26 Aralık 2009 Cumartesi

İlk Yarının Sönük Yıldızları


Turkcel Süper Lig'de ilk yarı bitti.Bazı futbolcular beklenenden daha çok performans gösterirken bazıları için ilk yarı tam bir hayal kırıklığı ile geçti.Forma bulmakta zorluk çektiler , forma bulduklarında ise performansları ile kafalarda soru işareti oluşturdular.

Teknikdiktator ekibi için ilk yarının bazı sönük yıldızlarını analiz etmeye çalıştık.İşte bizler için ilk yarının hayal kırıklığı yaratan futbolcuları.

Nihat Kahveci ; böyle bir konu olurda Nihat'ın adını anmazsak olmaz.Transferi olay oldu beklentiler üst seviyeye çekildi.Mehmet Topuz olayına karşı bir cephe olarak görüldü ama göründüğü gibi çıkmadı bu transfer.İlk yarı boyunca Nihat'ı sahada yanlızca çırpınırken gördük.Attığı tek gol var.O golde Kasımpaşa maçında ve biraz da şansı ile attığı gol.Transferi kadar futbolu olay yaratmadı.

Semih Şentürk ; aslında yedek kulubesinin gediklisi olan Semih bu duruma alışmış gibi.İlk onbir oyuncusu olamadı hiçbir zaman.Kezman , Anelka derken şimdi Guiza ile rekabet içinde ama nedense hiçbir teknik adamın ilk tercihi olamadı "genç" Semih.Arada sırada parlayıp sönen bir ateş gibiydi.Gol kralı olduğu sezon bile ilk onbirin oyuncusu olamamış bir gol kralı.

Tabata ; işte bir bomba transfer daha.Anlaşılan bu liste Beşiktaşlılardan oluşacak gibi.On numara , on buçuk numara derken bir baktıp şapkadan Tabata çıktı.Harikalar yaratmasını beklemedik ama bu kadar da pasif olmasını beklemiyorduk.Şans bulamamaktan yakınmasın gerekli şanslar verildi kendisine.Bir maçta bile diyemedik sahada Tabata vardı ve bu maç iyi işler yaptı diye.

Leo Franco ; Galatasaray kalecisi performansı ile aslında kafalarda soru işareti oluşturan bir kaleci.Yediği acemice goller var.Galatasaray geçen seneden daha fazla gol yemiş.Bunun defans sorunu ile alakası olabilir ama bizce kalecinin bunlarda hatası var.Aykut'a yazık oluyor gibi.Aykut yedek kulubesini parsellemişken bir Trabzon maçında pekte yadırgamadı kalesini ve iyiydi.

Gökhan Ünal ; Kayserispor'da harikalar yaratan ve gollerini sıralayan Gökhan için Trabzon macerası iyi gitmiyor.İlk yarıda kendisi için pek iyi geçmedi.Sahada vardı ama ismini pek duyamadık sadece cüssesi ile sahada vardı.Trabzon taraftarı gideceği günü iple çekmeye başladı.

Şimdilik bu kadar yeterli.Diğer konularda bu konuya döneceğiz ve yine bizce ilk yarının sönük yıldızlarını analiz etmeye çabalıyacağız.

0 yorum: