmazsa o maçı kazanma şansınız yok.

Kaptan'ın şu sözleri takımda ki genç oyunculara ders niteliğinde olmalı ; Bu takımın neredeyse bütün atakları, 36 yaşındaki İbrahim Üzülmez ile 35 yaşındaki Yusuf Şimşek’in bulunduğu sol kanattan geliştiriyor. Herkes genç diye tutturuyor. Ama kimse kendisini Messi sanmasın” 

İnşallah takımda ki bazı ukala tipler bu sözleri bir yerlere not etmişlerdir.Takımın kazanmayı isteyen tek adamı , bu takımın kaptanı bu sözleri söylüyorsa diğerleri kendine bir çeki düzen vermeli.

0 yorum: