22 Aralık 2009 Salı

Yabancı Oyuncular Ve Noel Tatili

Yabacı oyuncuların Noel zamanı erkenden ülkelerine gitmeleri herzaman ülkemiz için bir sorun olmuştur.Yerli ve yabancı oyuncular arasında yapılan bariz bir ayırımdır bu.Kimilerine göre sözleşmesine madde koyduran bu oyuncular haklı kimilerine göre ise bu durum büyük bir sorun.

Ligde ilk yarı bitti.Malum bir ay gibi uzun bir süre tatil var.Bu tatil dönemi herzaman yabancı oyuncular için özel bir zaman olan Noel zamanına denk geliyor.Daha erken ülkelerine gitmek için kart gören oyuncular , sakatlık bahanesine sığınan oyuncuları gördü bu ülke futbolu.

Galatasaraylı bazı yabancı oyuncuların özel izinle ülkelerine gitmeleri gündem oldu.Rijkaard'ın verdiği izin ile ülkelerine giden yabancı oyuncular Trabzonspor ile oynanacak kupa maçında olmayacaklar.Ama yerli oyuncuların böyle bir izin alma lüksü olmuyor malesef.Eğer zaten izin alma durumu olsa bile takımını yanlız bırakmak ile suçlanır anında.Ama yabancıya tanınan bu töleranslar hiç bir zaman bir suçlama nedeni olmuyor.

Her dinin kendine özgü özel ve kutsal günleri oluyor.Noelde ülkemizde oynayan yabancı oyuncular için özel bir hafta.Ama bu durum takımlarından erken ayrılıp ülkelerine gitmelerine engel mi acaba.Dini bayramların olduğu günlere maç koymasını bilenler o zaman bu futbolcuları düşünmüyorlar mı.Yada bir yerli futbolcu çıkıp sözleşmesinde ben dini bayramlarda sahada olmam dese acaba ne denir.Direkt yapıştırılacak yafta hazır.Bu futbolcunun ülkemizde bir daha adam akıllı bir takımda forma giymesi bile zor olur.

Şimdi Galatasaray Trabzonspor'a karşı kupa maçında alacağı bir yenilgi sonrası sahada olan futbolcular mı suçlu ilan edilir yoksa yabancı oyunculara kıyak geçen zihniyet mi.Tonla para sayılıp , transfer etmek için binbir türlü taklalarak atarak ülkemize getirdiğimiz adamlar bu durumdan sıyrılıp gider mi?

Bu söylediklerimiz bazıları tarafından faşizan ve aşırı milliyetçi olarak algılanabilir.Ama öncelik iş ahlakıdır.Önce işini yapıp sonra mükafat olarak izin yada başka şeyler beklenebilir.İngilere liginde yılbaşı zamanı futbol oynanıyor , yılbaşından ertesi gün maç oynanıyor ama ülkemizde yabancı oyuncular için çok erkenden tatil başlıyor.

Yerli ve yabancı oyunculara tanınan imkanlar arasında maddi ve manevi bu kadar uçurum olan başka bir futbol kültürü yoktur herhalde.

0 yorum: