23 Aralık 2009 Çarşamba

Manisaspor :2 Beşiktaş :1


Manisaspor: İlker, Güven, Kalabane, Burak, Eren, Mehmet Nas, Yiğit İncedemir (Dk. 89 Güven), Nizamettin (Dk. 87 Mehmet Güven), Simpson, Ergin Keleş, İsaac

Beşiktaş: Korcan, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Tello (Dk. 77 Serdar), Fink, Ernst, Tabata (Dk. 46 Nobre), İsmail (Dk. 46 Yusuf), Bobo

Goller: Dk. 38 Simpson (Manisaspor) Dk. 48 Tello (Beşiktaş) Dk. 61 Ergin Keleş
Sarı Kartlar: Dk. 51 Eren, Dk. 72 Yiğit İncedemir (Manisaspor), Dk. 71 Sivok, Dk. 90 1 İbrahim Toraman (Beşiktaş)


Dün gece oynanan maçın ayrı bir hikayesi olacak.Kaleci Korcan için kariyerine kötü başlaması açısından hatıralarda kalacak bir maç olacak.Ama Korcan dünkü maçı unutup kariyerinin başında pes etmemeli.Ya bir yıldız olacak ve uzun yıllar üst seviye takımlarda kalıp kalelerini koruyacak yada bir maç ile yok olan futbolcular kervanına katılacak.

Beşiktaş taraftarı Korcan'a sahip çıkacak kadar büyük bir taraftar.Seyircisinin önüne çıkacağı ilk maçtada bunu görecektir.Dün akşam ki maçın sadece kendisine verilmiş bir ders olarak görmesinde fayda var.

Futbol böyle bir oyun işte.Golcü üst üste beş hafta gol atmasın nasıl olsa bir daha ki hafta atarım der çıkar işin içinden.Ama kalecinin öyle bir şansı yok.Gelen top gol olmayacak.Başkalarının hataları sonucu dibine kadar gelen o top içeri girmeyecek.Suçlu olursun , başarısız ilan edilirsin , kalemler bu sefer senin için kırılır.Kalecilik zor iş.

Korcan daha ikinci maçını oynayan bir kaleci.İlk gol yenilebilecek bir gol olabilir.İkinci golde ise acemilik ve heyecan ortaya çıkıyor.Topu doğru yere değil de Sivok'a vurmak şansızlık.Milli takımın kalesini koruyan kalecinin yediği golleri hatırlayalım.Kasımpaşa maçındaki ilk golde ki hatasını gözümüzün önüne getirelim.O maçtan sonra milli takım kalesi sorgulanmadı yine o kaleci kaleyi koruyacak.O yüzden her kaleci gol yer.Korcan'ın bundan sonra ki kariyeri açısından bu maçtan çıkaracağı çok ders var.

Maç için söylenecek çok söz yok aslında.Bir tarafta hırslı bir Manisaspor diğer tarafta nerden geldim buraya tarzında arabesk bir futbol oynayan Beşiktaş.Yorgunlukları her halinden belli olan futbolcular ikinci yarının ilk 10 dakikası bir tempo yaptılar sonra bittiler.

Hakemin bir showu vardı resmen.İki maç üst üste kritik ofsayat kararları ile iki maçada damga vurdu.İkinci goldeki ofsaty kararını ilk başta anlamakta zorluk çeksekte sonra haklı olduğu ortaya çıktı.Şimdiden geleceğin telegol yorumcusu olmaya aday...

0 yorum: